Kasteel Amerongen

Op Kasteel Amerongen kunt u een rondleiding volgen of de vele fraaie en bijzondere voorwerpen zoals, schilderijen, antieke meubels en diverse portretten van de bewoners bekijken. Uniek is de 18de-eeuwse adelbibliotheek en de muziekcollectie. Echte pronkstukken zijn de Bätz kabinetorgel en de klavecimbel van Kirckman. Ook de enorme kasteeltuin is het bewonderen waard! Ook voor de kinderen is hier heel wat te ontdekken, tijdens een speurtocht. Ze worden namelijk uitgedaagd, om het mysterie van Kasteel Amerongen te ontrafelen en kunnen ze een beloning winnen.

Adres: Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen
Website: Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen, het is zoals het was

De geschiedenis van het kasteel begint in 1286! In de beginperiode wordt het kasteel verschillende keren verwoest. De Phoenix is niet voor niets een symbool geworden voor het kasteel, want het herrijst verschillende keren opnieuw op uit de as. Tijdens uw bezoek leert u alles over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Sinds 1557 is Kasteel Amerongen in handen van de familie van Reede en de familie van Aldenburg Bentinck. Nu wordt het kasteel beheerd door Stichting Kasteel Amerongen.

Bungalowparken nabij

Kasteel Amerongen

Landgoed Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin is ideaal voor zowel de 55 plusser als voor gezinnen! Wandelen en fietsen en maak gebruik van de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Landal Amerongse Berg

Amerongse Berg is een prima keuze voor rust en natuurliefhebbers! Maar plonzen in het binnenzwembad en spelen in de indoorspeeltuin is ook mogelijk.

Bonte Vlucht

Fietsen en boswandelingen maken, verken de stad Utrecht, ravotten in het buitenzwembad en 's avonds knus met z'n allen in een bos chalet. Op Bonte Vlucht is het mogelijk!

De Thijmse Berg

De Thijmse Berg ligt in een prachtige wandel- en fiets streek. Nadien kunt u uitrusten in uw chalet, terwijl kinderen het buitenzwembad en spraypark bezoeken.

Landgoed Ruwinkel

Ruwinkel is dé uitvalsbasis voor dagtrips in de Gelderse vallei. Of neem een duik in het binnenzwembad, ontspan in de sauna en schuif aan in het pannenkoek restaurant.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.