Weekendje op Hof van Saksen

Hof van Saksen is het meest luxe park van Landal Greenparks. De redactie van Bungalowparkoverzicht was dan ook zeer benieuwd naar dit luxe vakantiepark in Drenthe en ging een weekendje naar ‘Hof van Saksen‘. Bij aankomst wordt direct duidelijk, dat het inderdaad een super-de-luxe vakantiepark is. Naast het goed onderhouden groen, is de uitstraling modern, overzichtelijk en hebben alle vakantieboerderijen rietgedekte daken. Parkeergelegenheid is er voldoende. Ook zijn er oplaadpunten voor elektrische auto’s.

hof-van-saksen-f

Direct in het oog springt het moderne centrumgebouw ‘Havezate’. Hierin zijn diverse voorzieningen gevestigd, zoals het moderne binnenzwembad met wildwaterbaan, een beauty- en wellnesscentrum, een winkeltje, snackbar en diverse restaurants.

Lekker en bijzonder is de ontvangst bij het inchecken. Tijdens het wachten staan er hapjes en drankjes klaar, terwijl kinderen worden vermaakt met entertainment.

Bij zowel de inrichting buiten als binnen in de Havezate, is er veel oog voor detail. Buiten is er een mooie tuin. Binnen is de inrichting modern, hangen er schitterende grote foto’s aan de wanden en het geheel wordt goed schoon gehouden. Bij de receptie staat overigens een grote schaal met appels voor alle gasten. Deze schaal wordt gedurende de gehele dag aangevuld.

Op het grote buitenterras met uitzicht over de recreatievijver is het bij het mooie weer dan ook goed toeven. Tijdens ons weekendje was het mooi weer en was het gezellig druk rondom de recreatievijver en Havezate.

hofvansaksen-hoofdgebouw

De keuze aan restaurants is groot, zo is er een brasserie, grand café, een self-service- en Italiaans restaurant en een afhaal snackpoint ‘Rapido’. Daarnaast probeert men ook zoveel mogelijk met streekproducten te koken.

In de Havezate vindt men naast de receptie en restaurants ook een wellnesscentrum, een zwembad, fitness ruimte en een gift en fashion shop. Het wellnesscentrum op Hof van Saksen biedt een scala aan beauty- en massagebehandelingen, diverse sauna’s, baden en ontspanningsruimtes.

Net als de rest van de inrichting van Hof van Saksen, is het zwembad strak en modern. U zult hier geen palmbomen aantreffen. Maar dat maakt de waterpret niet minder. Zo beschikt het zwembad over twee bubbelbaden, een 25 meterbad, peuterbad en een gewoon zwembad. Daarnaast is er een wildwaterbaan van 107 meter en vier indoorwaterglijbanen. Opvallend detail; de bodem van het zwembad is donker. Dit heeft vooral te maken met de design inrichting. Om de veiligheid te waarborgen is er toezicht. Op gezette tijden kunt u baantjes zwemmen, met onderwaterscooters duiken en wordt er een waterbaan race gehouden.

hof-van-saksen-k

Ook de grote recreatievijver met strandspeeltuin staat garant voor uren speelplezier. Met mooi weer is het dan ook een geliefde plek voor kinderen en ouders.

hof-van-saksen-j

Kenmerkend zijn de boerderijen met een rietgedekte daken. Het aanbod aan diverse boerderijtypes is groot, van luxe tot comfort en ook groepsboerderijen. Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere uitvoeringen te boeken zoals Newborn, culinair, kinder- en wellness boerderij.

Tussen de boerderijen is het mogelijk om footgolf te spelen. Maar ook is er voldoende ruimte om te spelen en zijn er verspreid op het park speeltuintjes.

Alle boerderijen zijn mooi ingericht. Natuurlijk is er een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, Nespresso machine en magnetron. De badkamer is ruim en bij aankomst zijn standaard de bedden opgemaakt.

De supermarkt is goed gesorteerd en u kunt hier prima boodschappen doen. Ze hebben een goede versafdeling voor brood en gebak, streekproduckten en navul cups voor de Nespresso machine, waarover elke vakantieboerderij beschikt.

De Brink is een gezellige overdekte ruimte waar veel te doen en te beleven is. U kunt er bowlen, er is een indoorspeeltuin met bar en hang-out plet voor kinderen vanaf 12 jaar.

Supergaaf is ook Bounz, een arena met 24 trampolinevelden. Hier kunnen kinderen naar hartenlust springen en salto’s draaien. Het trampolinespringen is overigens onder toezicht, op afspraak en is er een leeftijdindeling gemaakt. Zodat jonge kinderen tot 6 jaar ook veilig kunnen springen.

Ook vindt u hier de kinder academies. Hier worden zowel educatie als creativiteit gecombineerd. Er is een mode, techniek en een knutsel academie, die elk een goede uitgeruste ruimte ter beschikking hebben. Aan de wand bij de mode academie hangen verschillende naaiwerkjes. Kinderen kunnen een naaiwerkje (tegen betaling) uitkiezen om te maken. Maar ze mogen ook naar eigen inzicht en fantasie wat naaien. Deze academies zijn echt supergaaf en zeer goed bezocht.

Hof van Saksen is een stijlvol vakantiepark dat zeer geschikt is voor ouders met kinderen, maar ook stellen kunnen hier prima vakantie vieren. Dit komt mede door de rust die er heerst. Daarbij zijn de faciliteiten en inrichting van een hoog niveau, waardoor u zeker geen typisch vakantiepark gevoel krijgt (zou dit bestaan). Het zwembad is overzichtelijk en modern vormgegeven en het wellnesscentrum heeft voldoende aanbod. Voor kinderen is er veel te beleven. Met name de kinder academies zijn bijzonder leuk. De luxe boerderijen zijn prima en sfeervol. Daarnaast is het ook een zeer overzichtelijk park, door de strakke en moderne beplanting. Net wat anders als op alle andere vakantieparken, maar hierdoor verrassend goed.

Interesse in een weekendje Hof van Saksen? Boeken dan hier uw verblijf.

hof-van-saksen-c

Vanaf het terras bij de Havezate, krijgt u een mooi zicht op de grote recreatievijver. De recreatievijver kunt u overigens oversteken met een pontje.

In de omgeving van Hof van Saksen is veel te doen en te beleven, fietsen huren is dus een prima idee. In de directe omgeving vindt u o.a. het Boomkroonpark en het Hunebedcentrum.

Foto’s copyright Bungalowparkoverzicht.nl

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.