10-tips om goedkoper een vakantiepark te boeken

Is het mogelijk om te besparen op en tijdens uw vakantie? Ja, hoor! Als u het een beetje slim aanpakt, kunt u goedkoper op zomervakantie én is het zelfs mogelijk om ook tijdens uw vakantie nog wat geld te besparen. Zelfs in het hoogseizoen? Maar hoe reserveert u nu goedkoper uw zomervakantie? We geven u 10 slimme bespaar tips, waarmee u kunt besparen. Zowel bij het boeken, als ook tijdens uw zomervakantie, zonder dat u in hoeft te leveren op vakantiepret.

Boek nu een zomer last minute en bespaar!

Vermijd de duurste periode in het hoogseizoen

Niet altijd haalbaar, zeker met schoolgaande kinderen, maar kijk goed naar de datum waarop uw kinderen zomervakantie krijgen. Want om de zomervakantie te spreiden is Nederland verdeeld in drie regio’s: Zuid,- Noord- en Midden. Als u in de eerste periode vakantie krijgt – ga dan direct de eerste week. Krijgt uw regio als laatste vakantie – ga dan de laatste week. Hiermee bespaar u toch al snel enkele tientallen euro’s. Dit jaar heeft Midden als eerste vakantie, daarna Noord als laatste het Zuiden.

  • Nog geen zomervakantie geboekt? Kijk op: Top 10 zomervakantie
  • Zuid: 23 jul tot 4 sep – Midden: 9 jul tot 21 aug – Noord: 16 jul 2022 28 aug
  • In veel gevallen zijn de weekenden duurder dan een midweek, zeker buiten het hoogseizoen.

Wees niet te kritisch!

Als u kiest voor een zomer last minute, boek dan ook echt een last minute! Hoe korter u hoe boekt voor vertrek – des te goedkoper bent u uit! Dus wilt u op vrijdag weg boek dan op maandag of dinsdag – voor wie durft: Boek op vrijdagmorgen. Want u kunt toch pas om drie uur in uw bungalow. Maar dan moet u niet te kritisch zijn! Want zeker in het hoogseizoen is de keuze beperkt! Maar daar staat tegenover, dat het u aardig wat voordeel kan opleveren.

Boek nu een zomer last minute en bespaar!

Hoe meer voorzieningen, hoe duurder het vakantiepark

Des te meer voorzieningen in het vakantiepark, hoe duurder het verblijf! Dit geld ook voor vakantieparken die beschikken over een subtropisch zwemparadijs, ook hier bent u in de meeste gevallen duurder uit dan op een vakantiepark met een (gewoon) binnenzwembad. Wilt u besparen op uw vakantie, dan kunt u beter kiezen voor een vakantiepark met minder of nagenoeg geen voorzieningen. Goed vergelijken dus! Dit is een van de belangrijkste bespaartips, die we u kunnen geven.

Kiest u voor een vakantiepark met nagenoeg geen voorzieningen, dan moet u op zoek naar andere vormen van vermaak – en deze kosten in de meeste gevallen ook geld.

Kies een goedkopere vakantiestreek

Hoe populairder een vakantiestreek, hoe hoger de prijs! Zo is Texel een zeer geliefde bestemming in Nederland. Ook vakantieparken die pal aan de Noordzee liggen zijn geliefd. Wilt u besparen, kies dan bijvoorbeeld voor de Achterhoek, Groningen of Friesland. Vaak goedkoper en ook minder druk! Of wat dacht u van Tsjechië? Niet alleen het verblijf is goedkoper, ook de boodschappen en het eten is gunstiger geprijsd.

  • Landal Marina Lipno ligt in Tsjechië. Het vakantiepark ligt aan een groot meer en heeft tal van voorzieningen.

