Kasteel Huis Bergh

Bij de eerste aanblik van dit kasteel zal iedereen wel even versteld staan. Zijn we terug in de Middeleeuwen? Dat is helemaal juist! Want Kasteel Huis Bergh is een imposant middeleeuws kasteel met een lange en rijke geschiedenis, die terug gaat tot de 13e eeuw. Door deze rijke geschiedenis, is het aanzien van het kasteel danig veranderd, wat uiteindelijk heeft geleid tot een mooi kasteel dat behoort tot een van de grootste en belangrijkste kastelen van Nederland. Over de verschillende gebeurtenissen is dan ook veel te vertellen. Deze verhalen zijn te beluisteren via een audiotour. Daarnaast bezit Kasteel Huis Bergh ook over een indrukwekkende kunstverzameling, met schilderijen, middeleeuwse munten, handschriften en een wapencollectie. Ook kinderen vermaken zich hier fantastisch. Elke zondag zijn kinderen van harte welkom en beleven ze met een gids en verkleed als een echte ridder of hofdame, de spannendste verhalen. Daarnaast is het ook mogelijk om elke 1e zondag van de maand te reserveren voor een familierondleiding.

Van eind april t/m oktober kun je van dinsdag t/m zondag terecht van 12:30 tot 16:30 uur. In de overige maanden is het kasteel alleen op zaterdag en zondag open. De Ridderslag voor kinderen is elke zondagmiddag om 13.00 uur, en bij drukte om 14:30 uur. Maar let op: controleer van tevoren via de website of de ridderslag door gaat.

Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg
Huisbergh.nl

Bungalowparken nabij Kasteel Huis Bergh

Stroombroek

Er even tussenuit? Stroombroek biedt de ideale combinatie van rust, ontspanning en vermaak. Met wellnesscentrum Palestra, binnenzwembad en recreatievijver.

Lees meer