Zijper Museum

Ontdek in het Zijper Museum de geschiedenis van een bijzonder stukje Nederland, namelijk de polder ‘de Zijpe’. Uniek aan deze polder, die in 1597 samen met de Hazepolder werd bedijkt, is dat het toentertijd het grootste gebied ooit was dat werd bedijkt. Deze bedijking was het initiatief van Jan van Scorel, die de bijnaam ‘da Vinci van het Noorden’ heeft gekregen. In het museum is een indrukwekkende reproductie van het bedijkingsplan van Jan van Scorel te bewonderen. In het Zijper Museum vindt u ook andere historische kaarten en teksten over het ontstaan en de ontwikkeling van dit gebied door de tijd heen. Een ander topstuk is de zeer gedetailleerde kaart van het Hollands Noorderkwartier van de hand van Johannes Dou.

Adres: Schagerweg 97D, 1751 CB Schagerbrug
Website: Zijper Museum

Andere bijzondere stukken die u hier kunt bewonderen zijn: verschillende kopergravures, een uniek documentenkistje, vele schilderijen, een kaaspers en archeologische vondsten. Wat u ook zeker niet mag missen is de fotocollectie van de gebroeders Willem en Luberti Niestadt uit St. Maartensbrug in de Zijpe. Het museum beschikt over ruim 80.000 gedigitaliseerde foto’s van deze pers- en portretfotografen, die actief waren tussen 1940 en 1980. Deze collectie vormt een waardevol historisch beeld van de omgeving. Kortom, het Zijper Museum biedt u de mogelijkheid om in de geschiedenis van deze streek te duiken!

Bungalowparken nabij

Zijper Museum

Campanula

Bungalowpark Campanula ligt in het badplaatsje Sint Maartenszee. Terwijl uw kinderen zwemmen, kunt u plaats nemen op een van de ligstoelen rondom het zwembad.

Résidence Westduin

Landal Résidence Westduin is een fijn vakantieadresje, voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantieplek aan de Hollandse kust. Want voorzieningen zijn er niet op Résidence Westduin.

Roompot Callantsoog

Op slechts 500 meter van het brede zandstrand, ligt vakantiepark Qurios Callantsoog. Vanaf het vakantiepark wandelt u zo naar de strandopgang of strijk meer bij één van de fijne strandtentjes.

Vakantiepark Callassande

De zon, de zee, het strand. Ervaar deze fijne combinatie op Callantsoog. Plons in het binnenzwembad en maak gebruik van de sportief voorzieningen.

Beach Resort Ooghduyne

Een van de fijnste plekjes voor een vakantie is zonder twijfel het strand. Luieren en uitwaaien, is geen probleem als u verblijft op Beach Resort Ooghduyne.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.