Simonehoeve

Dompel u onder in Hollandse sferen tijdens een bezoek aan de Simonehoeve. U vindt deze boerderij in Katwoude op steenworp afstand van Volendam. De Simonehoeve is een authentieke kaasboerderij en klompenmakerij. U vindt hier ook een boerderijwinkel met kazen, klompen en een groot assortiment aan andere producten, zoals Delfts blauw, streekproducten en Hollandse lekkernijen. Wilt u graag een dagje Simonehoeve beleven? Lees dan hier meer over de leuke activiteiten!

Adres: Wagenweg 2, 1145 PW Katwoude
Website: Simonehoeve

Leer hoe boerenkaas wordt gemaakt

Boek een bezoekje Simonehoeve en stap binnen in de wereld van het kaasmaken. De kaasmaker geeft u een demonstratie van hoe boerenkaas wordt gemaakt. Ook hoort u interessante weetjes, zoals wat nu precies het verschil is tussen bijvoorbeeld oude en belegen kaas. Uiteraard hoort proeven van de verschillende producten er ook bij. Misschien wilt u graag zelf de handen uit de mouwen steken en zelf kaas leren maken? Ook dat kan tijdens een van de workshops die hier georganiseerd worden.

De kunst van het klompenmaken
Net als kaas zijn ook klompen iconen van de Hollandse cultuur. Bij de Simonehoeve is men helemaal thuis in deze ambacht. Wilt u weleens zien hoe klompen worden gemaakt? Dan bent u welkom om hier een demonstratie van een klompenmaker bij te wonen. Wist u dat vroeger niet alleen boeren klompen droegen? Ook de vissers uit Volendam liepen graag op klompen. Bij de Simonehoeve kunt u zelf eens een paar klompen passen en aanschaffen. Of doe mee aan een workshop klompen versieren!

Nog veel meer leuke activiteiten!
Bij de Simonehoeve is nog veel meer te doen. Er worden ook andere activiteiten en workshops georganiseerd. Denk onder meer aan een middag Oudhollandse spellen spelen, een folklore-middag bijwonen en boeren voetgolf spelen. Of wat dacht u van eropuit gaan met de gezelligheidsfiets, waar wel tot 18 personen op passen? U rijdt onder meer door Volendam en een lokale gids vertelt u bijzondere wetenswaardigheden. Sluit uw dag af in het restaurant van Simonehoeve. U geniet hier van Hollandse hapjes en die echte Hollandse gezelligheid!

Bungalowparken nabij

Simonehoeve

Marinapark Volendam

Gebouwd in typisch Volendamse stijl en gelegen pal aan het IJsselmeer in Volendam. Met een eigen jachthaven, zandstrandje en een overdekt zwembad en peuterbad.

Landal Volendam

Landal Volendam is een rustig vakantiepark dat gelegen is aan het Markermeer in Volendam. Volendam centrum en de haven liggen op wandelafstand.

EuroParcs Poort van Amsterdam

Naar Amsterdam of Haarlem? Of met een boot het water op? Het is hier mogelijk. Na een dag oer-Hollands genieten, duikt u het zwembad in en komt u tot rust in de sauna.

Park Westerkogge

Westerkogge is een gemoedelijk park met een buitenzwembad. Spring op de fiets en ontdek de omgeving of huur een boot en vaar het Markermeer op.

Roompot Park Wijdenes

Op Roompot Park Wijdenes staat de natuurbeleving centraal. Het autoluwe vakantiepark ligt pal aan het Markermeer, hier kunt u eindeloos kijken over het kabbelende water en hoort u de vogels fluiten.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.