Mookerheide

De Mookerheide is een groot natuurgebeid ten zuiden van Nijmegen dat bestaat uit twee delen: het oostelijk deel van de De Mookerheide wordt gekenmerkt door het kleurrijke heidegebied afgewisseld met bossen. Het heidegebied wordt begraasd door schapen, om zo vergrassing tegen te gaan. Ten noorden van Mook ligt het voormalige landgoed Mookerheide, een jachtslot dat nu een hotel is. Het landgoed wordt omringd door een parkbos, met kronkelige paden en doorkijkjes.

Doordat de Mookerheide op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal ligt, kent De Mookerheide grote hoogteverschillen. Hierdoor heeft u op diverse punten een prachtige uitzicht over de Maas. Een goede uitzicht punt is onder anderen: vanaf de Heumense Schans.

De Heumense Schans is een oude verdedigingswerken uit de zeventiende eeuw van 50 meter hoog. In het gebied kunt u heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht over het lager gelegen landschap. In de Heumense Schans grazen grote grazers.

Bungalowparken nabij Mookerheide

Park Schuttersoord

Schuttersoord is een kleinschalig park met een prachtige ligging aan de bossen van Groesbeek en Mook. Hierdoor is het park uitermate geschikt voor rust- en natuurliefhebbers.

Lees meer
Bungalowpark Molendal

Molendal is een gastvrij park dat een goede keuze is voor rust- en natuurzoekers. U kunt hier eindeloos fietsen en ook een uitstapje naar Duitsland is zo gemaakt.

Lees meer
De Riethorst

Rust- en natuurliefhebbers moeten op vakantie naar ‘de Riethorst’. De Riethorst ligt in een schitterende streek die u prima per fiets kunt verkennen. Ook Nijmegen is vlakbij!

Lees meer
Vakantiepark de Oude Molen

Fietsen en wandelen, verken Nijmegen, ravotten in het buitenzwembad en ’s avonds knus met z’n allen in een chalet. Op de Oude Molen is het mogelijk!

Lees meer
Bungalowpark De Zeven Heuvelen

Tussen de glooiende heuvels, tegen de Duitse grens én bij Nijmegen ligt ‘De Zeven Heuvelen’. Na een dag shoppen of wandelen kunt u ontspannen in het wellness centrum.

Lees meer
Speeltuin
Het Heijderbos

Waterpret in het subtropisch zwembad of ontdek de Jungle Dome tijdens de Jungle Expedition. Sporten? Ga naar het Sport Center. Paardenliefhebbers bezoeken de manege.

Lees meer