Museum Batavialand

Het Museum Batavialand ligt in Lelystand aan het Markermeer. In het museum gaat u 7000 jaar terug in de tijd en leert u veel over de Nederlandse geschiedenis en het leven aan het water. U kunt hier diverse tentoonstellingen bewonderen. Daarnaast is het vooral ook een doe- en belevenissenmuseum met activiteiten voor het hele gezin. Een bezoek aan dit museum staat garant voor een intrigerend en interactief dagje uit!

Adres: Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad
Website: Museum Batavialand

Batavialand is een intrigerend en interactief dagje uit

Een van de hoogtepunten is de interactieve tentoonstelling de IJsselkogge. Er is een riviertafel waar u de handen uit de mouwen steekt. Rivieren kunnen verzanden, schepen kunnen vastlopen en de handel komt stil te liggen. U moet ervoor zorgen dat de rivier bevaarbaar blijft. Dat blijkt nog een hele klus! De andere interactieve uitdaging is varen met een kogge, die met zijn lading op weg is naar Kampen. U moet als schipper zorgen dat het schip goed aankomt en de lading intact blijft!

Andere interactieve uitdagingen in het Museum Batavialand zijn de ontdekkingsreis ‘Wind in de zeilen’ en in het Watertheater gaat u aan de slag om het land tegen het water te beschermen. Verder kunt u in het schip de ‘Watermensen’ een geheim ontdekken in een echte onderwaterwereld. Bewonder ook de tentoonstelling ‘Vergane schepen’, die een diepe indruk achterlaat. Wist u dat bij de drooglegging van Flevoland maar liefst 435 scheepswrakken zijn gevonden?! De tentoonstelling OER! Laat zien hoe mensen 6000 jaar geleden op Flevoland leefden!

 

Bungalowparken nabij

Museum Batavialand

Waterparc Veluwemeer

Wilt u een duik nemen in het binnenzwembad en kinderen ravotten in de indoor speeltuin? Of toch liever het water op? Op Waterparc Veluwemeer is het allemaal mogelijk.

Flevostrand

Flevostrand is gelegen aan het Veluwemeer en daarmee een uitstekende bestemming voor een vakantie op en aan het water. Of trek er op uit en verken de omgeving.

Roompot Park Wijdenes

Op Roompot Park Wijdenes staat de natuurbeleving centraal. Het autoluwe vakantiepark ligt pal aan het Markermeer, hier kunt u eindeloos kijken over het kabbelende water en hoort u de vogels fluiten.

EuroParcs Resort Markermeer

Resort Markermeer is gelegen aan het Markermeer en de ideale vakantiebestemming voor waterliefhebbers! Maak een boottocht of duik bij mooi weer in het meer.

RCN Zeewolde

Vakantiepark RCN Zeewolde is een veelzijdig vakantiepark. Zwemmen en watersporten op het Veluwemeer, duik in het binnenzwembad of ga fossielen opgraven.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.