Het Keringhuis

Wereldwijd staat Nederland bekend als dat kleine landje dat op wonderlijke wijze op veel plekken lager ligt dan de zeespiegel en als het land waar al eeuwenlang een strijd wordt gevoerd tegen het water. Waterbeheer heeft in Nederland dan ook een hoge prioriteit! Wilt u daar meer over weten? Dan bent u bij Het Keringhuis in Hoek van Holland aan het juiste adres. Dit is hét publiekscentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over de unieke Maeslantkering.

Adres: Maeslantkeringweg 139, 3151 ZZ Hoek van Holland
Website: Het Keringhuis

Informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland

De Maeslantkering ligt bij het Keringhuis en vormt het sluitstuk van de Deltawerken. Deze constructie is de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld. In het Keringhuis komt u alles te weten over de Maeslantkering, de Deltawerken en onderwerpen als waterpeil en waterbeheer. Bekijk in de filmzaal een film over waterbeheer in de Provincie Zuid-Holland en de Maeslantkering. Of ontdek op het watervertelplein de oplossingen voor de waterproblemen in Nederland. Naast de permanente expositie zijn er ook vaak wisselende exposities. Ook voor kinderen is een bezoek aan het Keringhuis razend interessant. Ze kunnen zich volop uitleven op de waterspeelplaats (van 1 april tot 31 oktober), waar ze het water kunnen laten stromen en diverse maatregelen kunnen treffen om een dorp droog te houden. Leuk en leerzaam tegelijk!

Bungalowparken nabij Het Keringhuis

Kruininger Gors

Kruininger Gors ligt pal aan het Brielse Meer. Een super uitvalsbasis voor watersport fanaten, visliefhebbers en booteigenaren. Varen, zwemmen en uitstapjes maken.

Lees meer
Duynparc De Heeren van ‘s-Gravensande

Op Duynparc De Heeren van ‘s-Gravensande verblijft u in een luxe villa in Caraïbische stijl. Vooral rust, ruimte en het strand staan hier centraal.

Lees meer
Beach Villa’s Hoek van Holland

Strandvakantie in Nederland? Dan zijn de strandhuisjes van Beach Villa’s Hoek van Holland perfect! Hier staat uw vakantie geheel in het teken van het strand en de zee.

Lees meer
Molecaten Waterbos

Geniet op het strand, van lange wandelingen, terwijl kinderen spelen in de branding. Na een dagje strand is het heerlijk thuis komen op Park Waterbos.

Lees meer
Vakantiepark Kijkduin

Kijkduin is een kindvriendelijk park met fijne parkfaciliteiten. Gelegen aan een rustig strand en met leuke attracties in de buurt. Aanrader voor jonge gezinnen.

Lees meer
Rondeweibos

Rondeweibos ligt aan het strand van Rockanje. Hier kunt u luieren, zwemmen en genieten van de zon. Met o.a. buitenzwembad, tennisbaan, speeltuin en kabelbaan.

Lees meer
Resort Poort van Zeeland

Quality time op natuureiland Voorne-Putten. Verblijf in een moderne chalet op Resort Poort van Zeeland. Luieren en uitwaaien op de stranden van Hellevoetsluis

Lees meer
Resort Città Romana

Op Resort Città Romana wordt u verwend met fijne wellness voorzieningen. Geniet van een gezellig diner op het terras en kom tot rust in de rietgedekte villa’s.

Lees meer
Cape Helius

Met het Haringvliet aan uw voeten en de boulevard op loopafstand, kunt u op Cape Helius heerlijk vakantie vieren. Kom tot rust in de luxe en kleurrijke villa’s.

Lees meer
Zuytland Buiten

Als u een rustig en groen vakantiepark zoekt vlakbij Rotterdam; dan is Zuytland Buiten wat u zoekt. Hier kunt u omgeven door veel groen en water, heerlijk tot rust komen.

Lees meer