Stichting Peelmuseum

De Peel: vroeger een ondoordringbaar moeras en een hoogveengebied waar veelal turf werd gestoken, nu een fraai natuurgebied dat bekend staat om de open vlaktes begroeid met heide, het vele water en de honderde soorten vogels die er broeden. Maar hoe is dit natuurgebied ontstaan? Hoe werd er vroeger turf gestoken? Op al deze vragen krijgt u antwoord, als u een bezoekje brengt aan het Peelmuseum in America. Aan de hand van (oude) foto’s, kaarten, handgereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen van Peelwerkers, krijgt u een goed beeld, wat het turf steken inhield voor de arbeiders en hoe het turf steken het landschap veranderde. Ook staat er een oude plaggenhut, compleet met interieur, zoals die bewoond werd door de allerarmste arbeiders. Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Adres: Griendtsveenseweg 69, 5966 PV America
Website: Stichting Peelmuseum

Bungalowparken nabij Stichting Peelmuseum

Limburgse Peel

Limburgse Peel is een kindvriendelijk vakantiepark. Dolle waterpret in het tropische zwemparadijs,maak gebruik van de vele sport- en spelvoorzieningen en bezoek Toverland.

Lees meer
Het Meerdal

Familiepret beleeft u op Het Meerdal. Met uitgebreide faciliteiten als een tropisch zwembad met superlange waterglijbaan, indoorspeeltuin en veel sportvoorzieningen.

Lees meer
Domein de Schatberg

De Schatberg is prima voor actieve gezinnen! Duik in het binnen- en buitenzwembad, naar het klimpark en de waterskibaan en smul daarna van een pannenkoek.

Lees meer
Park de Witte Vennen

De Witte Vennen is een goed beoordeeld vakantiepark. Dit is niet voor niets! Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel en ook de voorzieningen zijn top!

Lees meer
De Vers

Fietsen, wandelen en geniet van de rust op het platteland. U heeft het allemaal binnen handbereik. En ook Landal De Vers, heeft veel te bieden.

Lees meer
De Heldense Bossen

De Heldense Bossen is in de schoolvakanties de ideale kindercamping. Maar door de ligging aan het bos, ook zeer geschikt voor de actieve vakantieganger.

Lees meer
Vakantiepark Prinsenmeer

Dolle waterpret in het zwemparadijs en relaxen in de sauna of het Turks stoombad. Heerlijk! Gaaf is ook de recreatievijver met drie spectaculaire waterglijbanen.

Lees meer
Vakantiepark de Berckt

Kinderen beleven spetterplezier in het tropische zwembad en kunnen spelen in het grote speelkasteel, terwijl u ontspant in de sauna of het Turks stoombad.

Lees meer
Roompot Klein Vink

Roompot Klein Vink is gelegen bij het dorpje Arcen en ligt het Thermaalbad Arcen naast het park. Kinderen genieten in het overdekt zwembad en indoor-speeltuin.

Lees meer
Résidence Klein Vink

Verken de prachtige Limburgse natuur of geniet van de faciliteiten op Résidence Klein Vink. Het park heeft een overdekt zwembad en een indoorspeeltuin.

Lees meer