Vestingdorp Bourtange

Bourtange ligt in Westerwolde in Zuid-Oost Groningen, vlakbij de Duitse grens. Willem van Oranje gaf in 1580 de opdracht tot de bouw van de vesting en was Bourtange tussen 1593 en 1851 een belangrijke vesting. In 1851 is de vesting opgeheven en veranderde de vesting in een dorpje. Maar in de jaren ’60 nam de gemeente Vlagtwedde het initiatief om een reconstructie te maken van de oude vesting, die u dus nu kunt bezoeken! Via een ophaalbrug krijgt u toegang tot Bourtange en wandelt u het verleden binnen. U kunt hier uren rond dwalen want bezienswaardigheden zijn er voldoende.

Bezoek de Kapiteinswoning, Het Nieuwe Kruithuis en de barakken waarin de soldaten verbleven. Wandel over de stadswallen en naar het eeuwenoude plein dat wordt omringd door lindebomen. Ook zijn er diverse gebouwen ingericht als musea, waar u meer te weten komt over de geschiedenis en het leven in het vestingdorp Bourtange. Uiteraard zijn er ook winkeltjes, waar u snuisterijen kunt kopen en zijn er diverse eetgelegenheden. Regelmatig worden er ook markten georganiseerd en veldslagen nagebootst. Interesse? Voor de juiste datums van deze evenementen verwijzen we u naar de website van Bourtange.nl.

Website: www.bourtange.nl
Bourtange

Bungalowparken nabij Vestingdorp Bourtange

Vakantiepark Emslandermeer

Emslandermeer is een goed onderhouden vakantiepark met een mooi, maar niet al te groot subtropisch zwembad, een 5-hols golfbaan en kunt u vissen en kanoën.

Lees meer
Villapark Weddermeer

Villapark Weddermeer is een aanrader als u op zoek bent naar een uitstekende vislocatie. Op Villapark Weddermeer ligt een recreatievijver waar u op karpers kunt vissen.

Lees meer
Vakantiepark Westerwolde

Westerwolde biedt het jaarrond veel vakantieplezier. Zo is er een binnenzwembad met waterglijbaan, Adventure middagen en kunt u kanoën.

Lees meer