Kasteeltuin Oud-Valkenburg

Bezoek tijdens uw vakantie in Zuid-Limburg de Kasteeltuin van Oud-Valkenburg in Schin op Geul. Deze veelzijdige tuin is veel meer dan een mooi samenspel van kleuren en een mix aan geuren. Het is een tuin met een geschiedenis waarvan de oorspronkelijke identiteit bewaard is gebleven. Elk onderdeel van de tuin heeft zijn eigen bijzondere wetenswaardigheden en met een sterke link naar de Limburgse geschiedenis en cultuur.

Geschiedenis Kasteeltuin Oud-Valkenburg
De Kasteeltuin Oud-Valkenburg hoorde bij Kasteel Schaloen. In de vorige eeuw lagen het kasteel en de kasteeltuin er vervallen bij. Toen het IVN in de jaren ’70 een verenigingslokaal zocht, ontdekte ze de watermolen bij kasteel Schaloen. Ze restaureerden de molen en knapten de bijbehorende boomgaard op. Hier ontstond Heempark Sjloens. De molen voldeed niet en het IVN verhuisde naar de houtloods van het kasteel. Er werd ondertussen een Oudhollandse kruidentuin ontworpen door Louis Lemmerling.

De drie pijlers van de kasteeltuin
De watermolen, het heempark en de kruidentuin zijn de drie pijlers van de Kasteeltuin Oud-Valkenburg. De watermolen dateert uit 1665 en is via de kasteeltuin te bewonderen. Bezichtig o.a. de molenaarswoning, de steenzolder met molenstenen en de kapzolder met geologische en biologische bezienswaardigheden. In het heempark vindt u wel 400 plantensoorten die typerend zijn voor Zuid-Limburg. Er groeien ook oude veldgewassen en groenten. In de kruidentuin groeien talloze geneeskrachtige kruiden en keukenkruiden. Er zijn hier tevens diverse dieren te spotten, zoals waterslakken, salamanders en kikkers in de waterpoel en bijen rondom de imkerij.

U bent van harte welkom!
De Kasteeltuin Oud-Valkenburg is vanaf eind april tot begin oktober dagelijks geopend van 10:30 tot 16:30. Groepen kunnen een rondleiding met een gids reserveren. Ook voor kinderen is Kasteeltuin Oud-Valkenburg een leuk uitstapje, vanwege de gratis speurtocht. Een bezoek aan Kasteeltuin Oud-Valkenburg is een bijzondere beleving. Hier kunt u de schoonheid, charme en cultuur van Limburg opsnuiven!

Adres:
Kasteeltuin Oud-Valkenburg
Oud Valkenburg 1
Schin op Geul
Website: www.kasteeltuinoudvalkenburg.nl

Bungalowparken nabij Kasteeltuin Oud-Valkenburg

Bungalowpark Schin op Geul

Ontdek Zuid-Limburg vanuit bungalowpark Schin op Geul. Het glooiende landschap bezorgt u meteen het ultieme vakantiegevoel. Het park is van alle gemakken voorzien.

Lees meer
Buiten op Kasteeldomein de Cauberg
Kasteeldomein De Cauberg

Op de top van de Cauberg, ligt Kasteeldomein de Cauberg. Ga een dagje naar Maastricht of bezoek Thermae 2OOO, dat naast Kasteeldomein de Cauberg is gelegen.

Lees meer
Résidence Valkenburg

U verblijft in een van de mooiste streken van Nederland ‘Zuid-Limburg’. Geniet in het najaar en winter van rust en in de zomer bruist het park!

Lees meer
Bungalowpark Euverem

Euverem is een gemoedelijk bungalowpark, waar genieten van het Zuid-Limburgse heuvellandschap voorop staat. De wandel- en fietsroutes beginnen direct vanaf Euverem.

Lees meer
Camping Gulperberg

Het Zuid-Limburgse heuvellandschap is een walhalla voor wandel- en fietsliefhebbers. Na een dagje wandelen of fietsen duikt u zo het verwarmd buitenzwembad in.

Lees meer
Vakantiewoningen Natuurschoon

Vakantiewoning Natuurschoon is het perfecte vakantieadres als u voor eventjes het hectische en drukke leven van allendag wil ontvluchten.

Lees meer
Buitenplaats Mechelerhof

Op De Mechelerhof verblijft u in unieke vakwerkwoningen. Gelegen vlakbij Maastricht en in het Geuldal, één van de mooiste wandelgebieden van Nederland.

Lees meer
Landal de Waufsberg

Landal de Waufsberg is gelegen middenin het kloppende hart van het Limburgse Heuvelland. Voor natuur, wandel- en fietsliefhebbers een walhalla.

Lees meer
Bungalowpark Simpelveld

Op zoek naar een vakantieadres, vlakbij huis maar toch in een niet-alledaagse omgeving? Verblijft dan op park Simpelveld, gelegen in het Limburgse Heuvellandschap.

Lees meer
Reevallis

Landal Reevallis ligt in Zuid-Limburg, een streek in Nederland waar u zich eventjes in het buitenland waant. Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers!

Lees meer