Rolstoelvriendelijke vakantieparken

Voor mensen met een beperking, is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte bungalow te vinden. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is het aanbod van aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows sterk toegenomen. Zowel bij Center Parcs, als Roompot en Landal kunt u nu op verschillende vakantieparken aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows reserveren. Het is wel raadzaam om goed te kijken welke aanpassing u nodig heeft, aangezien de aanpassing verschilt per bungalow.

Hieronder een overzicht van vakantieparken en het type bungalow. Daarnaast hebben we ook de belangrijkste aanpassingen per bungalow opgenomen.

Aangepaste cottage bij Center Parcs

Niet alleen de centrale faciliteiten, zijn nagenoeg aangepast voor mindervaliden, ook heeft Center Parcs in zowel Nederland, als België en Duitsland aangepaste cottages. Deze cottages zijn met name aangepast, aan de wensen van rolstoelgebruikers en beschikken over brede deuren, heeft de badkamer een douchestoel en is de keuken in hoogte verstelbaar. Voor een overzicht van alle aangepaste cottages, verwijzen wij u naar ons overzicht van rolstoelvriendelijke- en mindervaliden cottages bij Center Parcs.

Landal ruim aanbod aan aangepaste bungalows

Landal is de grootse aanbieder van aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows. Op een groot aantal Landal parken, kunt u deze bungalows dan ook reserveren in twee luxe niveaus: luxe en comfort. De aanpassingen kunnen zijn; een aangepaste badkamer en keuken, brede deuren en voldoende draairuimte voor een rolstoel. We hebben een overzicht gemaakt van deze bungalows. Goed om te weten: De aanpassingen verschillen per bungalow. Dus bekijk goed welke aanpassingen u nodig heeft.

4 persoons bungalows

6 persoons bungalows

8-10 persoons bungalows

  • Domein de Cauberg – (10) 2 hoog-/laagbedden, oplaadpunt rolstoel en/of scootmobiel
  • Duc de Brabant – (10) 2 hoog-/laagbedden, oplaadpunt rolstoel en/of scootmobiel
  • Landal Coldenhove – (8) oplaadpunt rolstoel en/of scootmobiel
  • Landal Coldenhove – (8) oplaadpunt rolstoel en/of scootmobiel
  • Port Greve – (8) eettafel is onderrijdbaar, aangepaste badkamer
  • Sluftervallei – (10) vlakke douche, oplaadpunt, rolstoel en/of scootmobiel

12 persoons bungalows

20-24 persoons bungalows

RCN rolstoelvriendelijke accommodaties

Ook RCN vakantieparken heeft een aantal aangepaste bungalows. Deze aangepaste bungalows vindt u zowel in Nederland als ook in Frankrijk. In Nederland zijn er acht rolstoeltoegankelijke bungalows en in Frankrijk kunt u op vier parken een rolstoeltoegankelijke mobile home boeken. Deze gelijkvloerse accommodaties hebben o.a. een onderrijdbaar keukenblok, douchestoel met wandbeugels en een ruime zithoek. Meer info kunt u lezen op de pagina voor rolstoelvriendelijke accommodaties.