Kazematten van Kornwerderzand

Verscholen op de afsluitdijk liggen de legendarische kazematten van Kornwerderzand! Hier hielden in de meidagen van 1940, slechts 225 Nederlandse soldaten het Duitse leger tegen dat bestond uit 1500 soldaten. Een bijzonder stukje geschiedenis, wat een eigen museum heeft gekregen, zodat we deze heldhaftige daad tegenwoordig ook nog kunnen ervaren. Daal af en bezoek de vijf verschillende kazematten, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Bekijk de slaapplaatsen, de telefooncentrale, de keuken, de uitkijkposten en de wapens. Via historische foto’s en films wordt het verhaal in beeld en tekst toegelicht.

Naast de gebeurtenissen van de meidagen in 1940 en de daarop volgende bezettingsjaren, wordt ook ingegaan op de bouw van de kazematten en de tijd na de bevrijding van Nederland. Na afloop bent u welkom in het cafetaria met een terras dat zicht geeft over het IJsselmeer.

Adres: Afsluitdijk 5, 8752 KP Kornwerderzand

Bungalowparken nabij Kazematten van Kornwerderzand

Beach Resort Makkum

Het IJsselmeer is een heerlijke vakantie locatie! Fietsen, wandelen, watersporten, alles kan! Kinderen kunnen zwemmen, terwijl u geniet op het zandstrand.

Lees meer