Valkenburg

Centraal gelegen in Zuid-Limburg geldt Valkenburg al sinds 1852 als toeristenplaats. Valkenburg wordt ook wel “Bad Valkenburg” of “Mergelstad” genoemd. De mergel komt u zowel onder- als bovengronds overal in Valkenburg tegen. Bezoek het Streekmuseum, de Steenkolenmijn, de rodelbaan, de stoeltjeslift, de diverse grotten, het themapark Sprookjesbos en op de Cauberg het Holland Casino en Thermae 2OOO.

Bent u in december in Valkenburg, dan moet u beslist de kerstmarkten in de mergelgrotten bezoeken. Naast het groot aantal bezienswaardigheden, vindt u in het centrum van Valkenburg vele terrasjes, restaurants, diverse winkels en kunt u er terecht voor de dagelijks boodschappen. Wilt u een middagje shoppen dan raden wij u Maastricht aan.

Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg
Dit oude gangenstelsel is ontstaan door de winning van mergel voor o.a. huizen en het Kasteel van Valkenburg. Het resultaat van deze mergelwinning is een uitgebreid gangenstelsel onder de grond. Met ‘geheime vluchtgangen’, wandschilderingen, kapel en is het er altijd rond de 12 graden. De mergelgrotten zijn alleen onder begeleiding te bezoeken. Rondleidingen worden het jaar rond gegeven. Met kerstmis vind er een heuse kerstmarkt plaats in de Fluweelengrotten

Leuk is ook een bezoek ook de oude resten van het Kasteel van Valkenburg, hier kunnen jullie ronddwalen langs de Ridderzaal, de verdedigingstoren, de artilleriekamer en de onderaardse vluchtgangen. Excursies zijn samen of apart te boeken met een bezoek aan de Fluweelengrotten. Daalhemerweg 27 in Valkenburg aan de Geul.

Kabelbaan
Net buiten het centrum ligt de kabelbaan van Valkenburg. Een heuse stoeltjeslift brengt u naar de op 68 meter hoger gelegen Wilhelminatoren. U kun de Wilhelminatoren beklimmen, van waar u een adembenemend uitzicht heeft Valkenburg. Ook bevindt zich hier een terras en rodelbaan. Neerhem 44, Valkenburg /d geul.

De Valkenier
Familiepark Valkenier is gelegen in het gezellige Valkenburg. Kenmerken voor Pretpark de Valkenier is het authentiek en nostalgisch karakter. Voor zowel de gote als de kleine kindern is hier voldoende te bleven. Zo is er een Cobra waterglijbaan, spannende achtbaan en het griezelspookhuis of maak een ritje in een oldtimers of in de botsauto’s. Terwijl u onder het genoot van een hapje en drankje een oogje in het zeil kunt houden.

Bijzonder is ook de speciale Valkeniertrein, met het hele gezin kunt u een rondrit maken door het centrum van Valkenburg a/d Geul. De Valkenier is goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruiker is er een ruime parkeerplaats aanwezig. Koningswinkelstraat 53, Valkenburg.

Steenkolenmijn Valkenburg
Wil je meer weten over de historie van de mijnbouw in Nederland? bezoek dan de Steenkolenmijn Valkenburg die tot één van de oudste steenkoolmijnen van Europa behoort. Na een introductie film over de mijnen, gaat u onderleiding van een ex-mijnwerker de mijnen in. Die u alles verteld over mijn en de mensen die er werkten. De Steenkolenmijn zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Bungalowparken nabij Valkenburg

Kasteeldomein De Cauberg

Op de top van de Cauberg, ligt Kasteeldomein de Cauberg. Ga een dagje naar Maastricht of bezoek Thermae 2OOO, dat naast Kasteeldomein de Cauberg is gelegen.

Lees meer
Bungalowpark Schin op Geul

Ontdek Zuid-Limburg vanuit bungalowpark Schin op Geul. Het glooiende landschap bezorgt u meteen het ultieme vakantiegevoel. Het park is van alle gemakken voorzien.

Lees meer
Résidence Valkenburg

U verblijft in een van de mooiste streken van Nederland ‘Zuid-Limburg’. Geniet in het najaar en winter van rust en in de zomer bruist het park!

Lees meer
Camping Gulperberg

Het Zuid-Limburgse heuvellandschap is een walhalla voor wandel- en fietsliefhebbers. Na een dagje wandelen of fietsen duikt u zo het verwarmd buitenzwembad in.

Lees meer
Vakantiewoningen Natuurschoon

Vakantiewoning Natuurschoon is het perfecte vakantieadres als u voor eventjes het hectische en drukke leven van allendag wil ontvluchten.

Lees meer
Landal de Waufsberg

Landal de Waufsberg is gelegen middenin het kloppende hart van het Limburgse Heuvelland. Voor natuur, wandel- en fietsliefhebbers een walhalla.

Lees meer
Buitenplaats Mechelerhof

Op De Mechelerhof verblijft u in unieke vakwerkwoningen. Gelegen vlakbij Maastricht en in het Geuldal, één van de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Lees meer
Groenpark Simpelveld

Op zoek naar een rustig vakantieadresje, vlakbij huis maar toch in een schitterende en niet-alledaagse omgeving? Dan is Groenpark Simpelveld, gelegen in Zuid-Limburg ideaal!

Lees meer
Resort Brunssummerheide

Vanuit Resort Brunssummerheide ontdekt u niet alleen Maastricht, maar ook het Zuid-Limburgse Heuvelland ligt aan uw voeten.

Lees meer
Reevallis

Landal Reevallis ligt in Zuid-Limburg, een streek in Nederland waar u zich eventjes in het buitenland waant. Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers!

Lees meer