Restaurant de Ar

Dineren of lunchen bij Restaurant de Ar in Westerbork in Drenthe is een unieke belevenis! Dit is namelijk niet zomaar een restaurant, het is tegelijkertijd ook een museum. Wie hier binnenstapt en aanschuift heeft het gevoel terug te reizen in de tijd. De sfeer van weleer wordt gereflecteerd door een uitgebreide verzameling van historische gebruiksvoorwerpen. De streekgerechten die hier worden geserveerd maken deze belevenis helemaal compleet.

Adres: Hoofdstraat 42-44, Westerbork
Website: Restaurant de Ar

Uitgebreide menukaart; voor elke smaak!

Wilt u zich tijdens een uitstapje in Drenthe onderdompelen in de regionale sfeer? Proef dan van de typische Drentse lekkernijen op de kaart van Restaurant de Ar. Er staan echter ook andere culinaire vlees-, vis- en vegetarische gerechten op het menu. Er is eveneens een kinderkaart en een pannenkoekenkaart. Verder heeft het restaurant al sinds 1974 een specialiteit, waarvoor liefhebbers van heinde en verre naar Westerbork komen. Dit gerecht heet ‘Het land van Bartje’ en bestaat uit verse bruine bonen met uitgebakken dobbelsteentjes spek, met stroop, mosterd en appelmoes als garnituur.

Restaurant de Ar is een begrip in Drenthe. Naast lekker lunchen of dineren kunt u hier ook het Museum de Ar bezoeken met een particuliere verzameling van wel 50 jaar. Bewonder de Drentse kamer met bedsteden en een turfkachel, het Gronings kruidenierswinkeltje, het Gelders interieur, de herenkapsalon, de Zuid-Hollandse kaasmakerij anno 1800 en het oude kinderspeelgoed. Het is ook mogelijk om een lunch of diner bij Restaurant de Ar te combineren met klootschieten, ijssculpturen maken of met een volledig verzorgde dag in museumdorp Orvelte.

Bungalowparken nabij

Restaurant de Ar

Drentse lagune

Landal de Drentse Lagune is perfect om tot rust te komen. De vrijstaande villa's liggen nagenoeg allemaal direct aan het water en wandelt u zo u eigen privé-strandje op. Ideaal!

Landgoed Het Timmerholt

Rondom een recreatievijver met vele mogelijkheden, biedt dit kleinschalig park vertier en ontspanning voor jong en oud. Aanraden voor vis- en natuurliefhebbers.

Het Hart van Drenthe

'Het Hart van Drenthe' ligt in Drenthe, op een zeer rustig plekje. Perfect voor rust- en natuurliefhebbers. Maar ook op het bungalowpark is voldoende vertier.

Orveltermarke

Orveltermarke is een geliefd vakantiepark in Drenthe. Met een binnenzwembad, indoor speeltuin, groot natuurbad en luxe bungalows. Prima keuze voor gezinnen!

Molecaten Kuierpad

Het jaarrond zwemmen in het binnen- en buitenzwembad, surfen en kanoën op de recreatievijver en klimmen in het uitdagende klimpark het kan allemaal op het Kuierpad.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.