Schaapskooi Balloërveld

Natuur- en dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Schaapskooi Balloërveld. Er zijn maar weinig plaatsen in Nederland waar u de schapen met een herder over de heide kunt zien trekken: In Drenthe is het mogelijk! In Drenthe zijn nog 7 schaapskuddes met een herder, de Schaapskooi Balloërveld is er daar één van. Met 400 Drentse Heideschapen is dit ook nog eens de grootste schaapskudde van Drenthe. Kortom: Een uniek gebeuren waar u zeker een keer getuigen van moet zijn geweest.

Aan de rand van het natuur- en heidegebied Balloërveld in de buurt van Balloo vindt u het Informatiecentrum en de Schaapskooi Balloërveld. Bij het informatiecentrum treft u een informatiepaneel, waarop dagelijks wordt vermeld waar u de kudde op die dag kunt vinden. Trek samen met de kinderen de wandelschoenen aan en probeer de schaapskudde te vinden. Het is een prachtig gezicht om de dieren in deze mooie omgeving vrij te zien rondlopen samen met de herder, die de kudde bewaakt en naar de juiste plekjes brengt.

Wilt u er zeker van zijn de kudde en de herder te zien, dan kunt u van mei tot en met september iedere woensdagmiddag om 16:00 bij de schaapskooi terecht. De herder zal dan met zijn kudde aanwezig zijn bij de schaapskooi. U kunt ook van tevoren een excursie boeken en samen met het hele gezin, met de herder en zijn kudde op pad gaan. U leert alles over de eeuwenlange geschiedenis van de schaapskooi, de schaapskudde en het prachtige landschap, terwijl u ondertussen geniet van de natuur.

Een bezoekje aan de Schaapskooi Balloërveld is een ideaal uitstapje tijdens uw verblijf bij één van de vakantieparken in Drenthe. De Schaapskooi Balloërveld staat garant voor een heerlijk dagje vertoeven in de buitenlucht midden in de fascinerende Drentse natuur.

Schaapskudde Balloërveld
Crabbeweg 2
Balloo

Bungalowparken nabij Schaapskooi Balloërveld

Hof van Saksen kinderen waterpret in het zwembad
Hof van Saksen

Suis van de spectaculaire waterglijbanen, bezoek de kinder academies en de indoorspeeltuin. Nagenieten doet u in de rietgedekte boerderijen.

Lees meer
De Berenkuil

De Berenkuil is een gemoedelijk en goed gewaardeerd vakantiepark met een keur aan voorzieningen, met name voor kinderen! Ideaal voor (jonge) gezinnen.

Lees meer
Villapark Akenveen

Geniet in de Kop van Drenthe van de schitterende natuur én van het gemoedelijke Villapark Akenveen. Met een recreatiemeer, visvijver en een binnen- en buitenspeeltuin.

Lees meer
Vakantiepark Witterzomer

Witterzomer is gelegen in de bossen, nabij Assen. Een kindvriendelijk vakantiepark waar veel te doen en te beleven is. Ook de omgeving biedt voldoende uitdaging.

Lees meer
Landgoed Het Grote Zand

Of u nu komt voor het binnenzwembad, het speelbos of de vele wandel- en fietsmogelijkheden, op Landgoed Het Grote Zand voelt iedereen zich thuis.

Lees meer
Bospark Lunsbergen

Lekker even bijkomen? Kom dan genieten op het Drentse Bospark Lunsbergen met knusse chalets, een binnenzwembad en een minigolfbaan.

Lees meer
Drouwenerzand

Als uw kinderen niet kunnen kiezen tussen een vakantie- en een attractiepark, waarom niet beide? Vakantiepark- en all-in attractiepark Drouwenerzand biedt beide.

Lees meer
Het Hart van Drenthe

‘Het Hart van Drenthe’ ligt in Drenthe, op een zeer rustig plekje. Perfect voor rust- en natuurliefhebbers. Maar ook op het bungalowpark is voldoende vertier.

Lees meer
De Bloemert

Een ideaal park voor rustzoekers en watersportliefhebbers. Varen en surfen op het Zuidlaardermeer, fietsen en wandelen door het Drents landschap.

Lees meer
Roompot Hunzepark

Voor zowel mensen die er graag op uit trekken als gezinnen is Hunzepark een prima keuze. Met in de omgeving talloze uitstapjes en fijne voorzieningen op Hunzepark.

Lees meer