Rolstoelvriendelijke vakantieparken

Voor mensen met een beperking, is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte bungalow te vinden. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is het aanbod van aangepaste- en rolstoelvriendelijke accommodaties sterk toegenomen. Zowel bij Center Parcs, als Roompot, Topparken, RCN en Landal kunt u nu op diverse vakantieparken aangepaste- en rolstoelvriendelijke accommodaties reserveren. Het is wel raadzaam om goed te kijken welke aanpassing u nodig heeft, aangezien de aanpassing verschilt per bungalow.

Hieronder een overzicht van vakantieparken en het type bungalow. Daarnaast hebben we ook de belangrijkste aanpassingen per bungalow opgenomen.

Landal: Ruim aanbod aan aangepaste bungalows

Landal is de grootse aanbieder van aangepaste- en rolstoelvriendelijke accommodaties. Op verschillende Landal parken vindt u aangepaste accommodaties voor mindervaliden in twee luxe niveaus: luxe en comfort. Bovendien zijn de aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows verdeeld in drie categorieën: Extra toegankelijk en speciaal toegankelijk. Goed om te weten: De aanpassingen kunnen verschillen per bungalow. Dus bekijk goed welke aanpassingen u nodig heeft.

 • Extra toegankelijk: Met aanpassingen voor een rolstoel. Dus extra brede deuren, in de slaapkamer ruimte voor een hoog-/laagbed, een douchezitje en verhoogd toilet met beugels.
 • Speciaal toegankelijk: Naast de extra toegankelijke aanpassingen, hebben deze bungalows ook een onderrijdbaar werkblad in de keuken, een hoog-/laagbed en een berging en oplaadpunt voor een scootmobiel.

4 persoons bungalows

6 persoons bungalows

8-10 persoons bungalows

12 persoons bungalows

20-24 persoons bungalows

Aangepaste bungalows bij Roompot

Ook bij Roompot heeft u een ruime keuze aan aangepaste bungalows, waarbij de inrichting rekening is gehouden met de beperking. Bovendien is het ook mogelijk om hulpmiddelen te laten bezorgen in uw accommodaties. Roompot werkt hiervoor samen met Comfortzorg. Heeft u hulpmiddelen nodig, dan dient uzelf contact op te nemen met Comfortzorg. Hieronder vindt u een overzicht van alle aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows van Roompot in Nederland en Duitsland.

4 – 5 persoons bungalows

6 persoons bungalows

 • Hof Domburg – onderrijdbare keuken, drempelvrij, extra brede deurposten
 • Kustpark Texel – met aanpassingen voor mindervaliden
 • Kustpark Texel – rolstoelvriendelijk, hoog-laag bedden, aangepast badkamer
 • Weerterbergen – gelijkvloers, brede deuren, lage wastafel, verhoogd toilet, bij de voordeur en badkamerdeur zijn drempelhulpen geplaatst
 • Kleinvink – chalet in Oostenrijkse stijl, drempelvrij en voldoende bewegingsruimte voor rolstoelgebruikers
 • Vakantiepark Hellendoorndeuren minimaal 90 cm breed, drempelvrije en rolstoelvriendelijke benedenverdieping, in de badkamer beneden naast een tillift ook steunen bij het toilet en een losse douchestoel.

8 – 10 persoons bungalows

12 – 14 persoons bungalows

 • De Tolplasbenedenverdieping is aangepast voor mindervalide, vier hoog/laag bedden aanwezig

Mindervaliden cottages bij Center Parcs

Niet alleen de centrale faciliteiten, zijn rolstoelvriendelijk waar het maar kan, ook heeft Center Parcs in zowel Nederland, als België en Duitsland aangepaste cottages. Deze cottages zijn met name aangepast, aan de wensen van rolstoelgebruikers en beschikken over brede deuren, heeft de badkamer een douchestoel en is de keuken in hoogte verstelbaar.

RCN fijne rolstoelvriendelijke accommodaties

Ook RCN vakantieparken heeft een aantal aangepaste bungalows. Deze aangepaste bungalows vindt u zowel in Nederland als ook in Frankrijk. In Nederland zijn er zeven rolstoeltoegankelijke bungalows en in Frankrijk kunt u op vier parken een rolstoeltoegankelijke mobile home boeken. Deze gelijkvloerse accommodaties hebben o.a. een onderrijdbaar keukenblok, douchestoel met wandbeugels en een ruime zithoek. Meer info kunt u lezen op de pagina voor rolstoelvriendelijke accommodaties.

Zorgeloos genieten bij Topparken

Een onbezorgde vakantie is voor mensen, die extra zorg nodig hebben niet altijd vanzelfsprekend. Voor mensen die speciale aanpassingen nodig hebben heeft Topparken aangepaste bungalows. Maar Topparken biedt naast de aangepaste bungalows ook een Comfort Services aan. U kunt dan gebruik maken van vervoer bij een dagje uit, is er een boodschappendienst, thuiszorg in uw vakantiehuis en hulp bij huishoudelijk werk. Interesse, neem dan hier contact op met Topparken. Of boek een van de onderstaande MIVA chalets.

Ook Summio heeft rolstoelvriendelijke vakantieparken

Ook Summio, het nieuwe vakantiepark-merk van Dormio heeft diverse rolstoelvriendelijke vakantiebungalows op diverse vakantieparken in Nederland.

4 persoons bungalows

 • ReevallisAangepaste slaap- en badkamer op de begane grond

6 persoons bungalows

 • HeihaasAangepaste slaap- en badkamer

8-10 persoons bungalows

 • Duc de Brabant – (10) Met traplift, aangepaste slaap- en badkamer
 • Port Greve – (10) Aangepaste slaap- en badkamer op de begane grond
 • De BloemertAangepaste badkamer op de begane grond

12 persoons bungalows

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.