Kazematten van Kornwerderzand

Verscholen op de afsluitdijk liggen de legendarische kazematten van Kornwerderzand! Hier hielden in de meidagen van 1940, slechts 225 Nederlandse soldaten het Duitse leger tegen dat bestond uit 1500 soldaten. Een bijzonder stukje geschiedenis, wat een eigen museum heeft gekregen, zodat we deze heldhaftige daad tegenwoordig ook nog kunnen ervaren. Daal af en bezoek de vijf verschillende kazematten, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Bekijk de slaapplaatsen, de telefooncentrale, de keuken, de uitkijkposten en de wapens. Via historische foto’s en films wordt het verhaal in beeld en tekst toegelicht.

Adres: Afsluitdijk 5, 8752 KP Kornwerderzand

Bungalowparken nabij

Kazematten van Kornwerderzand

Beach Resort Makkum

Het IJsselmeer is een heerlijke vakantie locatie! Fietsen, wandelen, watersporten, alles kan! Kinderen kunnen zwemmen, terwijl u geniet op het zandstrand.

Vakantiepark De Kuilart

De Kuilart ligt direct aan het water ‘De Kuilart’ en vaart u zo de Friese wateren op. Ideaal voor watersporters! Volg een zeil- en surfles en duik in het binnenzwembad.

Andere uitjes in de buurt van

Kazematten van Kornwerderzand
Kaart

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.