Het Veerse Meer heette voor 1961 het Veerse Gat en was een zeearm van de Noordzee, gelegen tussen Noord-Beveland en Walcheren. Met het uitvoeren van de Deltawerken werd het Veerse Gat afgesloten door de Veerse Gatdam in het westen en de Zandkreekdam in het oosten en kreeg de naam het Veerse Meer. Nu is het Veerse Meer een kunstmatig brakwatermeer. Het Veerse Meer is wel 22 kilometer lang en de breedte loopt uiteen van 150 tot 1500 meter. De totale wateroppervlakte is 2030 hectare. Het Veerse Meer heeft als belangrijkste functie waterrecreatie.

Op het Veerse Meer wordt volop gevaren met plezierjachten. Er zijn wel ruim 3500 ligplaatsen voor plezierjachten rond het meer te vinden. Op diverse plekken kunt u een bootje of sloep huren, om met het hele gezin een prachtige tocht over het water te maken.  Verder staat het Veerse Meer vooral ook bekend als de ideale vakantiebestemming voor kanoërs, vanwege de topfaciliteiten voor kanoliefhebbers. Zo ligt er aan het Veerse Meer een speciale kanohaven, namelijk Kanohaven De Piet. Vanuit deze haven kunt u de mooiste kanotochten maken. U kunt hier tevens terecht voor allerlei andere leuke buitensporten als beachvolleybal, handboogschieten of golfen.

Veerse Meer en watersport
Duiken, zeilen, surfen, vissen, u zegt het maar! Bijna alle watersporten worden op en in het Veerse Meer vertegenwoordigd. Ook waterskiërs kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Bij het dorpje Kamperland aan het Veerse Meer is zelfs een heuse kabelskibaan aanwezig. Voor een sportieve vakantie met het hele gezin op, rond of in het water bent u bij een vakantiepark aan het Veerse Meer helemaal thuis!

Bungalowparken nabij

Het Veerse Meer

Park Veerse Kreek

Park Veerse Kreek heeft een geweldige ligging: in hartje Zeeland, pal aan het Veerse Meer! Hier geniet u volop van ruimte en is hét een paradijs voor de watersportliefhebbers!

De Paardekreek

De Paardekreek is een walhalla voor waterliefhebbers! Watersport en zwemmen op het Veerse Meer en waterplezier in het overdekte waterspeelparadijs.

Oosterscheldepark De Stelhoeve

Met de Oosterschelde als een van de populairste duiklocaties van Nederland voor de deur, is dit rustig vakantiepark een paradijs voor duikliefhebbers.

Parc Ganuenta

Ultieme luxe en rust ervaart u tijdens een verblijf op Parc Ganuenta. Wandel- en fietsroutes leiden u langs het water van de Oosterschelde en naar het vissersdorp Colijnsplaat.

Villapark de Oesterbaai

Villapark de Oesterbaai is gelegen in Wemeldinge, aan de Oosterschelde. Een dorpje dat druk wordt bezocht door vis-, duik- en watersportliefhebbers.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.