Stichting Peelmuseum

De Peel: vroeger een ondoordringbaar moeras en een hoogveengebied waar veelal turf werd gestoken, nu een fraai natuurgebied dat bekend staat om de open vlaktes begroeid met heide, het vele water en de honderde soorten vogels die er broeden. Maar hoe is dit natuurgebied ontstaan? Hoe werd er vroeger turf gestoken? Op al deze vragen krijgt u antwoord, als u een bezoekje brengt aan het Peelmuseum in America. Aan de hand van (oude) foto’s, kaarten, handgereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen van Peelwerkers, krijgt u een goed beeld, wat het turf steken inhield voor de arbeiders en hoe het turf steken het landschap veranderde. Ook staat er een oude plaggenhut, compleet met interieur, zoals die bewoond werd door de allerarmste arbeiders. Leuk en leerzaam voor jong en oud!

Adres: Griendtsveenseweg 69, 5966 PV America
Website: Stichting Peelmuseum

Bungalowparken nabij

Stichting Peelmuseum

Limburgse Peel

Limburgse Peel is een kindvriendelijk vakantiepark. Dolle waterpret in het tropische zwemparadijs,maak gebruik van de vele sport- en spelvoorzieningen en bezoek Toverland.

Het Meerdal

Familiepret beleeft u op Het Meerdal. Met uitgebreide faciliteiten als een tropisch zwembad met superlange waterglijbaan, indoorspeeltuin en veel sportvoorzieningen.

Domein de Schatberg

De Schatberg is prima voor actieve gezinnen! Duik in het binnen- en buitenzwembad, naar het klimpark en de waterskibaan en smul daarna van een pannenkoek.

Breebonne

Vakantiepark Bree Bronne staat voor een bruisende vakantie vol recreatie, ontspanning en waterpret.

Park de Witte Vennen

De Witte Vennen is een goed beoordeeld vakantiepark. Dit is niet voor niets! Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel en ook de voorzieningen zijn top!

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.