Sailability

Sailability heeft een mooie missie, namelijk de zeilsport in Nederland toegankelijk maken voor mensen met een handicap. Iedereen moet van deze prachtige sport op het water kunnen genieten, ook mensen met een handicap! Daarom heeft Sailability een landelijk netwerk opgezet met watersportverenigingen en watersportcentra met een afdeling ‘aangepast zeilen’ waar mensen met een handicap zelfstandig de zeilsport kunnen beoefenen.

Adres: Lijsterbesstraat 17, 4462 SX Goes
Website: Sailability

Aangepast zeilen? Wat houdt dat precies in?

Op de eerste plaats zijn er bij de betreffende centra altijd vrijwilligers aanwezig die hulp kunnen bieden. Daarnaast zijn er hulpmiddelen aanwezig, bijvoorbeeld een tillift. Andere voorzieningen bij deze centra zijn onder meer boten die eenvoudig te voorzien zijn van speciale zitjes, kussens en schuimrubber. Ook zijn er boten die uitgerust kunnen worden met elektrische bediening, wanneer de zeiler geen kracht in de armen heeft. De boten kunnen met één vinger of zelfs met de kin bediend worden. Ook voor mensen met een visuele handicap zijn oplossingen voorhanden om toch zo veel mogelijk zelfstandig te kunnen zeilen.

Heeft u een handicap, maar weet u niet of het in uw geval mogelijk is om toch te zeilen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Sailability. In overleg is er via deze stichting heel veel mogelijk! Interesse en wilt u kijken waar u kunt zeilen? Bekijk dan de website.

Bungalowparken nabij Sailability

Oosterscheldepark De Stelhoeve

Met de Oosterschelde als een van de populairste duiklocaties van Nederland voor de deur, is dit rustig vakantiepark een paradijs voor duikliefhebbers.

Lees meer
Villapark de Oesterbaai

Villapark de Oesterbaai is gelegen in Wemeldinge, aan de Oosterschelde. Een dorpje dat druk wordt bezocht door vis-, duik- en watersportliefhebbers.

Lees meer
Vakantiepark Hof van Zeeland

Hof van Zeeland ligt aan de Stelleplas. Ideaal voor vissers. Een dagje zwemmen? U kunt terecht in het binnen- en buitenzwembad en ook een dagje strand is mogelijk.

Lees meer
Villapark De Paardekreek
De Paardekreek

De Paardekreek is een walhalla voor waterliefhebbers! Watersport en zwemmen op het Veerse Meer en waterplezier in het overdekte waterspeelparadijs.

Lees meer
Camping Scheldeoord

Plons in het binnenzwembad en suis van de waterglijbaan. Is het lekker weer, bezoek dan het Scheldestrandje. Speel een partijtje Berengolf of ga kitesurfer!

Lees meer
Parc Ganuenta

Ultieme luxe en rust ervaart u tijdens een verblijf op Parc Ganuenta. Wandel- en fietsroutes leiden u langs het water van de Oosterschelde en naar het vissersdorp Colijnsplaat.

Lees meer
Largo Harbour Village

Het luxe Largo Harbour Village ligt direct aan het Veerse Meer. Ideaal als u graag op en rondom het water vertoeft! U vaart vanaf uw luxe villa zo het meer op.

Lees meer
Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort is het meest complete park van Zeeland, gelegen aan een fijn strand. Met voorzieningen als subtropisch zwembad en indoor-speeltuin.

Lees meer
Domein Het Camperveer

Domein Het Camperveer is een rustig vakantieadres, aan het Veerse Meer en dus ideaal voor watersporters. Maar ook het historische stadje Veere ligt nabij!

Lees meer
Water Village

Zoekt u een rustig en waterrijk vakantieadres in Zeeland, dan is Water Village, wat volledig omgeven is door water, prima! Nieuw en met duurzame bungalows.

Lees meer