Stoommachine Museum

Stoomgemalen zijn belangrijk geweest voor Nederland, ze vervingen molens, waardoor de aanpak van grotere projecten makkelijker werd. Maar als u echt alles wilt weten over de stoomgemalen, dan is een bezoekje aan het Nederlands Stoommachine Museum perfect! Het museum houdt namelijk de geschiedenis van het verloop en belang van stoommachines levend. Het pronkstuk van het museum – hoe kan het ook anders – is de oorspronkelijke stoominstallatie ‘Vier Noorder Koggen’. Deze indrukwekkende pomp en zijn aandrijving geven een goed beeld, waartoe men ruim 100 jaar geleden al in staat was. Daarnaast zijn er nog meer stoommachines te bewonderen en op gezette tijden kunt u kijken hoe de stoommachines werken. Speciaal voor kinderen zijn er miniatuurstoommachines, waardoor ze de werking van stoommachines leren begrijpen.

Adres: Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik
Website: Stoommachine Museum

Bungalowparken nabij

Stoommachine Museum

EuroParcs IJsselmeer

Kiest u graag voor de combinatie natuur én vermaak, dan is het Bungalowpark Zuiderzee perfect! Ga varen op het IJsselmeer, terwijl u kinderen zwemmen in het zwembad.

Villapark IJsselhof

Villavakantiepark IJsselhof is pal gelegen aan het IJsselmeer. Niet alleen het IJsselmeer is een bron van vermaak, ook het villapark zelf, biedt voldoende vermaak voor jong en oud.

EuroParcs Resort Markermeer

Resort Markermeer is gelegen aan het Markermeer en de ideale vakantiebestemming voor waterliefhebbers! Maak een boottocht of duik bij mooi weer in het meer.

EuroParcs Enkhuizer Strand

Europarcs Enkhuizer Strand ligt op een zalig plekje, direct aan de oevers van het IJsselmeer. Door deze unieke ligging wandelt u vanaf uw accommodatie zo naar het IJsselmeer.

Roompot Park Wijdenes

Op Roompot Park Wijdenes staat de natuurbeleving centraal. Het autoluwe vakantiepark ligt pal aan het Markermeer, hier kunt u eindeloos kijken over het kabbelende water en hoort u de vogels fluiten.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.