Deltawerken

De Deltawerken zijn een onmiskenbaar symbool voor Zeeland geworden. Het is zeker de moeite waard om deze indrukwekkende verdedigingswerken tegen hoogwater te bezoeken tijdens uw vakantie bij één van de vakantieparken in Zeeland.

Watersnoodramp
Zeeland en de strijd tegen het water zijn twee dingen die niet los van elkaar gezien kunnen worden. Al eeuwenlang heeft Zeeland een haat-liefde verhouding met de zee. Aan de ene kant brengt de zee fantastische mogelijkheden voor visserij en toerisme, maar aan de andere kant is er ook de dreiging van overstromingen. Door de eeuwen heen is Zeeland verschillende keren ernstig getroffen door overstromingen.

De laatste ramp voltrok zich in 1953 toen bijna 2000 mensen het leven lieten en zo´n 100.000 mensen hun huis verloren. De watersnoodramp van 1953 zorgde ervoor dat men actie ging ondernemen. Men was al voor de ramp bezig met het Deltaplan, maar nu kwam de uitvoering ervan in een stroomversnelling. Er werden imposante dammen aangelegd in de monding van de waterwegen tussen de schiereilanden en eilanden van Zeeland.

De Deltawerken
De Deltawerken zijn buitengewoon belangrijk om het land te beschermen tegen het water. De Deltawerken zijn hierdoor ook belangrijke toeristische trekpleisters geworden voor de provincie Zeeland. Daarnaast zijn er door de Deltawerken uitzonderlijke watersportgebieden ontstaan. Het is interessant om samen met uw kinderen tijdens uw vakantie een kijkje te gaan nemen bij de Deltawerken. Het zijn indrukwekkende kunstwerken op zich. Bij de Haringvlietdam, de Maeslantkering, de Westerscheldetunnel en de Oosterscheldekering treft u een bezoekerscentrum aan, waar u terecht kunt voor informatie over de geschiedenis en de bouw van de Deltawerken.

Kortom; een bezoek aan de Deltawerken is een ´must´ voor vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Zeeland en de eeuwige strijd tegen het water. Het is voor de kinderen ongetwijfeld ontzettend boeiend en leerzaam om deze immense verdedigingswerken te bewonderen.

Meer informatie over Deltawerken, deltawerken.com

Bungalowparken nabij Deltawerken

Camping Duinoord

Kom naar Zeeland en geniet van de rust en de Noordzee. Maak een strandwandeling, volg een SUP-introductie les en pik een terrasje in het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Heerlijk!

Lees meer
Residence ’t Hof van Haamstede

Geen grootschalig vermaak op Résidence ’t Hof van Haamstede, Hierdoor is het een fijn vakantieadresje, voor mensen die op zoek zijn naar een rustig park nabij de zee.

Lees meer
Duinpark ’t Hof van Haamstede

Op Duinpark ’t Hof van Haamstede wandelt u vanuit uw bungalow zo de duinen in, richting het strand en de Noordzee. Ideaal voor natuur- en zeeliefhebbers.

Lees meer
Villapark Livingstone

De zeewind door uw haren en het geruis van de golven, Burgh-Haamstede is de plek om uit te waaien. Villapark Livingstone is genieten aan zee.

Lees meer
Resort Haamstede

Zeeland, de provincie met de mooiste stranden en de meeste zonuren! Een provincie waar u lekker kunt uitwaaien. Nadien kunt u bijkomen in u luxe bungalow.

Lees meer
Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort is het meest complete park van Zeeland, gelegen aan een fijn strand. Met voorzieningen als subtropisch zwembad en indoor-speeltuin.

Lees meer
De Banjaard

Geniet van het schone Noordzeestrand, pal tegenover De Banjaard. Uitwaaien, zwemmen in zee en wandelen door de duinen. Perfect voor een familievakantie in Zeeland.

Lees meer
De Groote Duynen

Met het ruisen van de golven op de achtergrond, alle ruimte voor strandwandelingen en luieren op het strand is het hier altijd genieten geblazen. 

Lees meer
Kustpark Klein Poelland

Het knusse Kustpark Klein Poelland is een oase van rust in het bruisende Renesse. Hier kunt u tot rust komen en ligt het Noordzeestrand op slechts 5 kilometer.

Lees meer
Camping de Brem

Tussen de breedste stranden van Nederland en het dorpje Renesse ligt Camping de Brem. Een goede camping met een buitenzwembad en een zeer enthousiast animatieteam.

Lees meer