De mooiste wandel vakantieparken

Wandelen in de Ardennen

Tijdens uw vakantie heeft u alle tijd om er op uit te trekken en de omgeving te verkennen. Want zowel Nederland, België en ook Duitsland hebben een keur aan wandelroutes die klaar liggen om ontdek te worden. Trek er op uit en geniet van al het moois dat de natuur u te bieden heeft. In de omgeving van deze wandelroutes liggen vaak ook bungalowparken, die u prima als uitvalsbasis kunt gebruiken voor een ontspannen wandelvakantie.

Hieronder een selectie van mooie wandel vakantieparken, geselecteerd op landschap, routes en moeilijkheidsgraad.

De Witte Bergen: Overijssel

De Witte Bergen ligt op de grens van Drenthe en Overijssel midden in de bossen. Hier kunt u wandelen en tot rust komen in Het Reestdal. Het Reestdal is een uniek stukje natuur op de grens met Overijssel en Drenthe en waar het riviertje de Reest zich een weg baant door het landschap. Het ongeschonden karakter en de rust, maken het Reestdal tot een ideaal gebied voor een stevige wandeling. Meer info: het Reestdal.

Het Drentse Wold: Drenthe

Het Drentse Wold ligt midden in het Drents-Friese Wold, wat na de Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is. Op het Drentse Wold staan rust en de natuur centraal en is het vakantiepark een prima uitvalsbasis voor wandelaars. Een wandelroute die u zeker een keer gewandeld moet hebben, is het Peter Nijhoff pad. Meer info: Wandelen in het Drentse Wold.

Vitamaris: Schiermonnikoog

Vitamaris ligt op Schiermonnikoog, Schiermonnikoog staat bekend om de schitterende natuur en is een aanrader voor wie houdt van wandelen. Er zijn talrijke wandelpaden die u leiden door de duinen en langs typische eilanderhuizen. Uniek is ook het brede strand, Schiermonnikoog heeft namelijk het breedste strand van Europa. Meer info: Nationaalpark Schiermonnikoog

Village les Gottales: Ardennen

Village les Gottales is een kleinschalig Landal park nabij Trois-Ponts. Kenmerkend voor Trois-Ponts is de prachtige groene omgeving die u kunt ontdekken via maar liefst 17 bewegwijzerde paden, die een lengte hebben van 2,9 kilometer tot 16 kilometer en met een hoogteverschil van wel 25 meter. Meer info: wandelroutesTrois-Ponts