Landal, Center Parcs of Roompot? Wie heeft het beste vakantiepark?

Welke vakantiepark organisatie heeft nu de beste vakantieparken? Deze vraag zullen veel mensen zich vaak stellen, als ze op zoek zijn naar een vakantiepark. Maar op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. Want het ligt vooral aan uw persoonlijke vakantiewensen. Want niet iedereen heeft dezelfde vakantiewensen en ook uw reisgezelschap speelt mee. Als u met tieners op vakantie gaat, zijn er waarschijnlijk andere vakantiebehoeftes, dan wanneer u met zijn tweetjes of met jonge kinderen gaat.

Zijn er dan geen (grote) verschillen tussen Landal, Center Parcs of Roompot, waarop u kunt selecteren? Jawel, er zijn zeker een aantal verschillen tussen de drie vakantiepark organisaties. We zetten de verschillen op een rij:

We stellen de vakantiepark organisaties aan u voor

Landal: Bij Landal is genieten van de natuur, rust en ruimte belangrijk. De Landal parken liggen veelal in de natuur. Maar er zit ook een grote verscheidenheid in de vakantieparken: van groot en met veel voorzieningen tot kleine en rustige Landal parken met luxe bungalows, waar de natuur de belangrijkste voorziening is. 

Center Parcs: Kenmerkend en tevens ook de grote trots van alle Center Parcs parken (met uitzondering van Parc Sandur), zijn de grote subtropische zwemparadijzen. De verscheidenheid tussen de vakantieparken is niet heel groot. Al lijkt hier wel wat verschil in te komen. Dit is goed te zien aan het nieuwe Resort Terhills. Het grote verschil zit vooral in het aanbod aan voorzieningen, wat tot uitdrukking komt in het aantal park birdies.

Roompot: Roompot is oorspronkelijk een Zeeuws bedrijf, dit verklaart wellicht dat Roompot dé grootste aanbieder van vakantieparken aan de kust is, waaronder ook een aantal Roompot parken met echte strandhuisjes. De verscheidenheid aan Roompot parken is groot: van Roompot parken met een (subtropisch) zwembad tot kleinschalige Roompot parken met luxe bungalows. Maar ook in het bos vindt u Roompot vakantieparken.

De specifieke kenmerken van Landal, Center Parcs en Roompot

Landal GreenParks:

 • Ruime keuze aan verschillende locaties: Kust, bos, platteland en bergen.
 • Er zijn 5 Landal parken met een subtropisch zwembad, waarvan 2 in Nederland, 2 in Denemarken en 1 in Duitsland.
 • De andere vakantieparken beschikken meestal wel over een (gewoon) binnenzwembad.
 • Gevarieerde aanbod aan vakantieparken: groot en bruisend tot rustig en kleinschalig.
 • Veel vakantieparken zijn een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving.
 • Divers aanbod aan bungalows, vaak ingepast in de omgeving.
 • Interesse in een Landal park? Bekijk en filter hier alle Landal parken.
 • Lees ook: → Wat is het beste Landal park?

Center Parcs:

 • Groot subtropisch zwemparadijs (Aqua Mundo)
 • Vaak veel sport- en spel voorzieningen.
 • De Center Parcs parken hebben doorgaans dezelfde uitstraling. Het verschil zit in het aanbod aan voorzieningen.
 • De Center Parc park liggen vaak wat verder weg van alle bijzonderheden in de directe omgeving.
 • Een aantal parken heeft bijzondere voorzieningen. Denk aan Snowcenter op de Kempervennen en de indoorpiraten speeltuin op de Vossenmeren.
 • Interesse in een Center Parcs park? Bekijk en filter hier alle Center Parcs parken.
 • Lees ook: → Wat is het beste Center Parcs park?

Roompot vakanties

Wie heeft nu het beste vakantiepark: Landal, Roompot of Center Parcs?

We hebben de duidelijke verschillen hierboven op een rij gezet. Maar om nu het beste vakantiepark aan te wijzen is onmogelijk, aangezien Landal, Roompot en Center Parcs weliswaar verschillende, maar elk ook fijne en goede troeven in handen hebben. Het is maar net waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

Als u er bijvoorbeeld vanuit gaat dat alle vakantieparken over een subtropisch zwemparadijs beschikken en u controleert dit niet, dan kunt u inderdaad teleurgesteld worden. Maar als u goed kijkt naar uw vakantiewensen, dan is de kans groot dat diverse vakantieparken voor u persoonlijk in aanmerking komen voor het beste vakantiepark. Want het aanbod aan vakantieparken is groot. Op onze website kunt u kiezen uit maar liefst 550 vakantieparken.

Om u op weg te helpen bekijk dan onze top lijsten.

Bekijk ook de vakantieparken van Europarcs, Topparken en Molecaten

Naast Landal, Roompot en Center Parcs zijn ook de vakantiepark-organisaties Europarcs, Topparken en Molecaten actief op de Nederlandse markt.

TopParken is een familiebedrijf en heeft 12 vakantieparken. De meeste vakantieparken van TopParken beschikken over een buiten- en of binnenzwembad alsook over diverse voorzieningen. De vakantiebungalows zijn veelal luxe ingericht en geschikt voor zowel een familievakantie als knus met z’n twee. 

Europarcs is een relatief jonge vakantiepark-organisaties met toch al een ruime keuze aan vakantieparken: van bruisend tot kleinschalig en rustig, die gelegen zijn pal aan de kust tot in de heuvels van Zuid-Limburg. Het aanbod van bungalows is ruim, van comfort tot luxe en is het mogelijk om een Tiny House te boeken.

Molecaten is een familiebedrijf met 17 mooie vakantieparken in Nederland. De Molecaten vakantieparken liggen door heel Nederland. Of u nu wilt uitwaaien aan de kust of u wil dwalen door de bossen, bij Molecaten heeft u volop keuze. Ook de keuze aan vakantiebungalows is ruim. Van knusse lodges en safaritenten tot grote familiebungalows.

Gerelateerde items

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.