Kasteel Amerongen

kasteel-Amerongen‘Het ís zoals het was. Maar de tijd staat niet stil.’ Dit is de slogan van Kasteel Amerongen; een uniek uitstapje in de provincie Utrecht. U kunt hier boeiende rondleidingen volgen of meedoen aan allerlei speciale activiteiten. Ook voor de kinderen is hier heel wat te ontdekken tijdens spannende speurtochten.

Geschiedenis Kasteel Amerongen
De geschiedenis van het kasteel begint in 1286. In de beginperiode wordt het kasteel verschillende keren verwoest. De Phoenix is niet voor niets een symbool geworden voor het kasteel, want het herrijst verschillende keren opnieuw op uit de as. Tijdens uw bezoek leert u alles over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Sinds 1557 is Kasteel Amerongen in handen van de familie van Reede en de Familie van Aldenburg Bentinck. Diverse familieleden vervulden op politiek en militair vlak een belangrijke functie in de vaderlandse geschiedenis. Nu wordt het kasteel beheerd door Stichting Kasteel Amerongen.

Wat is er te zien en te doen?
In het kasteel zijn diverse bijzondere voorwerpen, schilderijen en collecties te bewonderen, die van de vroegere bewoners waren. Zo zijn er veel antieke meubels te zien, evenals diverse portretten van de bewoners. Uniek is de 18de eeuwse adelsbibliotheek en de muziekcollectie. Echte pronkstukken zijn de Bätz kabinetorgel en de klavecimbel van Kirckman. Ook de enorme kasteeltuin is het bewonderen waard. U kunt diverse rondleidingen boeken bij Kasteel Amerongen: themarondleidingen, dierenrondleiding, tuinrondleiding of deelnemen aan speciale activiteiten als culinaire dagen en wijnproeverijen.

Spannende speurtocht voor de kids
Een bezoek aan het imposante Kasteel Amerongen is een onvergetelijke belevenis voor de kids. Tijdens een speurtocht worden ze uitgedaagd om het mysterie van Kasteel Amerongen te ontrafelen en kunnen ze een beloning winnen. Verder worden er in de vakanties ook bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals een spannende zaklampentocht, familiespeurtochten, vertellingen, kanoën door de gracht van het kasteel, Oudhollandse spellen etc.

Bezoek Kasteel Amerongen
Het kasteel is het hele jaar door geopend met wisselende openingstijden. Raadpleeg de website voor meer informatie: www.kasteelamerongen.nl

Bungalowparken nabij Kasteel Amerongen

Speeltuin Molecaten Ginkelduin
Landgoed Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin is ideaal voor zowel de 55 plusser als voor gezinnen! Wandelen en fietsen en maak gebruik van de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Lees meer
Amerongse Berg

Amerongse Berg is een prima keuze voor rust en natuurliefhebbers! Maar plonzen in het binnenzwembad en spelen in de indoorspeeltuin is ook mogelijk.

Lees meer
Bonte Vlucht

Fietsen en boswandelingen maken, verken de stad Utrecht, ravotten in het buitenzwembad en ’s avonds knus met z’n allen in een bos chalet. Op Bonte Vlucht is het mogelijk!

Lees meer
De Thijmse Berg

De Thijmse Berg ligt in een prachtige wandel- en fiets streek. Nadien kunt u uitrusten in uw chalet, terwijl kinderen het buitenzwembad en spraypark bezoeken.

Lees meer
Landgoed Ruwinkel

Ruwinkel is dé uitvalsbasis voor dagtrips in de Gelderse vallei. Of neem een duik in het binnenzwembad, ontspan in de sauna en schuif aan in het pannenkoek restaurant.

Lees meer
RCN het Grote Bos

Op zoek naar een vakantiepark dat centraal gelegen is in Nederland, dan is RCN het Grote Bos op de Utrechtse Heuvelrug ideaal.

Lees meer