Kasteel Amerongen

Op Kasteel Amerongen kunt u een rondleiding volgen of de vele fraaie en bijzondere voorwerpen zoals, schilderijen, antieke meubels en diverse portretten van de bewoners bekijken. Uniek is de 18de-eeuwse adelbibliotheek en de muziekcollectie. Echte pronkstukken zijn de Bätz kabinetorgel en de klavecimbel van Kirckman. Ook de enorme kasteeltuin is het bewonderen waard! Ook voor de kinderen is hier heel wat te ontdekken, tijdens een speurtocht. Ze worden namelijk uitgedaagd, om het mysterie van Kasteel Amerongen te ontrafelen en kunnen ze een beloning winnen.

Adres: Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen
Website: Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen, het is zoals het was

De geschiedenis van het kasteel begint in 1286! In de beginperiode wordt het kasteel verschillende keren verwoest. De Phoenix is niet voor niets een symbool geworden voor het kasteel, want het herrijst verschillende keren opnieuw op uit de as. Tijdens uw bezoek leert u alles over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Sinds 1557 is Kasteel Amerongen in handen van de familie van Reede en de familie van Aldenburg Bentinck. Nu wordt het kasteel beheerd door Stichting Kasteel Amerongen.

Bungalowparken nabij Kasteel Amerongen

Landgoed Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin is ideaal voor zowel de 55 plusser als voor gezinnen! Wandelen en fietsen en maak gebruik van de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Lees meer
Landal Amerongse Berg

Amerongse Berg is een prima keuze voor rust en natuurliefhebbers! Maar plonzen in het binnenzwembad en spelen in de indoorspeeltuin is ook mogelijk.

Lees meer
Bonte Vlucht

Fietsen en boswandelingen maken, verken de stad Utrecht, ravotten in het buitenzwembad en ’s avonds knus met z’n allen in een bos chalet. Op Bonte Vlucht is het mogelijk!

Lees meer
De Thijmse Berg

De Thijmse Berg ligt in een prachtige wandel- en fiets streek. Nadien kunt u uitrusten in uw chalet, terwijl kinderen het buitenzwembad en spraypark bezoeken.

Lees meer
Landgoed Ruwinkel

Ruwinkel is dé uitvalsbasis voor dagtrips in de Gelderse vallei. Of neem een duik in het binnenzwembad, ontspan in de sauna en schuif aan in het pannenkoek restaurant.

Lees meer
RCN het Grote Bos

Op zoek naar een vakantiepark dat centraal gelegen is in Nederland, dan is RCN het Grote Bos op de Utrechtse Heuvelrug ideaal.

Lees meer
De Wielerbaan

Waterpret in het binnenzwembad en meedoen met het recreatieteam. Verken ook de omgeving, want de Veluwe, als ook de Utrechtse Heuvelrug liggen aan uw voeten.

Lees meer
Bospark Ede

Bospark Ede is perfect voor gezinnen als ook voor rust- en natuurliefhebbers. Duik in het buitenzwembad en fiets- en wandelaars kunnen dwalen over de vele routes.

Lees meer
Recreatiepark ’t Gelloo

De uitvalsbasis voor het verkennen Nationaal Park de Hoge Veluwe. Na een dagje natuur- en cultuur duikt u het zwembad in en geniet u na in uw knusse chalet.

Lees meer
Landgoed de Scheleberg

Geniet van rust en ruimte, duik in het buitenzwembad en sla een balletje op de tennisbaan. Nadien is het heerlijk thuiskomen in de luxe bungalows.

Lees meer