De mooiste wandel vakantieparken

Wandelen in de Ardennen

Tijdens uw vakantie heeft u alle tijd om er op uit te trekken en de omgeving te verkennen. Want zowel Nederland, België en ook Duitsland hebben een keur aan wandelroutes die klaar liggen om ontdek te worden. Trek er op uit en geniet van al het moois dat de natuur u te bieden heeft. In de omgeving van deze wandelroutes liggen vaak ook bungalowparken, die u prima als uitvalsbasis kunt gebruiken voor een ontspannen wandelvakantie.

Hieronder een selectie van mooie wandel vakantieparken, geselecteerd op landschap, routes en moeilijkheidsgraad.

 

De Waufsberg – Zuid-Limburg

De Waufsberg is een luxe en rustig Landal park, gelegen in het uiterste zuiden van Nederland, in één van de mooiste wandelgebieden van Nederland – Zuid-Limburg. Kronkelende beekjes, weilanden en holle wegen wisselen elkaar af. Bijzonder zijn ook de witte vakwerkhoeves, die het landschap een eigen karakter geven, soms zelfs on-Nederlands. Meer info: wandelroutes in de Zuid-Limburg.

Het Drentse Wold – Drenthe

Het Drentse Wold ligt midden in het Drents-Friese Wold, wat na de Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is. Op het Drentse Wold staan rust en de natuur centraal en is het vakantiepark een prima uitvalsbasis voor wandelaars. Een wandelroute die u zeker een keer gewandeld moet hebben, is het Peter Nijhoff pad. Meer info: Wandelen in het Drentse Wold.

Vakantiepark ’n Kaps – Twente

In één van de uithoeken van Nederland, vlak tegen de Duitse grens ligt vakantiepark ’n Kaps. Een prima uitvalsbasis om het Twents landschap te verkennen. De heuvelruggen met de toppen als de Braam- en Galgenberg geven het landschap een buitenlands tintje. Heidevelden, grafheuvels en stadjes als Ootmarsum maken het decor compleet. Meer info: wandelen in Twente

 

Village les Gottales – Ardennen

Village les Gottales is een kleinschalig Landal park nabij Trois-Ponts. Kenmerkend voor Trois-Ponts is de prachtige groene omgeving die u kunt ontdekken via maar liefst 17 bewegwijzerde paden, die een lengte hebben van 2,9 kilometer tot 16 kilometer en met een hoogteverschil van wel 25 meter. Meer info: wandelroutesTrois-Ponts

Landal Eifeler Tor – Eifel

Eifeler Tor is het bungalowpark als u wil genieten van al het goede dat de Duitse Eifel u te bieden heeft met een schitterende ligging boven op een berg. De Eifel kent veel schitterende plekjes, maar de omgeving van Landal Eifeler Tor is zonder twijfel een van de mooiste om te voet te verkennen. De keuze aan wandelroutes is dan ook groot en varieert in lengte en moeilijkheidsgraad.