Sailability

Sailability heeft een mooie missie, namelijk de zeilsport in Nederland toegankelijk maken voor mensen met een handicap. Iedereen moet van deze prachtige sport op het water kunnen genieten, ook mensen met een handicap! Daarom heeft Sailability een landelijk netwerk opgezet met watersportverenigingen en watersportcentra met een afdeling ‘aangepast zeilen’ waar mensen met een handicap zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen. Aangepast zeilen? Wat houdt dat precies in? Op de eerste plaats zijn er bij de betreffende centra altijd vrijwilligers aanwezig die hulp kunnen bieden. Daarnaast zijn er hulpmiddelen aanwezig, bijvoorbeeld een tillift. Andere voorzieningen bij deze centra zijn onder meer boten die eenvoudig te voorzien zijn van speciale zitjes, kussens en schuimrubber. Ook zijn er boten die uitgerust kunnen worden met elektrische bediening, wanneer de zeiler geen kracht in de armen heeft. De boten kunnen met één vinger of zelfs met de kin bediend worden. Ook voor mensen met een visuele handicap zijn oplossingen voorhanden om toch zo veel mogelijk zelfstandig te kunnen zeilen. Heeft u een handicap, maar weet u niet of het in uw geval mogelijk is om toch te zeilen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Sailability. In overleg is er via deze stichting heel veel mogelijk! Interesse en wilt u kijken waar u kunt zeilen? Bekijk dan de onderstaande website.

Bungalowparken nabij Sailability

RCN het Grote Bos

Op zoek naar een vakantiepark dat centraal gelegen is in Nederland, dan is RCN het Grote Bos op de Utrechtse Heuvelrug ideaal.

Lees meer
Bonte Vlucht

Fietsen en boswandelingen maken, verken de stad Utrecht, ravotten in het buitenzwembad en ’s avonds knus met z’n allen in een bos chalet. Op Bonte Vlucht is het mogelijk!

Lees meer
Landgoed Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin is ideaal voor zowel de 55 plusser als voor gezinnen! Wandelen en fietsen en maak gebruik van de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Lees meer
Camping De Rotonde

De Rotonde is een gemoedelijke camping voor zowel senioren èn gezinnen. Wandelen en fietsen langs de Linge en zwemmen en dobberen in het strandbad. Heerlijk!

Lees meer