Op vakantie naar een (Wadden) eiland? Doen!

Bij een eiland zullen bij veel mensen de gedachten afdwalen naar witte zandstranden, lekkere cocktails en een heerlijk warm zonnetje. Een heerlijke gedachte! Maar helaas is zo’n eilandvakantie niet goedkoop en moet u een flink stuk reizen. Of toch niet? Want ook Nederland heeft maar liefst 5 (Wadden) eilanden, die garant staan voor een fijne vakantie. Want ook deze eilanden hebben een schitterend zandstrand, gezellige strandpaviljoens, tal van bezienswaardigheden en niet onbelangrijk – ze zijn eenvoudig bereikbaar!

Vakantie naar een (Wadden) eiland? Doen!

Vlieland – het fiets- en wandeleiland

De overtocht vanuit Harlingen duurt zo’n 90 minuten en is zonder auto. Vlieland is namelijk autoluw, wat de rust en de natuur ten goede komt! Vlieland is dan ook perfect om tot rust te komen en om eindeloze wandelingen te maken over het brede strand en de duinen. Dit is dan ook de belangrijkste reden om voor Vlieland te kiezen. Vlieland heeft slechts een dorpje – Vlieland-Oost. Een aanrader is ook de vuurtoren en een tocht met de Vliehors Expres over de grote zandvlakte naar het Drenkelingenhuisje.

  • Op Vlieland ligt slechts één vakantiepark, dit is het goed gewaardeerde Landal Vlieduyn

Ameland – Uitwaaien, luieren of juist lekker actief

Ameland is vanuit Hollum binnen 45 vaarminuten bereikbaar. Uw auto kan mee, maar de afstanden op Ameland zijn niet groot, de fiets is dan ook een uitstekend vervoersmiddel op Ameland. Het grootste dorp is Nes, zeker op zonnige dagen is het hier druk en gezellig. Aangezien het bijna altijd waait op Ameland, is het een walhalla voor watersporters: kitesurfen en blokarten op het strand. Maar laten we het zandstrand en de duinen niet vergeten – ook deze zijn schitterend en bijna oneindig.

Uitwaaien, luieren of actief, op Ameland kan het allemaal. Interesse? Reserveer hier een vakantiepark op Ameland of wat dacht je van dit appartement op Ameland? Ook heerlijk!

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog. Deze 6 eilanden vormen samen de Wadden en zijn tevens de grens tussen de Noordzee en de Waddenzee.