Zijper Museum

Ontdek in het Zijper Museum de geschiedenis van een bijzonder stukje Nederland, namelijk de polder ‘de Zijpe’. Uniek aan deze polder, die in 1597 samen met de Hazepolder werd bedijkt, is dat het toentertijd het grootste gebied ooit was dat werd bedijkt. Deze bedijking was het initiatief van Jan van Scorel, die de bijnaam ‘da Vinci van het Noorden’ heeft gekregen. In het museum is een indrukwekkende reproductie van het bedijkingsplan van Jan van Scorel te bewonderen. In het Zijper Museum vindt u ook andere historische kaarten en teksten over het ontstaan en de ontwikkeling van dit gebied door de tijd heen. Een ander topstuk is de zeer gedetailleerde kaart van het Hollands Noorderkwartier van de hand van Johannes Dou.

Adres: Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
Website: Zijper Museum

Andere bijzondere stukken die u hier kunt bewonderen zijn: verschillende kopergravures, een uniek documentenkistje, vele schilderijen, een kaaspers en archeologische vondsten. Wat u ook zeker niet mag missen is de fotocollectie van de gebroeders Willem en Luberti Niestadt uit St. Maartensbrug in de Zijpe. Het museum beschikt over ruim 80.000 gedigitaliseerde foto’s van deze pers- en portretfotografen, die actief waren tussen 1940 en 1980. Deze collectie vormt een waardevol historisch beeld van de omgeving. Kortom, het Zijper Museum biedt u de mogelijkheid om in de geschiedenis van deze streek te duiken!

Bungalowparken nabij Zijper Museum

Camping Tempelhof

Of u nu rust of gezelligheid zoekt, sportief bezig wilt zijn of de omgeving wilt verkennen, bij camping Tempelhof bent u aan het juiste adres voor een fijne vakantie.

Lees meer
Buitenplaats Callantsoog

Op zoek naar natuur, rust en de Noordzee, dan is Buitenplaats Callantsoog perfect! Het strand ligt op wandelafstand en ook wandel- en fietsroutes zijn er voldoende.

Lees meer
Vakantiepark Callassande

De zon, de zee, het strand. Ervaar deze fijne combinatie op Callantsoog. Plons in het binnenzwembad en maak gebruik van de sportief voorzieningen.

Lees meer
Beach Resort Ooghduyne

Een van de fijnste plekjes voor een vakantie is zonder twijfel het strand. Luieren en uitwaaien, is geen probleem als u verblijft op Beach Resort Ooghduyne.

Lees meer
Strandhuisjes Julianadorp

Landal Strandhuisjes Julianadorp! Een topbestemming voor een vakantie aan zee! De uitgestrekte duinen en het zandstrand zijn altijd dichtbij – en elk seizoen schitterend.

Lees meer
Duynvallei

Eventjes ontsnappen aan de drukte? Kom dan naar Park Duynvallei in het dorpje Schoorl. Aan de poort van het breedste en hoogste duinenrijk van Nederland.

Lees meer
Villaparc Duynopgangh

Uitwaaien of lang uit op een dekentje, om te genieten van de warme zon. Heerlijk! Met een verblijf op Villaparc Duynopgang dat pal achter de duinen ligt, is dat mogelijk.

Lees meer
Resort Duynzicht

Vanaf Resort Duynzicht loopt u zo het strand op. Uitwaaien, zonnen of zandkastelen bouwen, het is allemaal mogelijk. Ideaal voor een strandvakantie in Nederland.

Lees meer
Park Scorleduyn

De zee en het strand hebben altijd al een enorme aantrekkingskracht gehad. Niet voor niets is het kustgebied van Schoorl een zeer geliefde vakantiebestemming.

Lees meer
Droompark Molengroet

Wandel door de duinen en over het strand, maar ook Alkmaar, beroemd om de kaasmarkt ligt vlakbij. Plons in het buitenzwembad en geniet van de zon op de ligweide.

Lees meer