Op vakantie naar een (Wadden) eiland? Doen!

Bij een eiland zullen bij veel mensen de gedachten afdwalen naar witte zandstranden, lekkere cocktails en een heerlijk warm zonnetje. Een heerlijke gedachte! Maar helaas is zo’n eilandvakantie niet goedkoop en moet u een flink stuk reizen. Of toch niet? Want ook Nederland heeft maar liefst 5 (Wadden) eilanden, die garant staan voor een fijne vakantie. Want ook deze eilanden hebben een schitterend zandstrand, gezellige strandpaviljoens, tal van bezienswaardigheden en niet onbelangrijk – ze zijn eenvoudig bereikbaar!

Vakantie naar een (Wadden) eiland? Doen!

Texel – het grootste eiland

Texel is het grootste Waddeneiland en vanuit Den Helder, binnen 20 vaarminuten bereikbaar. U kunt oversteken met of zonder auto. Het strand en ook de duinen, zijn schitterend en is er van alles te doen en te beleven. Een huifkartocht door de duinen, zeehonden spotten, naar Ecomare, beklim de rode vuurtoren en spring op de fiets. Texel heeft zeven dorpjes, waar u kunt rondslenteren, er liggen leuke winkeltjes en smul van een visje. Of u nu met kinderen of lekker met z’n tweetjes naar Texel wil, er is voor elk wat wils.

Vlieland – het fiets- en wandeleiland

De overtocht vanuit Harlingen duurt zo’n 90 minuten en is zonder auto. Vlieland is namelijk autoluw, wat de rust en de natuur ten goede komt! Vlieland is dan ook perfect om tot rust te komen en om eindeloze wandelingen te maken over het brede strand en de duinen. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor Vlieland te kiezen. Vlieland heeft slechts een dorpje – Vlieland-Oost. Een aanrader is ook de vuurtoren en een tocht met de Vliehors Expres over de grote zandvlakte naar het Drenkelingenhuisje.

  • Op Vlieland ligt slechts één vakantiepark, dit is het goed gewaardeerde Landal Vlieduyn

Terschelling – samen op ontdekking

Terschelling is vanuit Harlingen binnen twee uur varen bereikbaar, ook uw auto kan mee, dit dient u wel van tevoren tereserveren. Maar een auto heeft u op Terschelling eigenlijk niet nodig. Op dit fietseiland vindt u direct in de haven en in elk dorp fietsverhuur. Terschelling is vooral bekend van het Oerol festival, dat plaats vind in juni! Ga mee op een zeehondentocht en proef de cranberry’s. Maar ook het brede zandstrand is een genot – zowel in de zomer als in de winter.

Ameland – Uitwaaien, luieren of juist lekker actief

Ameland is vanuit Hollum binnen 45 vaarminuten bereikbaar. Uw auto kan mee, maar de afstanden op Ameland zijn niet groot, de fiets is dan ook een uitstekend vervoersmiddel op Ameland. Het grootste dorp is Nes, zeker op zonnige dagen is het hier druk en gezellig. Aangezien het bijna altijd waait op Ameland, is het een walhalla voor watersporters: kitesurfen en blokarten op het strand. Maar laten we het zandstrand en de duinen niet vergeten – ook deze zijn schitterend en bijna oneindig.

Uitwaaien, luieren of actief, op Ameland kan het allemaal. Interesse? Reserveer hier een vakantiepark op Ameland of wat dacht je van dit appartement op Ameland? Ook heerlijk!

Schiermonnikoog – het kleinste eiland

Schiermonnikoog is dan wel het kleinste eiland – groots is Schiermonnikoog wat betreft strand en duinen. Schiermonnikoog beschikt namelijk over één van de breedste zandstranden van Europa. Ideaal dus voor lange strandwandelingen. Absoluut een must see is zandplaat de Balg, die alleen bereikbaar is met de Balgexpres. Op de Balg kunt u zeehonden spotten en vindt men er regelmatig mooie grote schelpen en soms barnsteen. Bezoek ook het Schelpenmuseum en Schiermonnikoog heeft maar één dorpje.

Voor wie op zoek is naar rust en graag de natuur intrekt, is Schiermonnikoog een prima keuze. Boek hier Landal Vitamaris, het enige vakantiepark op Schiermonnikoog.

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog. Deze 6 eilanden vormen samen de Wadden en zijn tevens de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.