Kasteel Amerongen

‘Het ís zoals het was. Maar de tijd staat niet stil.’ Dit is de slogan van Kasteel Amerongen; een uniek uitstapje in de provincie Utrecht! U kunt hier rondleidingen volgen of de vele fraaie en bijzondere voorwerpen zoals, schilderijen, antieke meubels en diverse portretten van de bewoners bekijken. Uniek is de 18de-eeuwse adelbibliotheek en de muziekcollectie. Echte pronkstukken zijn de Bätz kabinetorgel en de klavecimbel van Kirckman. Ook de enorme kasteeltuin is het bewonderen waard! Ook voor de kinderen is hier heel wat te ontdekken, tijdens een speurtocht. Ze worden namelijk uitgedaagd, om het mysterie van Kasteel Amerongen te ontrafelen en kunnen ze een beloning winnen.

De geschiedenis van het kasteel begint in 1286! In de beginperiode wordt het kasteel verschillende keren verwoest. De Phoenix is niet voor niets een symbool geworden voor het kasteel, want het herrijst verschillende keren opnieuw op uit de as. Tijdens uw bezoek leert u alles over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Sinds 1557 is Kasteel Amerongen in handen van de familie van Reede en de familie van Aldenburg Bentinck. Nu wordt het kasteel beheerd door Stichting Kasteel Amerongen.

Website: www.kasteelamerongen.nl
Adres: Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen

Bungalowparken nabij Kasteel Amerongen

Speeltuin Molecaten Ginkelduin
Landgoed Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin is ideaal voor zowel de 55 plusser als voor gezinnen! Wandelen en fietsen en maak gebruik van de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Lees meer
Amerongse Berg

Amerongse Berg is een prima keuze voor rust en natuurliefhebbers! Maar plonzen in het binnenzwembad en spelen in de indoorspeeltuin is ook mogelijk.

Lees meer
Bonte Vlucht

Fietsen en boswandelingen maken, verken de stad Utrecht, ravotten in het buitenzwembad en ’s avonds knus met z’n allen in een bos chalet. Op Bonte Vlucht is het mogelijk!

Lees meer
De Thijmse Berg

De Thijmse Berg ligt in een prachtige wandel- en fiets streek. Nadien kunt u uitrusten in uw chalet, terwijl kinderen het buitenzwembad en spraypark bezoeken.

Lees meer
Landgoed Ruwinkel

Ruwinkel is dé uitvalsbasis voor dagtrips in de Gelderse vallei. Of neem een duik in het binnenzwembad, ontspan in de sauna en schuif aan in het pannenkoek restaurant.

Lees meer
RCN het Grote Bos

Op zoek naar een vakantiepark dat centraal gelegen is in Nederland, dan is RCN het Grote Bos op de Utrechtse Heuvelrug ideaal.

Lees meer