10 zwembaden met supergave glijbanen

Op elk vakantie kinderlijstje staat een zwembad met een glijbaan, het liefst lekker lang, super snel en vol met spannende bochten. Nu beschikken nagenoeg alle vakantieparken over een zwembad met een glijbaan. Keuze is er dus voldoende! Maar wist u ook dat er een aantal vakantieparken zijn, die over een waterglijbaan beschikken, die bijzonder snel, spannend en supergaaf zijn? Zelfs volwassenen krijgen op deze glijbanen kriebels in de buik.

Trakteer uw kinderen op een supergaaf water avontuur en reserveer een van de onderstaande vakantieparken, die alle beschikken over een (subtropisch) zwembad met glijbanen, die ook écht supergaaf zijn!

Op Hof van Saksen beleeft u een waanzinnig wateravontuur

Voor een buitengewone watersensatie moet u naar Hof van Saksen! Hof van Saksen beschikt namelijk over vier spectaculaire indoor waterglijbanen. Waar kiest u voor? De grootste indoor waterglijbaan ter wereld, met een lengte van 129,1 meter, voor de hoogste bandenglijbaan van de Benelux, voor de Saltato, dit is de langste trechterglijbaan ter wereld of voor de steilste indoor speedslide van Nederland? Hier suist u met een snelheid van 60 kilometer per uur naar beneden. Voor welke waterglijbaan u ook kiest, de afdaling is sensationeel.

Beach Resort Nieuwvliet Bad: Mega groot zwembad met glijbanen

Nog een absolute aanrader is het nieuwe en schitterend mega groot zwemcomplex van maar liefst 1.225m2 op Beach Resort Nieuwvliet Bad. Het zwembad is het grootse en meest modernste zwembad van Zeeland! Er zijn maar liefst drie zwembaden, waaronder een recreatiebad, peuterbad en een warmwaterbad met een temperatuur van 34°C. Maar het absolute hoogtepunt zijn de drie waterglijbanen: de Aquasmash van 27 meter, de Tube-Tube van 55 meter en de SpeedSlide. Voor de jongste gasten is er een waterspeelplaats met fonteinen. Volop waterpret dus!

Gaaf! De Lommerbergen heeft 2 nieuwe glijbanen

Top is ook het subtropische zwembad van de Lommerbergen! Zeker nu met de nieuwe eyecatcher: de Hurri Cone. Dit is een buitengewone beleving voor de echte waaghalzen. In deze 62 meter lange waterglijbaan met een mega trechter schiet u heen en weer. De lichteffecten in de Cone en ringen maken het een supergave sensatie. Nieuw is ook de Duo-racer! Wie zet de snelste tijd neer en komt als eerste uit de buis? 

  • Interesse in een paar dagen waterpret in het subtropische zwembad met glijbanen? Reserveer hier dan Landal de Lommerbergen

De Eemhof: Glijbanen pret voor jong en oud

De ‘Turbo Twister’ is met een lengte van 154 meter een echte aanwinst voor de Aqua Mundo van Center Parcs de Eemhof. Voordat u kan glijden moet u een hoge trap op (11 meter), aangekomen bij het beginpunt, kan u al zittend of liggend afdalen in een grote zwemband. Wees voorbereid op verschillende bochten en trechters die u onderweg tegenkomt. Nieuw is de Duo Racer. Want niemand is te oud voor een glijbanenrace! Naast de ‘Turbo Twister’ beschikt het subtropische zwembad over nog twee waterglijbanen, een wildwaterbaan en de Flowrider. Of wat dacht u van een spannend duikarrangement?

De Master Blaster op Les Trois Fôrets is super!

