10 tips om goedkoper uw vakantiepark te boeken

Is het mogelijk om te besparen op en tijdens uw vakantie? Ja, hoor! Als u het een beetje slim aanpakt, kunt u goedkoper op zomervakantie én is het zelfs mogelijk om ook tijdens uw vakantie nog wat geld te besparen. Zelfs in het hoogseizoen? Maar hoe reserveert u nu goedkoper uw zomervakantie? We geven u 10 slimme bespaar tips, waarmee u kunt besparen. Zowel bij het boeken, als ook tijdens uw zomervakantie, zonder dat u in hoeft te leveren op vakantiepret.

Boek nu een zomer last minute en bespaar!

Wees niet te kritisch!

Als u kiest voor een zomer last minute, boek dan ook echt een last minute! Hoe korter u hoe boekt voor vertrek – des te goedkoper bent u uit! Dus wilt u op vrijdag weg boek dan op maandag of dinsdag – voor wie durft: Boek op vrijdagmorgen. Want u kunt toch pas om drie uur in uw bungalow. Maar dan moet u niet te kritisch zijn! Want zeker in het hoogseizoen is de keuze beperkt! Maar daar staat tegenover, dat het u aardig wat voordeel opleveren.

Boek nu een zomer last minute en bespaar!

Hoe meer voorzieningen, hoe duurder het vakantiepark

Des te meer voorzieningen in het vakantiepark, hoe duurder het verblijf! Dit geld ook voor vakantieparken die beschikken over een subtropisch zwemparadijs, ook hier bent u in de meeste gevallen duurder uit dan op een vakantiepark met een (gewoon) binnenzwembad. Wilt u besparen op uw vakantie, dan kunt u beter kiezen voor een vakantiepark met minder of nagenoeg geen voorzieningen. Goed vergelijken dus! Dit is een van de belangrijkste bespaartips, die we u kunnen geven.

Kiest u voor een vakantiepark met nagenoeg geen voorzieningen, dan moet u op zoek naar andere vormen van vermaak – en deze kosten in de meeste gevallen ook geld.

Kies voor goedkopere accommodaties

Kies niet voor een luxe- of een kinderbungalow maar reserveer een comfort bungalow of een stacaravan. Een goed voorbeeld is Landal het Land van Bartje, Landal Hochwald en Warberg, hier kunt u een veel goedkoper stacaravan huren. Daarnaast zijn ook er bungalowparken die beschikken over een eigen camping. Verblijft u op deze campings, dan kunt u gebruik maken van alle voorzieningen. Een goed voorbeeld zijn de zeven Landal Campings in Nederland en Duitsland en de Molecaten campings.

Reserveer een goedkopere accommodatie en bespaar

Bespaartips bij boeken van uw vakantie

Voorkeursmogelijkheden: Vink niet zomaar alle voorkeursmogelijkheden aan. Overweeg of er alternatieven zijn. Wellicht kunt u uw hond onderbrengen bij familie. Een wandeling is gezond, u hoeft dus niet pal naast de Park Plaza te zitten.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering is vaak alleen geldig als er iets ernstigs gebeurd, zoals bij een overlijden of als u werkloos wordt. U krijgt in de meeste gevallen niet zomaar uw geld terug! Dus lees eerst goed de voorwaarden!

Reisverzekering: Een reisverzekering kunt u afsluiten, maar veel mensen zijn al doorlopend verzekerd via de privé-verzekeringspolis. Eerst goed nakijken dus! Sluit u wel een reisverzekering af, lees dan de voorwaarden goed door.

Kook zelf

Natuurlijk bent u op vakantie en heeft u geen zin om lang in de keuken te staan. Een tafeltje in het parkrestaurant is zo gereserveerd. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een maaltijd klaarmaken en u hoeft niet elke avond buiten de deur te eten. Bovendien is het supergezellig als uw kinderen ook mee helpen in de keuken, of misschien willen ze wel alleen koken? Pannenkoeken bakken is echt niet moeilijk en ijs als toetje doet het altijd goed!

Top 10 zomeraanbiedingen

Weg in de zomervakantie, maar u weet nog niet waar naartoe? Bekijk dan onze TOP 10 zomeraanbiedingen! Deze aanbiedingen zijn altijd actueel en direct boekbaar! Of u nu op zoek bent naar een rustig of bruisend bungalowpark of een vakantiepark aan zee! Voor elke vakantiewens is een last minute te vinden.