Het Keringhuis

Wereldwijd staat Nederland bekend als dat kleine landje dat op wonderlijke wijze op veel plekken lager ligt dan de zeespiegel en als het land waar al eeuwenlang een strijd wordt gevoerd tegen het water. Waterbeheer heeft in Nederland dan ook een hoge prioriteit! Wilt u daar meer over weten? Dan bent u bij Het Keringhuis in Hoek van Holland aan het juiste adres. Dit is hét publiekscentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de unieke Maeslantkering.

Adres: Maeslantkeringweg 139, 3151 ZZ Hoek van Holland
Website: Het Keringhuis

Informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland

De Maeslantkering ligt bij het Keringhuis en vormt het sluitstuk van de Deltawerken. Deze constructie is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. In het Keringhuis komt u alles te weten over de Maeslantkering, de Deltawerken en onderwerpen als waterpeil en waterbeheer. Bekijk in de filmzaal een film over waterbeheer in de Provincie Zuid-Holland en de Maeslantkering. Of ontdek op het watervertelplein de oplossingen voor de waterproblemen in Nederland. Naast de permanente expositie zijn er ook vaak wisselende exposities. Ook voor kinderen is een bezoek aan het Keringhuis razend interessant. Ze kunnen zich volop uitleven op de waterspeelplaats (van 1 april tot 31 oktober), waar ze het water kunnen laten stromen en diverse maatregelen kunnen treffen om een dorp droog te houden. Leuk en leerzaam tegelijk!

Bungalowparken nabij

Het Keringhuis

Duynparc De Heeren van ‘s-Gravensande

Op Duynparc De Heeren van 's-Gravensande verblijft u in een luxe villa in Caraïbische stijl. Vooral rust, ruimte en het strand staan hier centraal.

Beach Villa’s Hoek van Holland

Strandvakantie in Nederland? Dan zijn de strandhuisjes van Beach Villa’s Hoek van Holland perfect! Hier staat uw vakantie geheel in het teken van het strand en de zee.

Vlugtenburg aan Zee

Vakantiepark Vlugtenburg aan Zee is ideaal voor strandliefhebbers, maar ook als u op zoek bent naar rust dan is Vlugtenburg aan Zee een aanrader.

Lakeside Resort Brielle

Lakeside Resort Brielle is een goede keuze als u duurzaam vakantie wil vieren. U verblijft bovendien nabij het strand van Rockanje! Geniet van het strand, de zee en de duinen. Maar ook wandelen, fietsen door de natuur

Molecaten Waterbos

Geniet op het strand, van lange wandelingen, terwijl kinderen spelen in de branding. Na een dagje strand is het heerlijk thuis komen op Park Waterbos.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.