8x de gaafste waterglijbanen

turbo twister de Eemhof

Op elk vakantie kinderlijstje staat een zwembad, het liefst lekker groot en met een snelle waterglijbaan. Nu beschikken nagenoeg alle vakantieparken over een zwembad, met een waterglijbaan. Keuze is er dus voldoende! Maar wist u ook dat er een aantal vakantieparken zijn, die over een waterglijbaan beschikken, die bijzonder snel en supergaaf zijn? Zelfs volwassenen krijgen op deze waterglijbanen kriebels in de buik.

Trakteer uw kinderen op een supergaaf water avontuur en reserveer een van de onderstaande vakantieparken, die alle beschikken over een bijzonder wateravontuur.

Monkey Splash op de Vossemeren

Als u gaat voor snelheid dan is de glijbaan op de Vossenmeren, absoluut het uitproberen waard. De waterglijbaan is 13 meter hoog en heeft de bijzondere naam ‘Monky Splash’. U suist met een snelheid van zo’n 30 kilometer per uur naar beneden. Verrassend zijn de glazen stukken, hierdoor krijgt u het gevoel dat u vliegt. Maar niet voor lang, want op het einde plonst u in een watertol, waarin u een paar keer ronddraait, voordat u in het eindbad plonst. Gegarandeerd kriebels in de buik!

turbo twister de Eemhof

Turbo Twister op de Eemhof

De ‘Turbo Twister’ is met een lengte van 154 meter een echte aanwinst voor de Aqua Mundo van Center Parcs de Eemhof. Voordat u kan glijden moet u een hoge trap op (11 meter), aangekomen bij het beginpunt, kan u al zittend of liggend afdalen in een grote zwemband. Wees voorbereid op verschillende bochten en trechters die u onderweg tegenkomt. Naast de ‘Turbo Twister’ beschikt de Aqua Mundo over nog twee waterglijbanen, een wildwaterbaan en de Flowrider.

Master Blaster op Les Trois Fôrets

De waterglijbaan met de naam ‘Master Blaster’ maakt een bezoek aan de Aqua Mundo van het Franse vakantiepark ‘Les Trois Fôrets’ onvergetelijk. De glijbaan is maar liefst 190 meter lang en is zo’n 12 meter hoog. Hierdoor suist u al zittend op een enorme zwemband naar beneden. Op het eind land u in de draaikolken van een reuzentrechter. Naast deze ‘Master Blaster’ beschikt de Aqua Mundo over nog drie glijbanen en een wildwaterbaan.

Diverse waterglijbanen in het Tikibad

Er zijn in Nederland maar weinig zwembaden, die kunnen tippen aan het Tikibad in Duinrell. Het Tikibad telt maar liefst 11 waterglijbanen, van supersnel tot kort maar krachtig! Voor elke wens is er wel een waterglijbaan: zo kan u supersnel glijden van de ‘Blits Flits’ of ‘Tyfoon’. Super spannend is ook de ‘X-Stream’ vanaf een hoogte van 7 meter valt u met hoge snelheid naar beneden. Wilt u het wat rustiger aan doen, dan zijn de ‘Lazy River’ en de ‘Familyslide’ perfect. Overnachten kan in een duingalow op Duinrell.

Mega lange glijbaan op het Meerdal

Lekker lang glijden kan bij Center Parcs het Meerdal, hier is de waterglijbaan maar liefst 103 meter lang en hierdoor supersnel. Ter info, de meeste (water)glijbanen zijn tussen de 50 en 70 meter lang. Een (water)glijbaan van 103 meter is dus best uitzonderlijk. Naast deze lange glijbaan, heeft het Aqua Mundo nog een aantal kleinere glijbanen en een wildwaterbaan. Een zeer goede keuze voor gezinnen, voor elke leeftijd is er wel een uitdagende wateravontuur.

Waterspeelpark Splesj bij Bosbad Hoeven

Waterspeelpark Splesj is op het Tikibad na, het grootste waterspeelpark van Nederland. Het verschil is: dat het Tikibad overdekt is en Waterspeelpark Splesj niet! Na binnenkomst kan u gebruik maken van een 7 tal zeer verschillende waterglijbanen, buitenzwembad en speeltuin. De laatste aanwinst van Waterspeelpark Splesj is het spray-park. Overnachten kan bij Bosbad Hoeven. Tevens heeft u bij een verblijf op Bosbad Hoeven gratis toegang tot Waterspeelpark Splesj.

Wow! Een buitengewone sensatie

Voor een buitengewone watersensatie moet u naar Hof van Saksen! Hof van Saksen beschikt namelijk over drie spectaculaire indoor waterglijbanen. Waar kiest u voor? De grootste indoor waterglijbaan ter wereld, met een lengte van 129,1 meter, voor de hoogste bandenglijbaan van de Benelux of voor de steilste indoor speedslide van Nederland? Hier suist u met een snelheid van 60 kilometer per uur naar beneden. Voor welke waterglijbaan u ook kiest, de afdaling is sensationeel.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.