Openluchtmuseum It Damshûs

Turf was vroeger een zeer belangrijke brandstof. Maar voordat men turf kon gebruiken als brandstof, moest de natte turf eerst uit de grond worden gehaald en gedroogd worden. Maar dit was geen mooi werk, het werk was zwaar en de omstandigheden van de veenarbeiders erbarmelijk. Lange werkdagen en de woon- en leefomstandigheden waren ronduit slecht. Het openluchtmuseum It Damshûs geeft bezoekers een terugblik op het bewogen verleden van deze veenarbeiders. Het opgraven van laagveen om turf te maken wordt in beeld gebracht en ook kunt u de slechte woonhuisjes, een kerkje, een kroeg en een molen bekijken. Bovendien beschikt It Damshûs ook over twee boten, waarmee bezoekers een boottocht kunnen maken. Let op! Er zijn vaste routes op een vastgestelde datum. Voor deze tochten moet u reserveren.

Adres: Domela Nieuwenhuisweg 59B, 9245 VC Nij Beets
Website: Openluchtmuseum It Damshûs

Bungalowparken nabij

Openluchtmuseum It Damshûs

Waterpark Alde Feanen

Op Waterpark Alde Feanen liggen de Friese wateren voor uw voordeur! Na zo'n actief dagje op het water is het heerlijk thuiskomen in uw luxe waterwoning die van alle gemakken is voorzien.

Vakantiepark It Wiid

Luxe bungalows aan het water met aanlegsteiger, die omgeven zijn door de Friese wateren. Watersporters- en visliefhebbers zijn hier aan het juiste adres.

Recreatiepark Tusken de Marren

Tusken de Marren is perfect voor watersporters! Met een eigen aanlegsteiger en de Friese wateren aan uw voeten. Ook ideaal als uitvalsbasis tijdens de Sneekweek.

Waterpark Oan’e Poel

De Terhernster Poelen voor de deur en een luxe bungalow met aanlegsteiger en een eigen boot, waarmee u zo de Friese wateren op vaart. Ideaal voor waterliefhebbers!

Waterpark Terherne

Waterpark Terherne is gelegen in Terherne. De luxe vrijstaande villa's hebben een aanlegsteiger. Heeft u een passie voor watersport, dan is dit een uitstekende keuze.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.