Grevelingenmeer – Zeeland

Rond het Grevelingenmeer liggen heerlijke vakantieparken, waar u kunt genieten van een welverdiende vakantie. Hier vindt u alles wat u nodig heeft, om samen met de kinderen dat echte vakantiegevoel te ervaren.

Grevelingenmeer
Het Grevelingenmeer was voorheen een zeearm van de Noordzee. Maar met de komst van de Deltawerken is het nu een meer geworden, maar wel het grootste zoutwatermeer van West-Europa! Het Grevelingenmeer ligt tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en is van de zee afgesloten door de Grevelingendam en de Brouwersdam. Het Grevelingenmeer beslaat een oppervlakte van 11.000 hectare water.

Het Grevelingenmeer is uitgegroeid tot een belangrijk watersport- en recreatiegebied. Vele vakantieparken hebben zich gevestigd in de nabije omgeving van dit meer, om hun bezoekers nog meer vakantieplezier te kunnen bieden. Houdt u van watersport, dan moet u zeker eens vakantie komen vieren in een vakantiepark aan het Grevelingenmeer. Er zijn hier wel 10 verschillende jachthavens te vinden.

Het Grevelingenmeer is onder andere een walhalla voor sportduikers. Vanwege het stilstaande water zakken klei- en zanddeeltjes naar de bodem, waardoor u een helder zicht hebt op de bijzondere planten- en dierenwereld in het meer. Goede plekken om te surfen vindt u aan de Brouwersdam bij de Kabbelaarsbank en de Punt van Goeree en aan de Grevelingendam bij het Grevelingenstrand.

Grevelingenmeer: Prima voor een dagje uit
Het is ook heerlijk om samen met uw gezin op de oever te vertoeven. U kunt lekker relaxen en zonnebaden op het strand, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen of spetteren in het water. Aangename stranden aan het Grevelingenmeer vindt u bij de Punt van Goeree en op de Kabbelaarsbank. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen en sanitaire voorzieningen aanwezig. Wie graag eens een hengeltje wil werpen, kan bij de VVV terecht voor de nodige vergunningen. Ook kunt u hier informatie krijgen over wandel- en fietsroutes in de omgeving van het Grevelingenmeer.

Bungalowparken nabij Grevelingenmeer – Zeeland

Vakantiepark Aquadelta

Duik in het binnenzwembad, knuffel met Koos Konijn en daag uw kinderen uit tijdens een partijtje minigolf, tijdens een verblijf op vakantiepark Aquadelta kan het allemaal.

Lees meer
Port Greve

Op Port Greve is er het jaarrond veel te doen en te beleven. Een binnenzwembad, partijtje midgetgolf, wandelen en watersporten op het Grevelingenmeer.

Lees meer
Zeeland Village

Genieten van zowel het Grevelingenmeer als de Noordzee, op Zeeland Village is het mogelijk. Wandelen over het strand en watersporten op het Grevelingenmeer.

Lees meer
Port Zelande

Port Zélande ligt aan het Grevelingenmeer, voldoende watersportmogelijkheden dus! Geniet in het Aqua Mundo van tropische tempraturen en suis van de Turbo Tunnel.

Lees meer
Strandpark Duynhille

Op enkele minuten wandelen van het Noordzeestrand ligt het nieuwe Strandpark Duynhille. Bezoek Ouddorp, huur een fiets en laat de kinderen spelen bij de Koos Kids Club.

Lees meer
Toppershoedje

RCN Toppershoedje is een kleinschalig vakantiepark dat gelegen is aan het brede en schone zandstrand van Ouddorp. Uitwaaien en zwemmen in de Noordzee. Ideaal!

Lees meer
Cape Helius

Met het Haringvliet aan uw voeten en de boulevard op loopafstand, kunt u op Cape Helius heerlijk vakantie vieren. Kom tot rust in de luxe en kleurrijke villa’s.

Lees meer
Strand Resort Ouddorp Duin

Bent u een strand- en zeeliefhebber? Dan is Resort Ouddorp op slechts 100 meter van het strand perfect! Uitwaaien en een strandwandeling maken!

Lees meer
Resort Città Romana

Op Resort Città Romana wordt u verwend met fijne wellness voorzieningen. Geniet van een gezellig diner op het terras en kom tot rust in de rietgedekte villa’s.

Lees meer