Vestingdorp Bourtange

Bourtange ligt in Westerwolde in Zuid-Oost Groningen, vlakbij de Duitse grens. Willem van Oranje gaf in 1580 de opdracht tot de bouw van de vesting en was Bourtange tussen 1593 en 1851 een belangrijke vesting. In 1851 is de vesting opgeheven en veranderde de vesting in een dorpje. Maar in de jaren ’60 nam de gemeente Vlagtwedde het initiatief om een reconstructie te maken van de oude vesting, die u dus nu kunt bezoeken! Via een ophaalbrug krijgt u toegang tot Bourtange en wandelt u het verleden binnen. U kunt hier uren rond dwalen want bezienswaardigheden zijn er voldoende.

Adres: Bourtange Nederland
Website: Vestingdorp Bourtange

Bezoek de Kapiteinswoning, Het Nieuwe Kruithuis en de barakken waarin de soldaten verbleven. Wandel over de stadswallen en naar het eeuwenoude plein dat wordt omringd door lindebomen. Ook zijn er diverse gebouwen ingericht als musea, waar u meer te weten komt over de geschiedenis en het leven in het vestingdorp Bourtange. Uiteraard zijn er ook winkeltjes, waar u snuisterijen kunt kopen en zijn er diverse eetgelegenheden. Regelmatig worden er ook markten georganiseerd en veldslagen nagebootst. Interesse? Voor de juiste datums van deze evenementen verwijzen we u naar de website.

Bungalowparken nabij

Vestingdorp Bourtange

Vakantiepark Emslandermeer

Emslandermeer is een goed onderhouden vakantiepark met een mooi, maar niet al te groot subtropisch zwembad, een 5-hols golfbaan en kunt u vissen en kanoën.

Vakantiepark Pagedal

Dolle waterpret in het binnenzwembad met waterglijbaan. Speel een partijtje indoor-tennis en verken de omgeving op de fiets of stap met zijn alle in een kano.

Roompot Hunzepark

Voor zowel mensen die er graag op uit trekken als gezinnen is Hunzepark een prima keuze. Met in de omgeving talloze uitstapjes en fijne voorzieningen op Hunzepark.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.