De 10 mooiste bezienswaardigheden van Overijssel

Nieuwsgierig naar wat Overijssel u te bieden heeft aan leuke uitstapjes? Dan bent u hier op het juiste adres. We helpen u met veel plezier om er een onvergetelijke belevenis van te maken. Trekt u graag de wandelschoenen aan of stapt u liever op de fiets? We hebben enkele goede tips voor u in Overijssel. Ook voor liefhebbers van genieten op het water zijn er leuke recreatiemogelijkheden. Houdt u van kunst en cultuur met een vleugje nostalgie? Dat is er ook volop in Overijssel. Er zijn eveneens leuke kinderattracties. Ontdek hier de 10 mooiste bezienswaardigheden van Overijssel!

Nationaal Park Weerribben-Wieden: Varen door een uniek veengebied

Een van de bezienswaardigheden in Overijssel die eigenlijk bovenaan in uw lijstje moet staan is Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit is het grootste veengebied van Noordwest-Europa. Het is een waterrijk natuurgebied dat leuk is om te verkennen per fluisterboot of kano. Suppen is ook mogelijk! Dat belooft een avontuurlijk dagje te worden. Peddel door een wirwar aan waterwegen met hoge rietkragen en mysterieuze moerasbossen. Er liggen ook mooie fiets- en wandelroutes door het gebied. Er bestaat de kans dat u otters, zeearenden, reeën of vossen spot. Voor meer informatie over routes, activiteiten en excursies begeeft u zich naar Buitencentrum Weerribben.

Zwolle: Op verkenning in de provinciehoofdstad

Niet alleen is Zwolle de provinciehoofdstad, het is ook een belangrijke historische Hanzestad. Uit deze tijd stamt onder meer ook de bezienswaardige Sassenpoort in de stadsmuur. Een ander icoon van de stad is de Onze-Lieve-Vrouwetoren, die vanwege zijn vorm ook wel de Peperbus wordt genoemd. U kunt een mooie klim maken naar de top op 75 m hoogte. Stap tijdens uw bezoek aan Zwolle ook eens binnen bij Museum De Fundatie met pronkstukken van Vincent van Gogh, Gerard ter Borch en William Turner. Daarnaast is Zwolle ook een zalige stad om te winkelen. Kom tot rust in een van de leuke eettentjes!

Giethoorn: Een labyrint aan waterwegen

Men komt van heinde en verre om de pracht van Giethoorn te bewonderen. Dit dorpje wordt doorkruist door een labyrint aan waterwegen met bruggetjes en aan de waterkant nostalgische rietgedekte boerderijen. Dat zorgt voor een schitterend plaatje! Huur hier een fluisterboot of neem deel aan een rondvaart om vanaf het water van al dit moois te genieten. Vanuit Giethoorn is het ook mogelijk om de natuur van de Weerribben-Wieden in te varen. Op de oever vindt u hier en daar restaurantjes en cafés of neem de picknickmand mee. Dit is een heerlijk uitje voor alle leeftijden!

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug: Ontdek de Nederlandse ‘bergen’!

Zin om de Overijsselse natuur in te duiken? Begeef u dan naar Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De hoogteverschillen zorgen voor een on-Nederlandse uitstraling. De ijstijden hebben hier deze sporen in de natuur achtergelaten. Het hoogste punt is de Grote Koningsbelt (75,5 m). Andere mooie plekken zijn de Nijverdalse Berg, de Holterberg en landhuis De Sprengenberg. Dit natuurbied is de thuishaven van reeën, dassen, vossen en recentelijk ook een wolf. Er lopen prachtige wandel-, fiets- en mountainbikeroutes door het gebied. Of verken de omgeving te paard! Tip: start uw ontdekkingstocht Bij Buitencentrum De Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Deventer: Een prachtige Hanzestad in Overijssel

Een van de juweeltjes onder de steden in Overijssel is Deventer, prachtig gelegen aan de rivier de IJssel. De fraaie historische straatjes en panden in het centrum heeft de stad te danken aan zijn rijke Hanzeverleden. Op het gezellige plein de Brink ligt een van de belangrijkste bezienswaardigheden, De Waag uit 1550. Hier huist nu het Deventer Stadsmuseum dat vertelt over de handelsgeschiedenis van de stad. Het is een aanrader om uw bezoek te plannen tijdens een van de leuke evenementen in Deventer, zoals het betoverende Dickens Festijn of de Deventer Boekenmarkt. Zin om lekker te winkelen? Dan zit u in Deventer ook goed!

