Het Veerse Meer

Het Veerse Meer heette voor 1961 het Veerse Gat en was een zeearm van de Noordzee, gelegen tussen Noord-Beveland en Walcheren. Met het uitvoeren van de Deltawerken werd het Veerse Gat afgesloten door de Veerse Gatdam in het westen en de Zandkreekdam in het oosten en kreeg de naam het Veerse Meer. Nu is het Veerse Meer een kunstmatig brakwatermeer. Het Veerse Meer is wel 22 kilometer lang en de breedte loopt uiteen van 150 tot 1500 meter. De totale wateroppervlakte is 2030 hectare. Het Veerse Meer heeft als belangrijkste functie waterrecreatie.

Op het Veerse Meer wordt volop gevaren met plezierjachten. Er zijn wel ruim 3500 ligplaatsen voor plezierjachten rond het meer te vinden. Op diverse plekken kunt u een bootje of sloep huren, om met het hele gezin een prachtige tocht over het water te maken.  Verder staat het Veerse Meer vooral ook bekend als de ideale vakantiebestemming voor kanoërs, vanwege de topfaciliteiten voor kanoliefhebbers. Zo ligt er aan het Veerse Meer een speciale kanohaven, namelijk Kanohaven De Piet. Vanuit deze haven kunt u de mooiste kanotochten maken. U kunt hier tevens terecht voor allerlei andere leuke buitensporten als beachvolleybal, handboogschieten of golfen.

Veerse Meer en watersport
Duiken, zeilen, surfen, vissen, u zegt het maar! Bijna alle watersporten worden op en in het Veerse Meer vertegenwoordigd. Ook waterskiërs kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Bij het dorpje Kamperland aan het Veerse Meer is zelfs een heuse kabelskibaan aanwezig. Voor een sportieve vakantie met het hele gezin op, rond of in het water bent u bij een vakantiepark aan het Veerse Meer helemaal thuis!

Bungalowparken nabij Het Veerse Meer

Villapark De Paardekreek
De Paardekreek

De Paardekreek is een walhalla voor waterliefhebbers! Watersport en zwemmen op het Veerse Meer en waterplezier in het overdekte waterspeelparadijs.

Lees meer
Oosterscheldepark De Stelhoeve

Met de Oosterschelde als een van de populairste duiklocaties van Nederland voor de deur, is dit rustig vakantiepark een paradijs voor duikliefhebbers.

Lees meer
Parc Ganuenta

Ultieme luxe en rust ervaart u tijdens een verblijf op Parc Ganuenta. Wandel- en fietsroutes leiden u langs het water van de Oosterschelde en naar het vissersdorp Colijnsplaat.

Lees meer
Villapark de Oesterbaai

Villapark de Oesterbaai is gelegen in Wemeldinge, aan de Oosterschelde. Een dorpje dat druk wordt bezocht door vis-, duik- en watersportliefhebbers.

Lees meer
Vakantiepark Hof van Zeeland

Hof van Zeeland ligt aan de Stelleplas. Ideaal voor vissers. Een dagje zwemmen? U kunt terecht in het binnen- en buitenzwembad en ook een dagje strand is mogelijk.

Lees meer
Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort is het meest complete park van Zeeland, gelegen aan een fijn strand. Met voorzieningen als subtropisch zwembad en indoor-speeltuin.

Lees meer
Water Village

Zoekt u een rustig en waterrijk vakantieadres in Zeeland, dan is Water Village, wat volledig omgeven is door water, prima! Nieuw en met duurzame bungalows.

Lees meer
Domein Het Camperveer

Domein Het Camperveer is een rustig vakantieadres, aan het Veerse Meer en dus ideaal voor watersporters. Maar ook het historische stadje Veere ligt nabij!

Lees meer
Largo Harbour Village

Het luxe Largo Harbour Village ligt direct aan het Veerse Meer. Ideaal als u graag op en rondom het water vertoeft! U vaart vanaf uw luxe villa zo het meer op.

Lees meer
De Groote Duynen

Met het ruisen van de golven op de achtergrond, alle ruimte voor strandwandelingen en luieren op het strand is het hier altijd genieten geblazen. 

Lees meer