Comenius Museum Mausoleum

In het Comenius Museum in Naarden ligt de beroemde Tsjechische geleerde Jan Amos Comenius (1592-1670) begraven. Het museum is geheel gewijd aan het leven en het werk van Jan Amos Comenius. Een leven dat met name in het teken stond van onderwijs. Hij pleitte voor onderwijs voor iedereen, zowel aan jongens als aan meisjes en van alle standen. Een van zijn beroemdste werken is het boek Didactica Opera. Dit boek stond aan de basis voor de didactiek en pedagogiek. Jan Amos Comenius is geboren in Tsjechië maar moest vanwege zijn geloof vluchten. Hij kwam in Nederland terecht waar hij ook gestorven is. Aan de hand van grote panelen krijgt u een kijkje in zijn leven. U kunt ook de bieb bezoeken en zijn werken lezen. Ook biedt het museum toegang tot het naastgelegen mausoleum waar Comenius begraven ligt.

Adres: Kloosterstraat 33 1411 RS Naarden
Website: https://comeniusmuseum.nl/

Bungalowparken nabij

Comenius Museum Mausoleum

Landal Gooise Heide

Landal Gooise heide is een perfecte combinatie van optimaal genieten van het buitenleven met overnachten in luxe safaritenten.

Résidence Lage Vuursche 

Résidence Lage Vuursche ligt in het bijzondere en populaire dorp Lage Vuursche. Hier, weg van de stedelijke hectiek, vind je een oase van kalmte en stilte.

EuroParcs Poort van Amsterdam

Naar Amsterdam of Haarlem? Of met een boot het water op? Het is hier mogelijk. Na een dag oer-Hollands genieten, duikt u het zwembad in en komt u tot rust in de sauna.

De Eemhof

Dol op water? Dan is de Eemhof het vakantiepark voor u. Gelegen aan het Eemmeer, met eigen jachthaven. Het bruist hier van sport- speel en entertainment.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.