Museum Batavialand

Het Museum Batavialand ligt in Lelystand aan het Markermeer. In het museum gaat u 7000 jaar terug in de tijd en leert u veel over de Nederlandse geschiedenis en het leven aan het water. U kunt hier diverse tentoonstellingen bewonderen. Daarnaast is het vooral ook een doe- en belevenissenmuseum met activiteiten voor het hele gezin. Een bezoek aan dit museum staat garant voor een intrigerend en interactief dagje uit!

Adres: Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad
Website: Museum Batavialand

Batavialand is een intrigerend en interactief dagje uit

Een van de hoogtepunten is de interactieve tentoonstelling de IJsselkogge. Er is een riviertafel waar u de handen uit de mouwen steekt. Rivieren kunnen verzanden, schepen kunnen vastlopen en de handel komt stil te liggen. U moet ervoor zorgen dat de rivier bevaarbaar blijft. Dat blijkt nog een hele klus! De andere interactieve uitdaging is varen met een kogge, die met zijn lading op weg is naar Kampen. U moet als schipper zorgen dat het schip goed aankomt en de lading intact blijft!

Andere interactieve uitdagingen in het Museum Batavialand zijn de ontdekkingsreis ‘Wind in de zeilen’ en in het Watertheater gaat u aan de slag om het land tegen het water te beschermen. Verder kunt u in het schip de ‘Watermensen’ een geheim ontdekken in een echte onderwaterwereld. Bewonder ook de tentoonstelling ‘Vergane schepen’, die een diepe indruk achterlaat. Wist u dat bij de drooglegging van Flevoland maar liefst 435 scheepswrakken zijn gevonden?! De tentoonstelling OER! Laat zien hoe mensen 6000 jaar geleden op Flevoland leefden!

 

Bungalowparken nabij Museum Batavialand

Waterparc Veluwemeer

Wilt u een duik nemen in het binnenzwembad en kinderen ravotten in de indoor speeltuin? Of toch liever het water op? Op Waterparc Veluwemeer is het allemaal mogelijk.

Lees meer
Flevostrand

Flevostrand is gelegen aan het Veluwemeer en daarmee een uitstekende bestemming voor een vakantie op en aan het water. Of trek er op uit en verken de omgeving.

Lees meer
EuroParcs Resort Markermeer

Resort Markermeer is gelegen aan het Markermeer en de ideale vakantiebestemming voor waterliefhebbers! Maak een boottocht of duik bij mooi weer in het meer.

Lees meer
RCN Zeewolde

Vakantiepark RCN Zeewolde is een veelzijdig vakantiepark. Zwemmen en watersporten op het Veluwemeer, duik in het binnenzwembad of ga fossielen opgraven.

Lees meer
Droompark Zuiderzee

Vertoeft u graag op en rondom het water, dan is Droompark Zuiderzee een prima keuze! Dit park ligt aan het Veluwemeer en beschikt ook over een binnenzwembad.

Lees meer
Bad Hoophuizen

Op Bad Hoophuizen verveelt u zich geen moment. Plons in het binnenzwembad en ontspan in de sauna. Bij mooi weer is ook het Veluwemeer een bron van vermaak.

Lees meer
Resort Veluwemeer

Vertoeft u graag aan of op het water, dan is Resort Veluwemeer perfect! Een boottocht maken, kajakken en lekker luieren op het zandstrand van het resort. Heerlijk!

Lees meer