Winnaars Regio Awards 2019

In de Uitgids-rubriek geeft Bungalowparkoverzicht.nl haar vakantiegangers en bezoekers graag tips voor leuke activiteiten -voor jong en oud- in de buurt van hun vakantiebestemming. Maar wat zijn nu de meest onderscheidende uitjes? Die vraag proberen we te beantwoorden met de Regio Awards.

Deze prijs bestaat uit twee categorieën; één voor kindvriendelijke uitjes (de Regio Kids Award) en één voor culturele uitjes (de Regio Cultuur Award), waarbij alle uitjes een zeer sterke binding hebben met de regio waarin ze zich bevinden.

Winnaars Regio Cultuur Awards

De winnaar van de Regio Cultuur Award 2019 is Vesting Bourtange, in het Groningse dorp Bourtange. Bezoekers waarderen dit uitje met het hoogste gemiddelde cijfer: een 8,9. Een echte aanrader als je wilt weten hoe mensen leefden in het jaar 1742.

Op de tweede plaats staat Het Zuiderzeemuseum, met een 8,7. Dit cultuurhistorische museum in Enkhuizen richt zich op het leven rondom de Zuiderzee en alles wat daarmee te maken heeft.

De derde plek is weggelegd voor een ander museum: Bevrijdingsmuseum Zeeland (8,6). Beleef de geschiedenis van Zeeland tijdens de bezettingstijd in dit museum aan de hand van mooie verhalen en objecten.

Top 10 Regio Cultuur Awards
NaamProvincieScore
Vesting BourtangeGroningen8,9
ZuiderzeemuseumNoord Holland8,7
Bevrijdingsmuseum ZeelandZeeland8,6
Nationaal park de Hoge VeluweGelderland8,4
Kaasmarkt in AlkmaarNoord Holland8,4
Keukenhof LisseNoord Holland8,3
Mergelgrotten ValkenburgLimburg8,3
BatavialandFlevoland8,2
Het Fries museumFriesland8,1
MuzeeumZeeland8,1

Winnaars Regio Kids Awards

De winnaar van de Regio Kids Award 2019 is GaiaZOO. Deze dierentuin in Kerkrade, met een uniek concept waarbij je in één dag over de hele wereld reist, kan rekenen op de goedkeuring van haar bezoekers; die de dierentuin belonen met een mooie 9,0.

Op de tweede plaats, met een klein verschil, staat Oyfo Techniekmuseum met een gemiddelde score van 8,9. Kunst, techniek en erfgoed komen hier samen, wat het een zeer creatief en leerzaam uitje maakt voor kinderen.

Het Gevangenismuseum staat op de derde plaats, met een gemiddelde score van 8,8. Kinderen die dit museum bezoeken leren onder meer hoe misdadigers gestraft werden door de eeuwen heen; spannend én educatief!

Top 10 Regio Kids Awards
NaamProvincieScore
GaiaZooLimburg9,0
Oyfo TechniekmuseumOverijssel8,9
GevangenismuseumDrenthe8,8
ArcheonZuid Holland8,5
MuseonZuid Holland8,4
KinderboekenmuseumNoord Holland8,3
MadurodamZuid Holland8,3
Doezoo insektenwereldGroningen8,1
Historisch openluchtmuseumNoord Brabant8,1
OmniversumZuid Holland8,0

Totstandkoming
Door de redactie van Bungalowparkoverzicht.nl is een shortlist gemaakt met attracties, musea en andere uitjes, die allen een bovengemiddelde regionale binding hebben. Vervolgens zijn deze uitjes gerangschikt aan de hand van de gemiddelde scores van beoordelingen op meerdere reviewsites (om platform-bias te voorkomen) en Bungalowparkoverzicht.nl.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.