Sidebar menu

Top 10 van wandel vakantieparken

Tijdens uw vakantie heeft u alle tijd om er op uit trekken en de omgeving te verkennen. Want zowel Nederland, België en ook Duitsland hebben een keur aan wandelroutes die klaar liggen om ontdek te worden. Trek er op uit en geniet van al het moois dat deze wandelroutes u te bieden hebben.

In de omgeving van deze wandelroutes liggen vaak ook bungalowparken die u prima als uitval basis kunt gebruiken voor een ontspannen wandelvakantie. Hieronder een selectie van de tien beste wandel vakantieparken, geselecteerd op landschap, routes en moeilijkheidsgraad.

Veluwse Hoevegaerde – Gelderland

Veluwse Hoevegaerde is een rustig park waar genieten van de natuur centraal staat. Vanaf het terras heeft u een schitterend uitzicht op de kleurrijke heidevelden en roepen de bossen om ontdekt te worden. De omgeving rondom Putten is een schitterend gebied om al wandelend te verkennen. U heeft hierbij een ruime keuze aan wandelroutes in diverse afstanden en thema’s.

Kijk hier voor alle wandelroutes: VVV Putten

Buitenplaats De Mechelerhof – Zuid-Limburg

De Mechelerhof is een rustig vakantiepark, gelegen in het uiterste zuiden van Nederland, in één van de mooiste wandelgebieden van Nederland, het “Geuldal”. Kronkelende beekjes, glooiende weilanden, holle wegen en fruitgaarden wisselen elkaar af.

Bijzonder zijn ook vakwerkhoeves die het landschap een heel eigen karakter geven, soms zelf on-Nederlands. Ook hier heeft u een ruime keuze aan wandelroutes in diverse afstanden.

Kijk hier voor alle wandelroutes in de wandelgids Zuid-Limburg.

Het Drentse Wold – Drenthe

Het Drentse Wold ligt middenin het Drents-Friese Wold, wat na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is. Op het Drentse Wold staan rust en de natuur centraal en is het park een prima uitvalbasis voor wandelaars. In en rondom het Drents-Friese Wold vindt u maar liefst veertig gemarkeerde wandelingen, variërend van twee tot tien km, met een totale lengte van maar liefst 140 km.

Een wandelroute die u zeker een keer gewandeld moet hebben, is het Peter Nijhoff pad. Het Peter Nijhoff pad is genoemd naar de vroeger directeur van Natuur&Milieu, die zich enorm heeft ingespannen om het natuurgebied te behouden.

Kijk hier voor alle wandelroutes: Wandelen in het Drentse Wold.

Park Duynzoom – Texel

Park Duynzoom is een echte aanrader voor wandelaars. Het bungalowpark telt maar 6 bungalows die allen luxe en moderne zijn ingericht. Een aantal bungalows beschikt zelf over een privé sauna en/of jaccuzi. In welk seizoen u Texel ook bezoekt, het veelzijdig landschap is mooi in alle seizoenen. Ook voor wandelaars is Texel een uitstekende keuze. De keuze aan wandelpaden is groot en is de markering duidelijke en actueel.

Bij Staatsbosbeheer kunt u terecht voor informatie over de verschillende gebieden en beschrijvingen van wandelroutes.

Vitamaris – Schiermonnikoog

Vitamaris ligt op Schiermonnikoog, Schiermonnikoog staat bekend om de schitterende natuur en is een aanrader voor wie houdt van wandelen. Er zijn talrijke wandelpaden die u leiden u over dit schitterende eiland, door bossen, duinen en langs typische eilanderhuizen. Uniek is ook het brede strand. Schiermonnikoog heeft namelijk het breedste strand van Europa.

Na het wandelen kunt u tot rust komen in de wellness ruimte met verschillende sauna’s en Turks stoombad. Zodat u de volgende morgen weer voldoen energie heeft om verder te wandelen.

Meer info: Nationaalpark Schiermonnikoog

Natuurdorp Suyderoogh – Groningen

Natuurdorp Suyderoogh ligt midden in de natuur, aan het Lauwersmeer. Het park is ideaal voor wandelaars en fietsers. Heerlijk relaxen, kan in het binnen zwembad met sauna. Voor kinderen zijn er tal van sport- en spelmogelijkheden. Via diverse wandelpaden kunt u genieten van het weidse landschap, bijzondere bloemen, enorme aantallen vogels en geweldige vergezichten.

Vanuit de haven in Lauwersoog is het zelf mogelijk een dagtocht te maken naar Schiermonnikoog. Het Laurensmeer dankt zijn rijke flora en fauna aan de vroeger open verbinding met de Waddenzee.

Vakantiepark ’n Kaps – Twente

In één van de uithoeken van Nederland, vlak tegen de Duitse grens ligt in het essenlandschap met fraaie Saksische boerderijen en kleine dorpjes, vakantiepark ’n Kaps. Een prima uitvalbasis voor jong en oud om het Twents landschap te verkennen. De kleine heuvelrug met toppen zoals de Braamberg (76 m) en Galgenberg (71 m) geeft het landschap een buitenlands tintje. Kronkelende beekjes, voegen een speels element toe. Heidevelden, eikenbosjes, oude grafheuvels en aardige stadjes, zoals Ootmarsum maken het prachtige decor voor uw wandelreis compleet.

Meer info: wandelen in Twente

Village les Gottales – Ardennen

Village les Gottales is een klein vakantiepark, met weinig parkfaciliteiten. Maar de schitterende omgeving van de Ardennen maakt dit ruimschoots goed. Geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, rustzoekers en actieve senioren.

Village les Gottales ligt in de omgeving van Trois-Ponts. Kenmerkend voor Trois-Ponts is de prachtig groene omgeving die u kunt ontdekken via maar liefst 17 bewegwijzerde paden die een lengte hebben van 2,9 km tot 16 km. en met een hoogteverschil van 25m tot 22m.

Meer info: wandelroutesTrois-Ponts

Landal Eifeler Tor – Eifel

Eifeler Tor is het bungalowpark als u wil genieten van al het goede dat de Duitse Eifel u te bieden heeft met een schitterende ligging boven op een berg en met super de luxe accommodaties met sauna. De Eifel kent veel schitterende plekjes, maar de omgeving van Landal Eifeler Tor is zonder twijfel een van de mooiste om te voet te verkennen.

U wandelt door groene bossen over vroegere lavastromen, weidse weilanden die afgewisseld worden met beekdalen en bizarre rotsformaties. De keuze aan wandelroutes is dan ook groot en varieert in lengte en moeilijkheidsgraad.

De Witte Bergen – Overijssel

De Witte Bergen ligt op de grens van Drenthe en Overijssel midden in de bossen. Hier kunt u heerlijk wandelen en tot rust komen in Het Reestdal. Grote kans dat u hier in de omgeving ooievaars tegenkomt. Nabij het bungalowpark zit namelijk de Ooievaarslokkerij.

Het Reestdal is een uniek stukje natuur op de grens met Overijssel en Drenthe. Het riviertje de Reest kronkelt zich een weg door een streek waarin kleurrijke weiden, houtwallen, heide en bos elkaar afwisselen. Het ongeschonden karakter en de rust, maken het Reestdal tot een ideaal gebied voor een stevige wandeling.

Meer info over het Reestdal.

 
Bungalowparkoverzicht.nl

Bungalowparkoverzicht.nl

Pasveldweg 1
6088 HD Roggel (Limburg)
E-mail: Contact
 

Over ons

Sluiten

Pin It on Pinterest

Share This