Oostduinkerke

Oostduinkerke is een charmant dorp met uitstekende sport- en ontspanningsmogelijkheden. Het Vlaamse kustdorp is een deelgemeente van de Belgische gemeente Koksijde. De naam verraadt het al: u bevindt zich vlakbij de Oostduinen. Het strand van Oostduinkerke is een echte aanrader. U kunt hier heerlijk wandelen langs het brede strand, luieren in de zon, vliegeren of zandkastelen bouwen met de kinderen. Kortom; mogelijkheden te over.

Ook kunt u hier flaneren over de gezellige boulevard. Wilt u zich sneller over de boulevard verplaatsen, huur dan een fiets of een vierwielerfiets. Geniet vervolgens van een pintje op een overdekt terras of natuurlijk van de overheerlijke Belgische frietjes! Het strand is bij laag water een kilometer breed en uitstekend geschikt voor zeilwagenrijden en parakarten.

Oostduinkerke en garnalen, ze zijn niet meer van elkaar te scheiden. Dit is de enige kustgemeente ter wereld waar nog garnalen te paard worden gevangen. Tot het midden van de 20ste eeuw gingen de garnalenvissers, te voet of te paard, vissen langs het strand. Tegenwoordig is dit economisch gezien niet meer lonend, maar op toeristisch vlak en als folklore loont het absoluut de moeite om deze ambacht in stand te houden. Het is een machtig schouwspel, dat heel wat bezoekers lokt.

In het laatste weekend van juni bereikt deze traditie een jaarlijks hoogtepunt met de Garnaalfeesten. Dan rijdt de Garnaalstoet uit en paraderen ‘Mieke Garnaal’ en haar eredames door de straten van Oostduinkerke. Dan is het natuurlijk ook tijd voor de laatste garnalenvissers, die met hun trekpaarden de zee intrekken. Een schouwspel om niet te missen, tijdens uw bezoek aan Oostduinkerke!

Bungalowparken nabij Oostduinkerke

Oostduinkerke aan Zee
Oostduinkerke aan Zee

Sunparks Oostduinkerke beschikt over een subtropisch zwembad, binnenspeeltuin en sportvoorzieningen. Oostduinkerke ligt nabij, net als Plopsaland De Panne.

Lees meer
Suite Nieuwpoort

Suites Nieuwpoort ligt in een van de mooiste badplaatsen van België – Nieuwpoort! De perfecte bestemming om tot rust te komen en te genieten van het strand!

Lees meer
Kustpark Strand Westende

Door de ligging op slechts een 1 km van het strand, is het een ideale bestemming voor een vakantie aan de Belgische kust. Maar ook Brugge en Plopsaland liggen vlakbij.

Lees meer
Kustpark Nieuwpoort

Uitwaaien tijdens een strandwandeling, luieren op het strand of plons in het buitenzwembad van kustpark Nieuwpoort. Ideaal voor een familievakantie.

Lees meer
Jonckershof

Jonckershof is de perfecte uitvalbasis aan de Belgische kust. Het Noordzeestrand ligt op wandelafstand. Maar ook Koksijde-Bad en Oostende, liggen op slechts een half uurtje.

Lees meer