Westerschelde – Zeeland

De Westerschelde is een uniek stukje Nederland. Grijp uw vakantie aan om dit prachtige gebied eens samen met de kinderen te verkennen. Er valt hier van alles te ontdekken. U treft hier een uitzonderlijke mix van natuur, cultuur en recreatie. Rond de Westerschelde vindt u fantastische vakantieparken, die u de nodige luxe en comfort bieden. Waar wacht u nog op?

De Westerschelde
De Westerschelde is een zeearm die toegang geeft tot belangrijke havens in Antwerpen, Gent, Vlissingen en Terneuzen. De Westerschelde is daarom ook de enige zeearm van Zeeland die niet is afgesloten door de Deltawerken. U kunt hier imposante zeeschepen voorbij zien trekken op weg naar de haven of naar de open zee. Een machtig gezicht! Vanwege de vele scheepvaart zijn de watersportmogelijkheden iets beperkter dan bijvoorbeeld op de Oosterschelde, het Haringvliet of het Grevelingenmeer.

Op rustigere plekken is het mogelijk om boottochten te maken. Ondanks de drukke scheepvaart is de Westerschelde nog steeds een belangrijk natuurgebied met schorren en slikken, de ideale nestgebieden voor vele vogelsoorten. Wie weet ontdekt u in de Westerschelde zeehonden op één van de zandbanken. Het is heel goed mogelijk. Wist u trouwens dat aan de Westerschelde de enige zuidstranden van ons land liggen?

De Westerschelde: Vakantieparken
Vanuit een vakantiepark aan de Westerschelde kunt u allerlei leuke uitstapjes maken. U bent bijvoorbeeld binnen een mum van tijd in de Belgische historische stad Antwerpen met attracties voor jong en oud. Wat u ook zeker niet mag overslaan, is een bezoek aan de stad Vlissingen. Hier vindt u misschien wel de mooiste boulevard van Nederland met uitzicht op de enorme zeeschepen. In deze plaats ligt trouwens ook één van de populairste attracties voor de kinderen, het piratenpretpark Het Arsenaal!

Tijdens een vakantie aan de Westerschelde in Zeeland zult u ervaren hoe veelzijdig deze fantastische vakantieprovincie is!

Bungalowparken nabij Westerschelde – Zeeland

Village Scaldia

Kom naar Zeeland en geniet van de Noordzee en de natuur tijdens uw verblijf op Village Scaldia. Maak een strandwandeling en komt tot rust in de kleurrijke villa’s.

Lees meer
Marina Beach

Vakantiepark Marina Beach ligt in Zeeuws-Vlaanderen, een afwisselende en waterrijke streek die toeristen veel te bieden heeft.

Lees meer
Camping Scheldeoord

Plons in het binnenzwembad en suis van de waterglijbaan. Is het lekker weer, bezoek dan het Scheldestrandje. Speel een partijtje Berengolf of ga kitesurfer!

Lees meer
Vakantiepark Hof van Zeeland

Hof van Zeeland ligt aan de Stelleplas. Ideaal voor vissers. Een dagje zwemmen? U kunt terecht in het binnen- en buitenzwembad en ook een dagje strand is mogelijk.

Lees meer