Staats Spaanse Linies

De Staats Spaanse Linies is een plek met een unieke historie. U vindt de Staats Spaanse Linies in IJzendijke in Zeeuws-Vlaanderen. Het gaat hier om de overblijfselen van 16de en 17de eeuwse militaire verdedigingswerken die werden aangelegd ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog, die woedde van 1568 tot 1648, en tot aan de Franse Tijd in 1794. De verdedigingswerken liggen aan allebei de kanten van de landsgrens tot aan Knokke-Heist en tot in Antwerpen. Verspreid door het landschap kunt u in deze regio diverse elementen uit deze tijd ontdekken, waaronder vestingstadjes, forten en liniedijken.

Adres: Markt 28, 4515 BB IJzendijke
Website: Staats Spaanse Linies

Begin u ontdekkingstocht in IJzendijke bij het Museum Het Bolwerk, hier ziet u hoe de bewoners in de grensstreek zich door de tijd heen weerden tegen indringers. U vindt hier een bijzonder complex van verdedigingswerken. Dit museum doet dienst als het informatiecentrum voor de Staats Spaanse Linies. Kenmerkend voor deze verdedigingswerken is dat de bouwwerken vaak gemaakt werden van aarde, want dat was hier ruimschoots voor handen. Hiermee kon vlot en voordelig gebouwd worden.

De forten werden vaak opgetrokken op strategische locaties aan de monding van geulen en op hoger gelegen plekken. Was de vijand in zicht, dan werden dijken doorgestoken, zodat het gebied onder water kwam te staan. Wanneer de situatie weer veilig was, werd het overstroomde land ingepolderd. Leer er meer over in het informatiecentrum in IJzendijke en ga vervolgens op verkenning in de mooie omgeving op zoek naar forten, vestingstadjes en linies die getuigen van deze bijzondere geschiedenis. Bezoek o.a. de vestingstadjes Sluis, Hulst en Middelburg. Of maak een grensoverschrijdend uitstapje naar prachtsteden als Brugge, Gent en Antwerpen.

Bungalowparken nabij

Staats Spaanse Linies

Village Scaldia

Kom naar Zeeland en geniet van de Noordzee en de natuur tijdens uw verblijf op Village Scaldia. Maak een strandwandeling en komt tot rust in de kleurrijke villa's.

Oostappen Marina Beach

Vakantiepark Marina Beach ligt in Zeeuws-Vlaanderen, een afwisselende en waterrijke streek die toeristen veel te bieden heeft.

Vakantiepark Zeebad

Op zoek naar een familievakantie aan de Hollandse kust, dan is Zeebad een aanrader - op loopafstand van het strand en is er een binnenzwembad - Altijd waterpret!

EuroParcs Schoneveld

Schoneveld ligt pal aan de Noordzee, aan één van de schoonste stranden van Nederland. Een plek waar u elk seizoen kunt genieten van het strand en de duinen.

Camping International

Camping International is een rustige camping, waarbij persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat. Spetteren in het kleuterbad, maar ook het strand ligt vlakbij.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.