8x waarom u naar Denemarken op vakantie moet

Denemarken is een veelzijdige vakantiebestemming, met eindeloze duinen en brede stranden, lekker veel ruimte, mooie steden en natuurlijk heerlijke ijsjes en het bijzondere attractiepark Legoland! Bovendien is Denemarken makkelijk bereikbaar met de auto. Vanaf Utrecht staat u al binnen 6 uur aan de grens bij Flensburg. Ook heel fijn, het woord file kennen ze nauwelijks in Denemarken. Maar er zijn nog een groot aantal redenen, waarom een vakantie naar Denemarken een prima idee is.

Lange zandstranden met uitgestrekte duinen

De stranden aan de Westkust van Denemarken zijn waanzinnig! Bijna oneindig – kilometers lange zandstranden met uitgestrekte duinen. Hier treft u geen over volle stranden aan, zelfs niet op warme dagen. Bijzonder is overigens het dat u op veel plekken met uw auto het strand op mag. Langs de Westkust liggen tal van Deense stadjes, die zeker een bezoekje waard zijn. Wat dacht u van Blåvand of Løkken, een gezellig badplaats met kleurrijke huizen. Ook de vuurtoren van Lyngvig Fyr en Rubjerg Knude liggen aan de Westkust. Ook leuk is een bezoek aan het schiereiland Fanø.

Een dagje Kopenhagen

Kopenhagen is een gemoedelijke stad, die tegenover Amsterdam, een stukje rustiger is. Bovendien zijn ook de afstanden in het centrum niet groot. Ideaal want zo kunt u al wandelend het centrum met oude panden, terrasjes en winkels bewonderen. Een leuke uitdaging is het beklimmen van De Witte Ronde toren en gezelligheid vindt u in Nyhavn, dit is de haven met terrasjes en eettentjes. Midden in het centrum ligt ook Tivoli, een groot amusementspark, met veel groen, speeltuinen, theaters en de hoogste zweefmolen ter wereld. Die een hoogte bereikt van maar liefst 80 meter.

  • Maar ook de andere steden zoals Aarhus en Odense zijn absolute aanraders.

Denemarken is ideaal voor een rondreis

Denemarken is geen groot land, waardoor u in korte tijd veel kunt bekijken en ook qua verkeer is het Denemarken een stukje rustiger dan Nederland. File’s kennen ze nauwelijks, zeker in Noord-Jutland en het wegennet werk is uitstekend! Vanaf de grens bij Flensburg staat u binnen 4 uurtjes bovenaan in het topje van Denemarken, Ålbæk. Maar u kunt natuurlijk ook op diverse plekken een tussenstop maken, zoals in Legoland. Ook de steden Aarhus en Aalborg liggen op de weg. Interesse in een rondreis dan is het een prima idee om twee Landal parken als uitvalsbasis te nemen.

De afwisselende Deense natuur

Denemarken heeft een mooi en afwisselend landschap! Zo kunt u op het eiland Møn spectaculaire krijtrotsen beklimmen en eenmaal boven wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee. Zuid-Denemarken is glooiend, heeft een wat meer open landschap en zijn er zelfs twee Waddeneilanden, die u kunt bezoeken. Noord-Jutland is ruiger en heeft veel indrukwekkende fjorden, lange stranden, duinen en zelfs een grote zandvlakte (Råbjerg Mile) en in het topje van Denemarken, Grenen komen de Noordzee en het Kattegat samen. Kortom, met zo’n gevarieerd landschap kan het wel eens lastig worden om te kiezen.

De Deense ijsjes zijn onweerstaanbaar

In Denemarken zijn ze dol op ijs! Dit is ook terug te zien op straat, want op elke straathoek is een ijswinkel te vinden. Ook heel fijn – de bolletjes zijn veel grote dan in Nederland en is de keuze aan smaken enorm. Daarnaast kunt u ook nog van als op uw ijsje krijgen. Wat dacht u van een soort negerzoen, schuimpjes in diverse kleuren, een flinke toef slagroom of softijs, chocolade sprinkels of een soort zoete jam? Zeker als u de eerste keer een ijswinkel binnen stapt, is het moeilijk kiezen. 

Kindvriendelijke vakantieparken

Niet voor niets heeft Landal 7 vakantieparken in Denemarken. Denemarken is kindvriendelijk en is er veel te doen en te ondernemen voor gezinnen. Denk aan attractiepark Legoland en kom alles te weten over de bewogen geschiedenis van de Vikingen. Vliegeren en zandtaartjes bouwen op het oneindige strand en bezoek een van de vele kastelen in Zuid-Denemarken. Daarnaast is er een overvloeit aan mooie natuur. Samen mountainbiken, maak een wandeling of zoekt de rust op in een van de vele nationale natuurparken.

De rust en de reisafstand naar Denemarken

Denemarken is niet alleen heerlijk dichtbij, het is ook een fijn land als u een rustige vakantiebestemming zoekt! Natuurlijk is het druk in de steden als Kopenhagen, Aarhus en Odense. Maar aan de kust vind je ook echt rust, zelfs in het hoogseizoen. Bovendien zijn de wegen niet overvol wat direct een stukje rust geeft. Vanaf Utrecht is Denemarken binnen zo’n 6 uur bereikbaar. Maar u kunt ook in Puttgarden op de ferry naar Rødby stappen. Zeker als u naar Kopenhagen wil en de Møns Klint op het eiland Møn wil bezoeken, is dit de snelste route. De overtocht duurt zo’n 45 minuten.

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.