De 9 mooiste bezienswaardigheden in Zeeland

Wie aan Zeeland denkt, denkt vast aan de heerlijke stranden. Zeeland is echter nog veel meer dan dat. Hier kunt u talloze leuke uitstapjes maken, want mooie bezienswaardigheden en attracties voor alle leeftijden en voorkeuren zijn er genoeg. Er zijn allerlei culturele, historische, gastronomische en natuurlijke verrassingen, maar ook voor dolle pret zit u hier goed. Zin in Zeeland? Dan bent u hier aan het juiste adres voor inspiratie voor een geslaagde dagtrip, leuk weekend of langere vakantie. We tippen hier de 9 mooiste bezienswaardigheden in Zeeland!

Deltawerken: De strijd tegen het water

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Zeeland zijn zonder twijfel de Deltawerken. Na de watersnoodramp in 1953 moest er iets gebeuren om het land tegen de zee te beschermen. Dit resulteerde in de imposante Deltawerken, waarvan de bouw maar liefst 57 jaar in beslag nam. Het is nu de grootste stormvloedkering ter wereld. Het bestaat uit dijken, dammen en sluizen. Wat u zeker moet bewonderen, is de Oosterscheldekering van 8 km lang, die de hele Oosterschelde kan afsluiten. Ook de Maeslantkering is bijzonder. De Deltawerken zijn op diverse manieren te bezoeken: met de auto, op de fiets of te voet.

Neeltje Jans: Educatief centrum, zeehondenshows en aquapark

Een ander hoogtepunt onder de bezienswaardigheden in Zeeland is Deltapark Neeltje Jans. Deze attractie vormt een onderdeel van de Oosterscheldekering. Neeltje Jans is een educatief centrum over de Deltawerken en de natuur van Zeeland, met vele leuke attracties. U kunt bijzondere avonturen beleven, zoals het bijwonen van een geweldige zeehonden- en zeeleeuwenshow of maak een rondvaart langs de Deltawerken. Verder kunt u in het Bluereef Aquarium ook zwart- en witpunthaaien spotten. Of wat dacht u van oneindige waterpret in het superleuke aquapark? Voor iedereen is hier wel iets leuks te ontdekken.

Middelburg: Een schitterende monumentenstad!

Zeeland is rijk aan bezienswaardige stadjes. Een van de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland is Middelburg. Het is een heuse monumentenstad, want er zijn maar liefst 1200 monumenten te bewonderen. Dat komt onder meer omdat Middelburg een oude VOC-handelsstad is. Dit ziet u nog terug op veel gevels in het centrum. Wat u tijdens een stadwandeling door Middelburg niet mag missen, is de abdijtoren de Lange Jan. Wilt u meteen een goede impressie krijgen van de stad, beklim dan deze toren! Een andere ‘must see’ is de Onze-Lieve-Vrouwe Abdij, waar het Zeeuws Museum in gehuisvest is. Het is ook mogelijk om de stad met een rondvaartboot te verkennen.

Stoomtrein Goes-Borsele: Ervaar de nostalgie van een echte stoomtrein

Een van de leukste attracties van Zeeland is de stoomtrein Goes-Borsele. Dit is vooral een rijdend museum. Maak een nostalgische rit met een stoomtrein van Goes naar Hoedekenskerke over ongeveer 11 km. Kiest u voor een houten bankje in de 3de klas of toch liever het luxe pluche van de 1e en 2de klas? Het is ook mogelijk om uw fiets mee te nemen in de trein, zodat u de rit met de stoomtrein kunt combineren met een fietstocht door Zeeland. In Goes kunt u ook een kijkje nemen bij het museumdepot waar de treinen worden gerestaureerd. Op het museumterrein ziet u o.a. weegbruggen, een ladingmal, oude goederenwagens en een stoomhijskraan.

Sluis: Vestingstadje met een unieke charme

Een van die plekken waar u een keer geweest moet zijn, is Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. De sfeer van dit charmante en gezellige vestingstadje is niet te evenaren. Bezoek zeker het Belfort van Sluis. Dit is een middeleeuwse en Vlaamse wachttoren met een stormklok. In de toren is eveneens een museum, waar u meer leert over de geschiedenis van Sluis en over het leven van Johan Hendrik van Dale, bekend van de woordenboeken. Museum Bizarium is ook fantastisch; ontdek hier de meest bizarre uitvindingen. Sluis staat ook bekend als zalig stadje om te shoppen en te genieten van een hapje en een drankje.

Terra Maris: Speels museum over de landschappen van Zeeland

Terra Maris is het museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het ligt in het natuurgebied De Manteling van Walcheren tussen Domburg en Oostkapelle. Het huist in de voormalige oranjerie van Kasteel Westhove. Ontdek hier de geschiedenis en de bijzonderheden van het Zeeuwse landschap. Het museum is ook leuk voor kinderen. Bewonder maquettes, het zeeaquarium, de skeletten en schelpen. Bezoek ook de landschapstuin. U kunt hier landschapstypen met duinen en dijken bekijken en de kinderen kunnen waterdiertjes vangen, zich uitleven op de klimtoestellen of het mottekasteel beklimmen.

Oosterschelde Nationaal Park: Wandelen, duiken en zeehonden spotten

Het grootste nationaal park van Nederland mag niet missen tussen deze suggesties voor de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland! Nationaal Park Oosterschelde biedt vele mogelijkheden voor een onvergetelijk dagje uit. Duikers opgelet, want hier kunt u geweldige duikexcursies of snorkelexcursies boeken. Wie weet spot u wel inktvissen, bruinvissen of zeepaardjes. Of maak een rondvaart over de Oosterschelde en wie weet komt u wel zeehonden tegen; wat een machtig gezicht is dat! Daarnaast zijn er ook prachtige wandelroutes langs de waterkant; vooral ook vogelliefhebbers zullen met volle teugen genieten van deze omgeving!

Mossel- en oesterkwekerijen in Yerseke – rondleidingen en proeven

Houdt u van mosselen en oesters? Dan zit u in Zeeland natuurlijk helemaal goed. Het is niet alleen heerlijk om deze gastronomische Zeeuwse verrassingen te proeven, maar het is eveneens een aanrader om eens een authentieke mossel- en oesterkwekerij te bezoeken. In het mosselseizoen, dat van half juli tot begin april loopt, is het mogelijk om een rondleiding te volgen bij deze bedrijven, die gevestigd zijn in Yerseke. Of wat dacht u van een rondvaart langs de mosselbanken? Leer alles over de geschiedenis van de mossel- en oesterkwekerijen. Hier dicht bij de bron smaken ze nog lekkerder!

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.