Kies voor goedkopere accommodaties

Kies niet voor een luxe- of een kinderbungalow maar reserveer een comfort bungalow of een stacaravan. Een goed voorbeeld is Landal het Land van Bartje, Landal Rabbit Hill en Sonnenberg. Hier kunt u goedkoper een stacaravan huren. Daarnaast zijn ook er bungalowparken die beschikken over een eigen camping. Verblijft u op deze campings, dan kunt u gebruik maken van alle voorzieningen. Een goed voorbeeld zijn de zeven Landal Campings in Nederland en Duitsland alsook de Molecaten campings.

Reserveer een goedkopere accommodatie en bespaar

Denk aan de leerplicht!

Heeft u kinderen jonger dan vijf jaar, dan zijn uw kinderen nog niet leerplichtig en kunt u buiten de reguliere schoolvakanties op vakantie. Maak hier dan ook gebruik van! Want dit is echt veel voordeliger, aangezien de prijzen tijdens de reguliere schoolvakanties altijd hoger liggen. Bovendien is het ook een stuk rustiger in het zwembad. Zeker als u jonge kinderen heeft, is dit erg prettig. Ook in de restaurants en bij alle andere activiteiten is het minder druk en hoeft u zelfs niet van te voren te reserveren. Lekker makkelijk!

Bespaartips bij boeken van uw vakantie

Voorkeursmogelijkheden: Vink niet zomaar alle voorkeursmogelijkheden aan. Overweeg of er alternatieven zijn. Wellicht kunt u uw hond onderbrengen bij familie. Een wandeling is gezond, u hoeft dus niet pal naast de Park Plaza te zitten.

Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering is vaak alleen geldig als er iets ernstigs gebeurd, zoals bij een overlijden of als u werkloos wordt. U krijgt in de meeste gevallen niet zomaar uw geld terug! Dus lees eerst goed de voorwaarden!

Reisverzekering: Een reisverzekering kunt u afsluiten, maar veel mensen zijn al doorlopend verzekerd via de privé-verzekeringspolis. Eerst goed nakijken dus! Sluit u wel een reisverzekering af, lees dan de voorwaarden goed door.

Neem altijd drinken of iets lekkers mee bij een uitstapje

Grote kans dat u tijdens uw verblijf op het vakantiepark uitstapjes gaat maken. Trekt u er een compleet dagje op uit, neem dan uw eigen eten en drinken mee! Zo doet u niet alleen minder (dure) impulsaankopen als u dorst of trek krijgt, u bespaart ook aardig op de uitgaven. Aangezien het eten en drinken ter plekke vaak duur is. Dus, koffie in een thermoskan, koop kleine drinkpakjes voor de kinderen, smeer broodjes en neem wat lekkers en wat fruit mee. Probeer er wat bijzonders van te maken!

Kook zelf

Natuurlijk bent u op vakantie en heeft u geen zin om lang in de keuken te staan. Een tafeltje in het parkrestaurant is zo gereserveerd. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een maaltijd klaarmaken en u hoeft niet elke avond buiten de deur te eten. Bovendien is het supergezellig als uw kinderen ook mee helpen in de keuken, of misschien willen ze wel alleen koken? Pannenkoeken bakken is echt niet moeilijk en ijs als toetje doet het altijd goed!

Geef kinderen vakantiegeld

Om te voorkomen dat u elke keer uw beurs moet trekken, kunt u uw kinderen vakantiegeld geven. Uw kinderen krijgen dan een geldbedrag dat ze zelf mogen besteden. Hiermee maakt u ze niet alleen bewust van de waarde van geld, grote kans dat ze zich ook tweemaal bedenken, voordat ze hun geld uitgeven. Bovendien geeft dit ook rust en hoeft u niet telkens met uw kinderen in discussie, als ze wat willen kopen en u dit niet ziet zitten!

Top 12 zomeraanbiedingen

Weg in de zomervakantie, maar u weet nog niet waar naartoe? Bekijk dan onze TOP 12 (zomer) aanbiedingen! Deze aanbiedingen zijn altijd actueel en direct boekbaar! Of u nu op zoek bent naar een rustig of bruisend bungalowpark of een vakantiepark aan zee! Voor elke vakantiewens is een last minute te vinden.

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.