De Meinweg

Nationaal Park De Meinweg is een veelzijdige natuurgebied in midden-Limburg vlakbij Roermond en grenzend aan de Duitse grens. Het gevarieerd landschap van de Meinweg bestaat uit: bossen, heide, vennen en beekdalen. Bijzondere dieren die u hier kun tegenkomen zijn de adder en het wilde zwijn. Bijzonder aan Nationaal Park De Meinweg is het terrassenlandschap. Deze terrassen zijn tienduizenden jaren geleden ontstaan doordat de Maas door het landschap stroomde en hierdoor verschuivingen in de aardkorst plaatsvonden. Het gevolg hiervan is een landschap met veel hoogte verschillen. Geologisch gezien is dit voor Nederland zeer bijzonder.

Bossen en kleurrijke heidevelden
Vanwege de diversiteit in de fauna is dit ook het leefgebied van bijzondere dieren als wilde zwijnen, adders, gladde slangen, hagedissen, kikkers en salamanders. Wilt u meer over het Nationaal Park De Meinweg te weten komen? Bezoek dan het bezoekerscentrum De Meinweg in het plaatsje Herkenbosch. Hier kunt u uitgebreide informatie krijgen over het Nationaal Park De Meinweg. Met tal van leuke en leerzame activiteiten en tentoonstellingen. Ook kunt u deelnemen aan wandelexcursies onderleiding van een deskundige gids.

De kinderen kunnen zich op Nationaal Park De Meinweg heerlijk uitleven in het speelbos met: waterspeelplaats, labyrinten, diverse speeltoestellen en een klimbos. Een bezoekje aan het Nationaal Park De Meinweg is een echte aanrader als uitstapje tijdens uw vakantie in Limburg. Alle ingrediënten voor een heerlijk dagje vertoeven in de natuur zijn hier aanwezig.

Bungalowparken nabij De Meinweg

Vakantiepark Elfenmeer

Elfenmeer staat bol van de voorzieningen; twee verwarmde buitenbaden met drie waterglijbanen, een recreatievijver met zandstrand, visvijver en een Kegelbaan.

Lees meer
Landgoed Aerwinkel

Midden-Limburg barst van de mogelijkheden! Landgoed Aerwinkel is de uitvalsbasis om al dit moois te ontdekken. Zwemmen in de Maas en shoppen in Roermond.

Lees meer
De Lommerbergen

De Lommerbergen is een echt familiepark. Kinderen vermaken zich in het tropisch zwembad, terwijl u relax in de sauna. Gaaf is ook het avontureneiland met kasteel.

Lees meer