Hof van Twente: Fietsen langs kastelen en landgoederen

Een van de mooiste gebieden van Overijssel is de gemeente Hof van Twente. Maak hier een fietstocht of wandeltocht door het bijzondere Twentse coulisselandschap en langs diverse indrukwekkende landgoederen en kastelen. Er liggen hier maar liefst zeven kastelen: Kasteel Huis te Diepenheim, Havezate Wegdam, Landgoed Warmelo, Huis Nijenhuis, Huis Westerflier, Landgoed Weldam en Landgoed Twickel. U kunt onder meer bij Landgoed Twickel een rondleiding volgen door het kasteel. Daarnaast zijn ook de rozentuin, de rotstuin en de Oranjerie prachtig. Het lijkt wel of u in een sprookje terecht bent gekomen.

Avonturenpark Hellendoorn: Topattracties en spectaculair waterpark

Een van de leukste attracties van Overijssel voor een uitstapje met de kinderen is Avonturenpark Hellendoorn. Het pretpark is mooi gelegen tussen de bossen. Er zijn maar liefst dertig attracties. Er zijn wilde en stoere attracties voor de waaghalzen, zoals de achtbaan de Tornado en de Wild Waterval waarbij u van grote hoogte in een boomstammetje de diepte in duikt. Voor wie het graag wat rustiger aandoet en voor de jongste bezoekers zijn er leuke attracties, zoals de bootjes van de Jungle Expeditie, de Postkoets en de draaimolen. Er worden ook betoverende shows opgevoerd. Of wat dacht u van het spectaculaire waterpark met elf glijbanen?!

Pretpark Slagharen: Heerlijk dagje pretpark met de hele familie!

Er is in Overijssel veel te beleven voor gezinnen met kinderen. Een van de toppers onder de uitstapjes met kinderen in Overijssel is een dagje naar Pretpark Slagharen. Houdt u wel van spanning en sensatie? Stap dan in de achtbaan Gold Rush, de eerste triple launch achtbaan van Nederland. Ook de Enterprise, Free Fall en Ripsaw Falls bezorgen u een bloedstollende ervaring. Voor kleine kinderen zijn er eveneens veel leuke attracties, zoals draaimolens, theekopjes, autootjes en speeltuinen. Leuke familieattracties zijn het 4D theater, de hoge Sky Tower en de watergevechtspeeltuin Expedition Nautilus. Een dagje dolle pret is hier gegarandeerd!

Vechtdal: Wandelen, fietsen of kanoën door de natuur

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Overijssel is het Vechtdal. Zoek hier de rust van de natuur op! De Vecht meandert mooi door het landschap met heidevelden en bossen. Er lopen mooie wandel- en fietsroutes door het Vechtdal, onder andere door natuurreservaat De Rheezermaten. Wat deze tochten helemaal bijzonder maakt is een oversteek met een veerpontje. Een van de bekendste is het pont Rheeze – Oud Bergentheim. Onderweg in het Vechtdal komt u mooie esdorpen tegen, waaronder Beerze met karakteristieke hallenhuisboerderijen. Het is eveneens een goed idee om het Vechtdal vanaf het water te beleven in een kano!

Ootmarsum in Twente: Reis terug in de tijd!

Dompel u onder in de authentieke Twentse sfeer in het dorpje Ootmarsum. Hier lijkt het bovendien alsof u terug in de tijd bent gereisd, naar de Middeleeuwen. Struin door de historische straatjes met kinderkopjes, vakwerkhuisjes, mooie pleinen met patriciërshuizen, stadsboerderijen en waterputten. Wist u dat Ootmarsum ook een echt kunstenaarsdorp genoemd mag worden? U ontdek hier vele kunstgaleries en bijzondere musea, waaronder het Marius van Dokkum Museum en het Openluchtmuseum Ootmarsum Het Land van Heeren en Boeren. Elk laatste weekend van augustus vindt het evenement Kunst in Ootmarsum plaats.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.