De waterglijbaan met de naam ‘Master Blaster’ maakt een bezoek aan de Aqua Mundo van het Franse vakantiepark ‘Les Trois Fôrets’ onvergetelijk. De glijbaan is maar liefst 190 meter lang en is zo’n 12 meter hoog. Hierdoor suist u al zittend op een enorme zwemband naar beneden. Op het eind land u in de draaikolken van een reuzentrechter. Naast deze ‘Master Blaster’ beschikt de Aqua Mundo over nog een aantal glijbanen, een wildwaterbaan en een water playhouse.

Ontdek de 21 unieke glijbanen in het Tikibad

Er zijn in Nederland maar weinig zwembaden, die kunnen tippen aan het Tikibad in Duinrell. Het Tikibad telt maar liefst 21 waterglijbanen, van supersnel tot kort maar krachtig! Voor elke wens is er een waterglijbaan: zo kan u supersnel glijden van de ‘Blits Flits’ of ‘Tyfoon’. Super spannend is ook de ‘X-Stream’ vanaf een hoogte van 7 meter valt u met hoge snelheid naar beneden. Wilt u het wat rustiger aan doen, dan zijn de ‘Lazy River’ en de ‘Familyslide’ perfect. Maar de kleinste gasten kunnen ook terecht in de overdekte Playa, waar het water nergens hoger is dan 15 cm.

Als u gaat voor snelheid dan is de Monkey Splash perfect

Als u gaat voor snelheid dan is de glijbaan op de Vossemeren, absoluut het uitproberen waard. De waterglijbaan is 13 meter hoog en heeft de bijzondere naam ‘Monky Splash’. U suist met een snelheid van zo’n 30 kilometer per uur naar beneden. Verrassend zijn de glazen stukken, hierdoor krijgt u het gevoel dat u vliegt. Maar niet voor lang, want op het einde plonst u in een watertol, waarin u een paar keer ronddraait, voordat u in het eindbad plonst. Gegarandeerd kriebels in de buik!

De waterglijbaan op het Meerdal is maar liefst 103 meter lang

Lekker lang glijden kan bij Center Parcs het Meerdal, hier is de glijbaan maar liefst 103 meter lang en hierdoor supersnel. Ter info, de meeste (water)glijbanen zijn tussen de 50 en 70 meter lang. Een (water)glijbaan van 103 meter is dus best uitzonderlijk. Naast deze lange glijbaan, heeft het zwembad nog een aantal kleinere glijbanen, een wildwaterbaan, een golfslagbad en duik mogelijkheden. Een goede keuze voor gezinnen, voor elke leeftijd is er wel een uitdagende wateravontuur.

  • Interesse in een paar dagen waterpret in het subtropische zwembad met glijbanen? Meer info en boek Center Parcs het Meerdal

Ontdek de 15 te gekke glijbanen van Park Allgäu

Zijn uw kinderen dol op water en willen ze niets anders dan zwemmen en van waterglijbanen suizen? Dan is het mega grote subtropische zwemparadijs op Park Allgäu, met maar liefst 15 waterglijbanen perfect! Wat dacht u van de 64 meter lange Aqua Rocket, de 95 meter lange Aqua Crater, waarin u met 4 personen in een band afdaalt of de 107 meter lange familieglijbaan Aqua Racer? Ook hier suist u in een band naar beneden. Zin in een wedstrijdje? Dan is de Body Racer wat u zoekt. Daarnaast zijn er nog twee familieglijbanen, een water playhouse en nog eens acht kleine en middelgrote glijbanen. 

Waterpret in het grootste waterspeelpark van Nederland

Waterspeelpark Splesj is op het Tikibad na, het grootste waterspeelpark van Nederland. Het verschil is: dat het Tikibad overdekt is en Waterspeelpark Splesj niet. Na binnenkomst kan u gebruik maken van een 7 tal zeer verschillende waterglijbanen, een buitenzwembad en speeltuin. De laatste aanwinst van Waterspeelpark Splesj is het spray-park van 900 m2. Als u verblijft op Bosbad Hoeven dan is de entree tot Waterspeelpark Splesj inbegrepen!

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.