Trekkermuseum Nisse

De trekker mag met recht het icoon van de landbouw worden genoemd. De trekker roept de nostalgie van het boerenleven op. Ook in een provincie als Zeeland, waar veel aan landbouw wordt gedaan is de trekker niet weg te denken uit het landschap. Daarom is het een leuk idee om in Zeeland het Trekkermuseum in Nisse te bezoeken!

Voor en door liefhebbers van trekkers
Liefhebbers van trekkers richtten in 1992 de Oldtimer Trekkers en Motorenclub Midden-Zeeland (OTMMZ) op. Het doel van deze club was om oude trekkers en werktuigen te bewaren, restaureren en tentoon te stellen. Algauw ontstond het idee om een trekkermuseum op te richten en zo geschiedde. In 1997 werd het Trekkermuseum Nisse geopend op een locatie tussen de dorpen Nisse en ’s-Gravenpolder. Hier bevindt u zich midden in het Waardevol Cultuurlandschap van Zuid-Beveland.

Trekkergeschiedenis van Nederland
Het museum geeft een mooi beeld van de landbouwgeschiedenis van Nederland met het accent op de opkomst van de motorisatie in de landbouw. Deze motorisatie zet in na de Eerste Wereldoorlog en neemt na de Tweede Wereldoorlog een nog grotere vlucht, onder invloed van de Marshallhulp uit de VS. In 1964 zijn er net zoveel trekkers als paarden in gebruik. Enkele jaren later verdwijnt het paard helemaal van het toneel als trekdier en heeft de trekker de rol van het paard compleet overgenomen. In het museum kunt u een uitgebreide collectie aan trekkers bewonderen.

Bezoek het Trekkermuseum Nisse
Het Trekkermuseum heeft ook een souvenirwinkeltje en er is de gelegenheid om wat te drinken. Het is eveneens mogelijk om tijdens een rit met de dieselmotoren aangedreven treinen van de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele het Trekkermuseum te bezoeken. Vanaf het trekkermuseum zijn mooie wandelingen mogelijk. Deze plek is bijvoorbeeld de start van een wandelroute naar Hoeve van der Meulen. Daarnaast maakt het museum deel uit van de Boerenland fietsroute. .

Adres:
Koedijk 2
4431 PK ‘s-Gravenpolder
Trekkermuseum-otmmz.nl

Bungalowparken nabij Trekkermuseum Nisse

Camping Scheldeoord

Plons in het binnenzwembad en suis van de waterglijbaan. Is het lekker weer, bezoek dan het Scheldestrandje. Speel een partijtje Berengolf of ga kitesurfer!

Lees meer
Vakantiepark Hof van Zeeland

Hof van Zeeland ligt aan de Stelleplas. Ideaal voor vissers. Een dagje zwemmen? U kunt terecht in het binnen- en buitenzwembad en ook een dagje strand is mogelijk.

Lees meer
Oosterscheldepark De Stelhoeve

Met de Oosterschelde als een van de populairste duiklocaties van Nederland voor de deur, is dit rustig vakantiepark een paradijs voor duikliefhebbers.

Lees meer
Villapark de Oesterbaai

Villapark de Oesterbaai is gelegen in Wemeldinge, aan de Oosterschelde. Een dorpje dat druk wordt bezocht door vis-, duik- en watersportliefhebbers.

Lees meer
De Paardekreek

De Paardekreek is een walhalla voor waterliefhebbers! Watersport en zwemmen op het Veerse Meer en waterplezier in het overdekte waterspeelparadijs.

Lees meer
Waterpark Veerse Meer

Waterpark Veerse Meer is centraal gelegen in Zeeland. Hierdoor is het een perfect adresje voor watersporters en ook veel Zeeuwse steden zijn goed bereikbaar.

Lees meer
Recreatiecentrum De Vogel

Geniet op het levendige Recreatiecentrum De Vogel. Luieren op en rond de recreatievijver, duik in het binnenzwembad en ontspan in de sauna. Ideaal!

Lees meer