10 prikkelarme vakantieparken

Heeft u kinderen die hooggevoelig zijn, ADHD of autisme hebben? Dan is een goede voorbereiding voor uw vakantie essentieel! Want een vakantie brengt vaak veel onrust met zich mee bij hooggevoelige kinderen. Vooral het niet weten en het onbekende, kunnen zorgen voor overprikkeling. Bereidt uw kind goed voor door foto’s te tonen van het vakantieadres. Wilt u overprikkeling op vakantie zoveel mogelijk vermijden, kiest dan voor een rustig en kleinschalig vakantiepark dat omgeven is door veel groen. Om u op weg te helpen, 10 rustige vakantieparken.

Hof van Salland: Luxe en rust

Hof van Salland is een luxe vakantiepark dat omgeven is door veel groen en de Lemelerberg en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug liggen om de hoek. Direct bij aankomst ervaart u een fijne stilte en wordt u vriendelijk ontvangen, want persoonlijke service is hier belangrijk. Ook hier geen grootschalig vermaak. Wel is er een overzichtelijk buitenzwembad, een all-weather tennisbaan en enkele speeltoestellen. U verblijft in bungalows die omgeven zijn met veel groen en gebouwd zijn in de Twents Saksische stijl. De inrichting is luxe en veel bungalows hebben een ruime tuin. 

Roompot Park Zeedijk: Rust en ruimte

Roompot Park Zeedijk is een overzichtelijk park dat gelegen is op het Zeeuwse platteland! Hier ervaart u echte rust. Ook op Park Zeedijk geen drukke parkvoorzieningen! Wel ligt het Grevelingenmeer pal voor de voordeur. Ideaal om te recreëren. Leuk om te bezoeken is ook zeehondenopvangcentrum A Seal. U verblijft in moderne en trendy bungalows. De bungalow is van alle moderne gemakken voorzien en door de grote glazen schuifpui ervaart u een heerlijk binnen-buiten gevoel! Alle bungalows zijn gelijkvloers, hebben een terras en een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Landal Miggelenberg: Midden in het bos

Ook Landal Miggelenberg heeft veel voorzieningen. Zo is er een binnenzwembad, kunt u midgetgolfen, is er een te gek avonturenhof, met glijbanen, gangenstelsels en spannende klim torens van bijna 10 meter hoog. Vermaak is er dus voldoende! Maar het absolute pluspunt voor ouders met hooggevoelige of autistische kinderen, is de ligging van de bungalows. De bungalows liggen mooi verspreid over Landal Miggelenberg alsook verscholen in het groen, waardoor u veel privacy heeft. Hier heeft u zowel de drukte als de rust binnen handbereik! Met een ruime keuze aan bungalows.

Landal Village les Gottales: Midden in de Ardennen

Landal Village les Gottales is een kleinschalig vakantiepark dat gelegen is midden in de Belgische Ardennen. Het ligt er dus aan waar u woont in Nederland, maar houd er wel rekening mee dat u langer moet rijden. Maar het is absoluut de moeite, zeker als u op zoek bent naar veel natuur en rust. Een ideaal park om samen wilde dieren te spotten of om te spelen in het bos. Veel kinderen die hooggevoelig zijn of autisme hebben, genieten vaak veel meer van simpele activiteiten dan van een stedentrip, een museum of een druk pretpark.

Bospark de Schaapskooi: Slapen in het bos

Midden in de Veluwse bossen ligt Bospark de Schaapskooi, een groen en autovrij vakantiepark. Uw kinderen kunnen eindeloos spelen in de bossen en eekhoorntjes en konijntjes spotten. Maar ook een zwembad en een indoorspeeltuin en een parkrestaurant zijn aanwezig. U kunt er ook op uit trekken want in de direct omgeving liggen leuke daguitjes, zoals Kinderboerderij De Koperen Ezel. U verblijft in vrijstaande en goed onderhouden chalets, die mooi gelegen zijn in het groen!