Nierdialyse op vakantie. Geen probleem!

Voor veel mensen is het boeken van een vakantie zo gebeurt. Maar vaak staan we er niet bij stil dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zo ook voor dialysepatiënten, niet alleen kost dialyseren veel tijd – zo’n drie keer per week, gedurende 3 tot 4 uur aan de dialyse – de dialysecentra liggen ook niet in de buurt. Het is voor een dialysepatiënt dus niet eenvoudig, om op vakantie te gaan. Gelukkig is hier de laatste jaren verandering in gekomen en bieden 13 parken de mogelijkheid tot dialyseren tijdens uw vakantie.

Goed om te weten! In Nederland zijn slechts 3 vakantieparken met een dialysecentrum op het vakantiepark zelf. Dit zijn de Banjaard, Cape Helius en Weerterbergen

Voor nog meer info over zorg en de mogelijkheden tijdens uw vakantie kijk dan op de website van Landal GreenParks.

Op Landal Sluftervallei kunt u via de samenwerking met het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) gebruikmaken van het voor dialysepatiënten unieke vakantiedialysecentrum in Oosterend, Texel. Men gebruikt Fresenius apparatuur en het centrum is het jaarrond geopend.

Als gast van Landal Aelderholt kunt u terecht in het dialysecentrum van het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Het ziekenhuis ligt op slechts 17 kilometer rijden van Aelderholt. Er worden diverse peritoneale dialyses aangeboden. Tijdens de hemodialyse kunt u gebruikmaken van wifi, tv-kijken of een krant lezen.

Als gast van Landal Twenhaarsveld dialyseert u op een aparte vakantie-unit in het Deventer Ziekenhuis. Tijdens uw behandeling kunt u gebruikmaken van tv, radio en wifi. Vakantiedialyse is in principe altijd mogelijk, het dialyseschema wordt in overleg met u samengesteld.

Landal De Vers heeft een samenwerkingsverband met het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Hier kunt u terecht in twee dialysecentra, beide zijn HKZ gecertificeerd. Ook hier kunt u tijdens de dialyse gebruikmaken van radio, tv, wifi en roomservice.

Als u verblijft op Amerongse Berg, dan kunt u dialyseren in het dialysestation van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De moderne dialyseafdeling heeft twintig dialysestations en kunt u gebruik maken van de maaltijdservice. Familieleden zijn ook van harte welkom op de dialyseafdeling.

In Nederland zijn slechts 3 vakantieparken met een dialysecentrum op het vakantiepark zelf. Dit zijn de Banjaard, Cape Helius en Weerterbergen. Daarnaast zijn er 10 vakantieparken die een samenwerking hebben met een nabijgelegen dialyse centrum.