Openluchtmuseum It Damshûs

Turf was vroeger een zeer belangrijke brandstof. Maar voordat men turf kon gebruiken als brandstof, moest de natte turf eerst uit de grond worden gehaald en gedroogd worden. Maar dit was geen mooi werk, het werk was zwaar en de omstandigheden van de veenarbeiders erbarmelijk. Lange werkdagen en de woon- en leefomstandigheden waren ronduit slecht. Het openluchtmuseum It Damshûs geeft bezoekers een terugblik op het bewogen verleden van deze veenarbeiders.

Het opgraven van laagveen om turf te maken wordt in beeld gebracht en ook kunt u de slechte woonhuisjes, een kerkje, een kroeg en een molen bekijken. Bovendien beschikt It Damshûs ook over twee boten, waarmee bezoekers een boottocht kunnen maken. Let op! Er zijn vaste routes op een vastgestelde datum. Voor deze tochten moet u reserveren. 

Website: www.damshus.nl
Adres: Domela Nieuwenhuisweg 59 B, 9245 VC Nij Beets

Bungalowparken nabij Openluchtmuseum It Damshûs

Buitenplaats It Wiid

Luxe bungalows aan het water met aanlegsteiger, die omgeven zijn door de Friese wateren. Watersporters- en visliefhebbers zijn hier aan het juiste adres.

Lees meer
Recreatiepark Tusken de Marren

Tusken de Marren is perfect voor watersporters! Met een eigen aanlegsteiger en de Friese wateren aan uw voeten. Ook ideaal als uitvalsbasis tijdens de Sneekweek.

Lees meer
Waterpark Oan’e Poel

De Terhernster Poelen voor de deur en een luxe bungalow met aanlegsteiger en een eigen boot, waarmee u zo de Friese wateren op vaart. Ideaal voor waterliefhebbers!

Lees meer
Waterpark Terherne

Waterpark Terherne is gelegen in Terherne. De luxe vrijstaande villa’s hebben een aanlegsteiger. Heeft u een passie voor watersport, dan is dit een uitstekende keuze.

Lees meer
Havenresort Terherne

Havenresort Terherne is perfect voor watersporters door de ligging: tussen het Sneekermeer en de Terhernster poelen. U bent welkom met u eigen boot of huur een boot.

Lees meer