De Kuzemerkooi

De Kuzemerkooi is een natuur- en recreatiegebied in de omgeving van Oldekerke in het Westerkwartier in Friesland. Het bestaat uit een Dorpsbos van circa 6 hectare en een Eendenkooi. In totaal telt het gebied ongeveer 10 hectare. Er zijn verschillende manieren om dit gebied te verkennen.Maak een wandeling door het Dorpsbos of verken met de kinderen het Kabouterpad.

Adres: Langewolderweg 10, 9821 PP Oldekerk
Website: De Kuzemerkooi

Een ideale bestemming voor een dagje uit

In het Dorpsbos ligt een mooie uitkijkheuvel, van waaraf u uitkijkt over de poelen en het speelveld. Op het speelveld vindt u een voetbalveld, schommels, een rekstok en bokspringpalen. Hier kunnen de kinderen hun overtollige energie kwijt. Wat deze plek helemaal leuk maakt, is de kabelbaan, het vlotje en de uitdagende hangbrug boven het water. Of wat dacht u van de route over de stappalen door de ondiepe kikkerpoel (30 cm)? Zet geen stap verkeerd, anders hebt u natte voeten!

Er voert eveneens een knooppuntroute voor fietsers en een ruiterroute door het Dorpsbos. Vanaf het speelveld loopt een fiets- en wandelpad naar de Eendenkooi. Deze is in 2007 aangelegd door de Stichting Kuzemerkooi. De Eendenkooi bestaat uit een kooiplas, vangpijpen, vanghok en dichte beplanting. U kunt hier in het kooikershuisje meer informatie vinden over de eendenkooi en er is een picknickplek. Daarnaast treft u hier eveneens een vogelkijkwand, die u in staat stelt om de watervogels te bekijken zonder ze te verstoren.

De Kuzemerkooi is een ideale bestemming voor een dagje uit voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Ook voor gezinnen met kinderen die heerlijk een dagje in de natuur willen vertoeven is dit een prachtplek. In elk seizoen heeft dit gebied zijn charme. Zoek verkoeling in het schaduwrijke bos in de zomer, trek de laarzen aan in de herfst, neem uw slee mee als het sneeuwt in de winter om van de uitkijkheuvel te sjezen en in de lente ziet u hoe de natuur weer prachtig opleeft.

Bungalowparken nabij

De Kuzemerkooi

De Drentse Vennen

Als u op zoek bent naar een rustig vakantiepark, met ruime bungalows die veel privacy bieden en waar ook uw hond welkom is, dan is De Drentse Vennen wat u zoekt.

Molecaten Park ’t Hout

U bent hier op de juiste plek voor zowel rust als vertier. Kinderen kunnen zich uitleven in het buitenzwembad en de binnenspeeltuin. Maar ook de omgeving is schitterend.

De Norgerberg

In een van de mooiste stukjes van Nederland, in de Kop van Drenthe, ligt de Norgerberg. Of u nu lekker lang of een paar dagen er tussen uit wil, de Norgerberg is een goede keuze!

Waterpark Zwartkruis

Waterpark Zwartkruis is het vakantieadres voor rustzoekers en watersportliefhebbers. U stapt zo vanuit uw watervilla in uw boot en vaart zo het 'Bergumermeer' op.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.