Ommen

Ommen ligt midden in het groene hart van het Overijsselse Vechtdal. Deze toeristische plaats biedt vele actieve en recreatieve mogelijkheden, waarbij de klemtoon ligt op natuur, rust en gezelligheid. De bossen van Ommen zijn een rustplek voor veel vakantiegangers. Talrijke wandel- en fietsroutes doorkruisen dit afwisselende landschap, waarbij u onderweg kunt genieten van monumentale Saksische boerderijen met oude essen.

Tevens ligt Ommen aan het Pieterpad, dus vanuit Ommen kunt u naar het uiterste noorden en zuiden van ons land. Ook kunt u besluiten om de schitterende omgeving van Ommen per paard te gaan verkennen of zelfs vanuit de lucht per zweefvlieger! Vissen kunt u uitstekend in rivier de Vecht. Ook kunt u hier kano’s huren, waarmee u stroomafwaarts vaart over de Vecht en de Regge, dwars door het prachtige Vechtdal. Kiest u voor een boottocht, dan vaart u onder meer langs Kasteel Rechteren.

In de zomer kunnen toeristen genieten van de verschillende activiteiten tijdens de Ommer Bissingh. Dit evenement vindt elk jaar in juli en augustus plaats. Er worden dan allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder markten, rommelmarkten en een kermis. Tussen eind oktober en medio december kunt u de plaatselijke specialiteit van Ommen proeven: zûte plassies. Dit zijn meestal vijfhoekige broodjes van gekruid brooddeeg. De exacte samenstelling is uiteraard het geheim van de Ommer bakkers.

Bungalowparken nabij Ommen

De Koeksebelt

Schitterende gelegen in het Vechtdal. Een fraai stukje Nederland dat roept om ontdekt te worden en hierdoor perfect is voor een vakantie.

Lees meer
Landgoed De Lindenbergh

Landgoed De Lindenbergh is een kleinschalig landgoed dat zeer geschikt is, voor rust- en natuurliefhebbers. Hier geen grootschalig vermaak, maar rust en ruimte.

Lees meer
Lemeler Esch Natuurcamping

Zoekt u rust, natuur en wilt u ontsnappen aan uw overvolle agenda, dan is De Lemeler Esch wat u zoekt! Hier viert u vakantie in de natuur.

Lees meer
Beerze Bulten

Waterpret in het binnen- en buitenzwembad, naar het konijnenveld of bezoek eerst de indoorspeeltuin. Op Beerze Bulten is het lastig om te kiezen.

Lees meer
Sprookjescamping

Sprookjescamping de Vechtstreek is een populaire 5-sterren camping. Dolle waterpret in het binnen- en buitenzwembad en is er het jaarrond animatie voor alle leeftijden.

Lees meer
Het Stoetenslagh

Beleef de ultieme gezinsvakantie op Stoetenslagh. Neem een duik in het binnenzwembad met zandstrandje. Supergaaf is ook de recreatievijver en het indoor strand.

Lees meer
Hof van Salland

Hof van Salland is gelegen in het Salland, een rustige streek in Overijssel met glooiende akkers met oude boerderijen en statige landgoederen. Ideaal voor natuur- en rust zoekers!

Lees meer
De Lourenshoeve

De Lourenshoeve is een uitstekende keuze voor buitenmensen en in het bijzonder paardenliefhebbers. De Lourenshoeve beschikt over een paardenmanege.

Lees meer
Buitenplaats Gerner

Dolle waterpret is er in het binnenzwembad en ontspannen kan in de wellnesshoeve. Trek er op uit, om het mooie Vechtdal te verkennen.

Lees meer
Vakantiepark Rheezerwold

Kinderen vermaken zich prima met tal van speel- en sportcombinaties. Daarnaast is het volop genieten in het binnen- en buitenzwembad.

Lees meer