Roompot Cochem: een gemoedelijk familie park

Roompot Ferienresort Cochem is een van de populairste Roompot parken. De redactie van Bungalowparkoverzicht was dan ook zeer benieuwd naar dit vakantiepark in Duitsland en verbleef een weekendje op  Ferienresort Cochem. Bij aankomst wordt direct duidelijk dat het een gemoedelijk familie park is en kinderen alle ruimte hebben om te spelen. Het personeel is vriendelijk en spreek Nederlands en een zeer geliefde bezigheid in de avond, is samen barbecueën. Vergeet deze dus niet! Maar de absoluut trots van Roompot Ferienresort Cochem is de 9- en 18-holes golfbaan, compleet met overdekte driving range en een pitching- en chipping area.

Roompot Ferienresort Cochem is niet te missen en parkeerplek rondom de receptie is er voldoende. Het inchecken is zo gebeurd – lekker makkelijk is dat we met de auto konden parkeren bij de bungalow. We verbleven in een ruime vrijstaande bungalow. Maar er zijn ook geschakelde bungalows te boeken. Wat opvalt, is het vele gras tussen alle bungalows. Kinderen hebben alle ruimte om te spelen. Dit zien we dan ook en hierdoor wordt er ook gemakkelijk contact gemaakt met andere kinderen. De bungalow is prima ingericht en ook een terras ontbreekt niet. Wifi is tegen betaling.

Alle voorzieningen liggen in of rondom het hoofdgebouw. Zo is er een vrij bescheiden, maar warm binnenzwembad met een peuterbadje, een bowlingbaan, een kleine indoor speeltuin en een knutselruimte. De animatie activiteiten zoals knutselen met Koos Konijn zijn overigens gratis op Roompot Ferienresort Cochem. Daarnaast ligt er ook een parkwinkel, een snackbar en een buffetrestaurant met een terras. In de parkwinkel verkopen ze alle benodigdheden om te barbecueën. Buiten ligt een groot klimtoestel en kunt u footgolf spelen. Vanaf het terras kunt u uw kinderen prima in het oog houden.

Maar de absolute trots van Roompot Ferienresort Cochem is de 9- en 18-holes golfbaan, compleet met oefengreens en een pitching- en chipping area. Daarnaast is er een ruime en overdekte driving range. Vanaf de overdekte driving range krijgt u een mooi uitzicht over de golfbaan, met in de verte beboste heuvels. In de golfshop verkopen ze golfbenodigdheden en kunt u golfkarretjes huren. Voor de 9-holes golfbaan is geen golfvaardigheidsbewijs nodig. Bent u een ervaren golfspeler, dan kunt u terecht op de 18-holes golfbaan.

Naast dat Roompot Ferienresort Cochem een geliefd familie park is en uitstekend is voor een golfweekendje, is Roompot Ferienresort Cochem ook zeer geliefd onder motorrijders. Mede door de ligging – in de Moezel. Maar ook vanwege de mogelijkheid om de motor (trailer) naast de bungalow te parkeren. Er zijn namelijk maar weinig vakantieparken in de Moezel, die deze mogelijkheid bieden. We zien tijdens ons verblijf dan ook dat veel gasten er verblijven, om lekker te toeren door de mooie omgeving.

In de omgeving van Roompot Ferienresort Cochem

Roompot Ferienresort Cochem ligt in de Moezel, een zeer populaire vakantiestreek. Met als belangrijkste bezienswaardigheid, het stadje Cochem met de grote burcht ‘Reichsburg Cochem’, welke is gelegen op een hoge berg. Wilt u de Rijksburcht Cochem bezoeken dan moet u wel flink klimmen. Maar het is absoluut de moeite! Een aanrader is om mee te gaan met een rondleiding. Voor kinderen zijn er overigens speciale rondleidingen. Na de Cochem burcht stappen we ook in de kabelbaan, die ons naar het Pinner-Kreuz (kruisbeeld) brengt. Het hoogste punt van Cochem. Ook hier is het uitzicht geweldig.

Na Cochem brengen we ook een bezoekje aan Trier. Wat een mooie stad is dit! Met name de Hauptmarkt. Op en rondom de Hauptmarkt liggen een aantal kleurrijke en historische gebouwen, die het plein een mooie mediterrane uitstraling geven. Natuurlijk liggen er tal van terrasjes en leuke winkels, zoals een chocoladewinkel van Lindt. Net achter de Hauptmarkt ligt ook de grote Dom. Wilt u alles over de geschiedenis van Trier weten, stap dan in een toeristen treintje op de markt. Al rijdend krijgt u ook in het Nederlands, alles te horen over Trier.

Op Ferienresort Cochem hebben we een heerlijke tijd gehad en dit populaire Roompot park is een ideale uitvalbasis om de Moezel te ontdekken. Het stadje Cochem ligt vlakbij en ook Trier is een aanrader. Voor families is de gratis animatie een groot pluspunt. Bovendien bent u door de aanwezigheid van het zwembad ook bij wat minder weer verzekerd van vakantiepret. Vergeet ook niet uw barbecue mee te brengen. Bij bijna alle bungalows wordt in de avond gebarbecued. Kortom, een gemoedelijk en goed vakantiepark met diverse mogelijkheden. Bij interesse kunt u hier Ferienresort Cochem reserveren.

Foto’s copyright Bungalowparkoverzicht.nl

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.