Nierdialyse op vakantie. Geen probleem!

Voor veel mensen is het boeken van een vakantie zo gebeurt. Maar vaak staan we er niet bij stil dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zo ook voor dialysepatiënten, niet alleen kost dialyseren veel tijd – zo’n drie keer per week, gedurende 3 tot 4 uur aan de dialyse – de dialysecentra liggen ook niet in de buurt. Het is voor een dialysepatiënt dus niet eenvoudig, om op vakantie te gaan. Gelukkig is hier de laatste jaren verandering in gekomen en bieden 13 parken de mogelijkheid tot dialyseren tijdens uw vakantie.

In Nederland zijn slechts 2 vakantieparken met een dialysecentrum op het vakantiepark zelf. Dit zijn de Banjaard en Weerterbergen. Daarnaast zijn er 9 vakantieparken die een samenwerking hebben met een nabijgelegen dialyse centrum.

Vakantiedialyse bij Landal GreenParks: Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke heeft zowel een samenwerking met de Treant Zorggroep, locatie Scheper in Emmen als met Beter Thuis Wonen Thuiszorg. Bovendien is het zelfs mogelijk om in uw accommodatie te dialyseren. U kunt naar het Dialysecentrum Emmen van Treant Zorggroep, op 20 autominuten rijden van Landal Orveltermarke. Het Scheper heeft een compleet vernieuwd dialysecentrum met HKZ-keurmerk. Voor meer info kunt u bellen met: 088-1291730

Landal De Reeuwijkse Plassen

Tijdens uw vakantie op Landal De Reeuwijkse Plassen kunt u terecht bij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda om te dialyseren. Vakantiedialyse in het Groene Hart Ziekenhuis is in principe altijd mogelijk. Het dialyseschema wordt in overleg met u samengesteld. Als vakantiegast dialyseert u in een ontspannen sfeer en op een afdeling die van alle gemakken is voorzien. U kunt TV kijken en ook internet is voorhanden. Voor meer info kunt u bellen met: 0182-50 54 22

Landal Salztal Paradies in de Harz

Wilt u graag naar het buitenland, dan kunnen we Salztal Paradies, in de Harz aanraden. Midden in de natuur en met voldoende voorzieningen. Voor een hemodialyse kunt u terecht bij het dialysecentrum in Bad Sachsa, op slechts 5 minuten van uw bungalow. Hier kunt u op verschillende tijdstippen terecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van dialysecentrum Bad Sacha.

Landal Sluftervallei

Op Landal Sluftervallei kunt u via de samenwerking met het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) gebruikmaken van het voor dialysepatiënten unieke vakantiedialysecentrum in Oosterend op Texel. Het centrum richt zich op hemodialysebehandeling voor patiënten wonend op Texel en dialysepatiënten, die hun vakantie doorbrengen op Texel. Men gebruikt Fresenius apparatuur en het centrum is het jaarrond geopend. In het hoogseizoen 6 dagen per week en in het laagseizoen 3 dagen per week. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 072- 548 28 55.

Landal Aelderholt en Het Land van Bartje

Als gast van Landal Aelderholt  en Het Land van Bartje kunt u in het Dialysecentrum Emmen van Treant Zorggroep, locatie Scheper in Emmen terecht. Het ziekenhuis ligt op zo’n 17 tot 18 kilometer rijden van Landal Aelderholt en Het Land van Bartje. Tijdens de dialyse kunt u gebruikmaken van draadloos internet, tv-kijken of een krant lezen. Voor meer informatie kunt u contact op met het Dialysecentrum Emmen via: 088-1291730

Landal Amerongse Berg

Als u verblijft op Amerongse Berg, dan kunt u dialyseren in het dialysestation van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Het ziekenhuis ligt midden op de Veluwe, dit is ook de reden dat jaarlijks veel dialysepatiënten hun vakantie vieren op de Veluwe! De moderne dialyseafdeling heeft twintig dialysestations en kunt u gebruik maken van de maaltijdservice. Familieleden zijn ook van harte welkom op de dialyseafdeling. Voor meer informatie kunt u bellen met: +31-(0)318 43 42 01.

Landal De Vers 

Landal De Vers heeft een samenwerkingsverband met het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Hier kunt u terecht in twee dialysecentra, beide zijn HKZ gecertificeerd. Uw partner is ook welkom, alleen tijdens het aan- en afsluiten van de apparatuur wordt hij of zij verzocht in de wachtkamer plaats te nemen. Ook hier kunt u tijdens de dialyse gebruikmaken van wifi, roomservice en TV kijken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dialyseafdeling van het CWZ via: 024- 365 74 90

Landal Twenhaarsveld

Als gast van Landal Twenhaarsveld dialyseert u in een aparte vakantie-unit in het Deventer Ziekenhuis. Tijdens uw behandeling kunt u TV kijken en gebruik maken van wifi. Vakantiedialyse is in principe altijd mogelijk en wordt het dialyseschema in overleg met u samengesteld. Het centrum is prima bereikbaar, ook per trein en bus. Voor meer informatie kunt u contact zoeken met het Secretariaat Hemodialyse van het Deventer Ziekenhuis via: 0570-64 62 52.

  • Voor nog meer info over zorg en de mogelijkheden tijdens uw vakantie kijk dan op de website van Landal GreenParks.

Vakantiedialyse op een Roompot vakantiepark

Roompot vakanties heeft twee vakantieparken die het dialysecentrum op het vakantiepark hebben liggen.

Ook bij Roompot de Banjaard kunt u vakantie vieren aan de Hollandse kust. Het vakantiedialysecentrum De Banjaard, ligt op vakantiepark de Banjaard, pal aan de Oosterschelde en wordt omgeven door duinen. Er zijn 6 dialysestations aanwezig en is er tijdens uw behandeling een persoonlijk televisiescherm en een wifi verbinding beschikbaar.

Verblijft u op Roompot Weerterbergen, dan kunt u terecht op het vakantiedialysecentrum Weerterbergen, wat samenwerkt met het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Goed om te weten: Hier zijn ook patiënten welkom die in Midden-Limburg op vakantie zijn. Voor een afspraak kunt u op maandag, woensdag en vrijdag bellen: 0495 456 400.

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.