De mooiste wandel vakantieparken

Wandelen in de Ardennen

Tijdens uw vakantie heeft u alle tijd om er op uit te trekken en de omgeving te verkennen. Want zowel Nederland, België en ook Duitsland hebben een keur aan wandelroutes die klaar liggen om ontdek te worden. Trek er op uit en geniet van al het moois dat de natuur u te bieden heeft. In de omgeving van deze wandelroutes liggen vaak ook bungalowparken, die u prima als uitvalsbasis kunt gebruiken voor een ontspannen wandelvakantie.

Hieronder een selectie van mooie wandel vakantieparken, geselecteerd op landschap, routes en moeilijkheidsgraad.

De Veluwse Hoevegaerde: Gelderland

De Veluwse Hoevegaerde is een rustig Landal park waar genieten van de natuur centraal staat. Vanaf het terras heeft u een schitterend uitzicht op de kleurrijke heidevelden en roepen de bossen om ontdekt te worden. De omgeving rondom Putten is een schitterend gebied om al wandelend te verkennen. U heeft hierbij een ruime keuze aan wandelroutes in diverse afstanden. Kijk hier voor alle wandelroutes: VVV Putten

De Waufsberg: Zuid-Limburg

De Waufsberg is een luxe en rustig Landal park, gelegen in het uiterste zuiden van Nederland, in één van de mooiste wandelgebieden van Nederland – Zuid-Limburg. Kronkelende beekjes, weilanden en holle wegen wisselen elkaar af. Bijzonder zijn ook de witte vakwerkhoeves, die het landschap een eigen karakter geven, soms zelfs on-Nederlands. Meer info: wandelroutes in de Zuid-Limburg.

De Witte Bergen: Overijssel

De Witte Bergen ligt op de grens van Drenthe en Overijssel midden in de bossen. Hier kunt u wandelen en tot rust komen in Het Reestdal. Het Reestdal is een uniek stukje natuur op de grens met Overijssel en Drenthe en waar het riviertje de Reest zich een weg baant door het landschap. Het ongeschonden karakter en de rust, maken het Reestdal tot een ideaal gebied voor een stevige wandeling. Meer info: het Reestdal.

Het Drentse Wold: Drenthe

Het Drentse Wold ligt midden in het Drents-Friese Wold, wat na de Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is. Op het Drentse Wold staan rust en de natuur centraal en is het vakantiepark een prima uitvalsbasis voor wandelaars. Een wandelroute die u zeker een keer gewandeld moet hebben, is het Peter Nijhoff pad. Meer info: Wandelen in het Drentse Wold.

Last minute voorjaarsvakantie

Vakantiepark ’n Kaps: Twente

In één van de uithoeken van Nederland, vlak tegen de Duitse grens ligt vakantiepark ’n Kaps. Een prima uitvalsbasis om het Twents landschap te verkennen. De heuvelruggen met de toppen als de Braam- en Galgenberg geven het landschap een buitenlands tintje. Heidevelden, grafheuvels en stadjes als Ootmarsum maken het decor compleet. Meer info: wandelen in Twente

Park Duynzoom: Texel

Park Duynzoom is een aanrader voor wandelaars. Het bungalowpark telt maar 6 bungalows die luxe zijn ingericht. Een aantal bungalows beschikt zelfs over een privé-sauna. In welk seizoen u Texel ook bezoekt, Texel is het jaarrond schitterend. Ook voor wandelaars is Texel een uitstekende keuze. De keuze aan wandelpaden is groot en de markering duidelijk en actueel. Meer info: via Staatsbosbeheer.

Vitamaris: Schiermonnikoog

Vitamaris ligt op Schiermonnikoog, Schiermonnikoog staat bekend om de schitterende natuur en is een aanrader voor wie houdt van wandelen. Er zijn talrijke wandelpaden die u leiden door de duinen en langs typische eilanderhuizen. Uniek is ook het brede strand, Schiermonnikoog heeft namelijk het breedste strand van Europa. Meer info: Nationaalpark Schiermonnikoog

Village les Gottales: Ardennen

Village les Gottales is een kleinschalig Landal park nabij Trois-Ponts. Kenmerkend voor Trois-Ponts is de prachtige groene omgeving die u kunt ontdekken via maar liefst 17 bewegwijzerde paden, die een lengte hebben van 2,9 kilometer tot 16 kilometer en met een hoogteverschil van wel 25 meter. Meer info: wandelroutesTrois-Ponts

Natuurdorp Suyderoogh: Groningen

Natuurdorp Suyderoogh ligt midden in de natuur, aan het Lauwersmeer. Het Landal park is ideaal voor wandelaars en fietsers. Via diverse wandelpaden kunt u genieten van het weidse landschap, enorme aantallen vogels en geweldige vergezichten. Vanuit de haven in Lauwersoog is het zelfs mogelijk een dagtocht te maken naar Schiermonnikoog.

Landal Eifeler Tor: Eifel

Eifeler Tor is het bungalowpark als u wil genieten van al het goede dat de Duitse Eifel u te bieden heeft met een schitterende ligging boven op een berg. De Eifel kent veel schitterende plekjes, maar de omgeving van Landal Eifeler Tor is zonder twijfel een van de mooiste om te voet te verkennen. De keuze aan wandelroutes is dan ook groot en varieert in lengte en moeilijkheidsgraad.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.