10 tips om goedkoper uw vakantiepark te boeken

Is het mogelijk om te besparen op en tijdens uw vakantie? Ja, hoor! Als u het een beetje slim aanpakt, kunt u goedkoper op zomervakantie én is het zelfs mogelijk om ook tijdens uw vakantie nog wat geld te besparen. Zelfs in het hoogseizoen? Maar hoe reserveert u nu goedkoper uw zomervakantie? We geven u 10 slimme bespaar tips, waarmee u kunt besparen. Zowel bij het boeken, als ook tijdens uw zomervakantie, zonder dat u in hoeft te leveren op vakantiepret.

Boek NU een zomer last minute en bespaar!

 

Wees niet te kritisch!

Als u kiest voor een zomer last minute, boek dan ook echt een last minute! Hoe korter u hoe boekt voor vertrek – des te goedkoper bent u uit! Dus wilt u op vrijdag weg boek dan op maandag of dinsdag – voor wie durft: Boek op vrijdagmorgen. Want u kunt toch pas om drie uur in uw bungalow. Maar dan moet u niet te kritisch zijn! Want zeker in het hoogseizoen is de keuze beperkt! Maar daar staat tegenover, dat het u aardig wat voordeel opleveren.

Boek NU een zomer last minute en bespaar!

 
Kiest u voor een vakantiepark met nagenoeg geen voorzieningen, dan moet u op zoek naar andere vormen van vermaak – en deze kosten in de meeste gevallen ook geld.

Kies een goedkopere vakantiestreek

Hoe populairder een vakantiestreek, hoe hoger de prijs! Zo is Texel een zeer geliefde bestemming in Nederland. Ook vakantieparken die pal aan de Noordzee liggen zijn geliefd. Wilt u besparen, kies dan bijvoorbeeld voor de Achterhoek, Groningen of Friesland. Vaak goedkoper en ook minder druk! Of wat dacht u van Tsjechië? Niet alleen het verblijf is goedkoper, ook de boodschappen en het eten is gunstiger geprijsd. Tip: Landal geeft nu een flinke korting op alle vijf de Deense vakantieparken!

 

Denk aan de leerplicht!

Heeft u kinderen jonger dan vijf jaar, dan zijn uw kinderen nog niet leerplichtig en kunt u buiten de reguliere schoolvakanties op vakantie. Maak hier dan ook gebruik van! Want dit is echt veel voordeliger, aangezien de prijzen tijdens de reguliere schoolvakanties altijd hoger liggen. Bovendien is het ook een stuk rustiger in het zwembad. Zeker als u jonge kinderen heeft, is dit erg prettig. Ook in de restaurants en bij alle andere activiteiten is het minder druk en hoeft u zelfs niet van te voren te reserveren. Lekker makkelijk!

 

Neem altijd drinken of iets lekkers mee bij een uitstapje

Grote kans dat u tijdens uw verblijf op het vakantiepark uitstapjes gaat maken. Trekt u er een compleet dagje op uit, neem dan uw eigen eten en drinken mee! Zo doet u niet alleen minder (dure) impulsaankopen als u dorst of trek krijgt, u bespaart ook aardig op de uitgaven. Aangezien het eten en drinken ter plekke vaak duur is. Dus, koffie in een thermoskan, koop kleine drinkpakjes voor de kinderen, smeer broodjes en neem wat lekkers en wat fruit mee. Probeer er wat bijzonders van te maken!

 

Geef kinderen vakantiegeld

Om te voorkomen dat u elke keer uw beurs moet trekken, kunt u uw kinderen vakantiegeld geven. Uw kinderen krijgen dan een geldbedrag dat ze zelf mogen besteden. Hiermee maakt u ze niet alleen bewust van de waarde van geld, grote kans dat ze zich ook tweemaal bedenken, voordat ze hun geld uitgeven. Bovendien geeft dit ook rust en hoeft u niet telkens met uw kinderen in discussie, als ze wat willen kopen en u dit niet ziet zitten!