Stoommachine Museum

Stoomgemalen zijn belangrijk geweest voor Nederland, ze vervingen molens, waardoor de aanpak van grotere projecten makkelijker werd. Maar als u echt alles wilt weten over de stoomgemalen, dan is een bezoekje aan het Nederlands Stoommachine Museum perfect! Het museum houdt namelijk de geschiedenis van het verloop en belang van stoommachines levend. Het pronkstuk van het museum – hoe kan het ook anders – is de oorspronkelijke stoominstallatie ‘Vier Noorder Koggen’. Deze indrukwekkende pomp en zijn aandrijving geven een goed beeld, waartoe men ruim 100 jaar geleden al in staat was. Daarnaast zijn er nog meer stoommachines te bewonderen en op gezette tijden kunt u kijken hoe de stoommachines werken. Speciaal voor kinderen zijn er miniatuurstoommachines, waardoor ze de werking van stoommachines leren begrijpen.

Adres: Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik
Website: Stoommachine Museum

Bungalowparken nabij Stoommachine Museum

Bungalowpark Zuiderzee

Kiest u graag voor de combinatie natuur én vermaak, dan is het Bungalowpark Zuiderzee perfect! Ga varen op het IJsselmeer, terwijl u kinderen zwemmen in het zwembad.

Lees meer
Villapark IJsselhof

Villavakantiepark IJsselhof is pal gelegen aan het IJsselmeer. Niet alleen het IJsselmeer is een bron van vermaak, ook het villapark zelf, biedt voldoende vermaak voor jong en oud.

Lees meer
EuroParcs Resort Markermeer

Resort Markermeer is gelegen aan het Markermeer en de ideale vakantiebestemming voor waterliefhebbers! Maak een boottocht of duik bij mooi weer in het meer.

Lees meer
Westerkogge

Westerkogge is een gemoedelijk park met een buitenzwembad. Spring op de fiets en ontdek de omgeving of huur een boot en vaar het Markermeer op.

Lees meer
Droompark Molengroet

Wandel door de duinen en over het strand, maar ook Alkmaar, beroemd om de kaasmarkt ligt vlakbij. Plons in het buitenzwembad en geniet van de zon op de ligweide.

Lees meer