Met een baby op vakantie? Lees deze tips!

De eerste keer op vakantie met uw baby is super spannend, voor zowel ouders en eventuele broertjes en/of zusjes. Want wat moet u allemaal inpakken? Wat gaat u doen als u op vakantie bent? Zijn er speciale babybungalows boekbaar? En wellicht nog het belangrijkste, welk vakantiepark is uitermate geschikt voor een ontspannen vakantie met uw baby? Zomaar enkele vragen, die jonge ouders zich stellen als ze aan een vakantie denken met een baby. Met de onderstaande tips, helpen we u op weg, zodat u samen met uw baby kunt genieten van een ontspannen vakantie.

Op zoek naar een baby vakantie? Lees onze tips of lees de info pagina’s van Landal GreenParks en Center Parcs.

Reserveer een kinderbungalow

Wilt u heerlijk ontspannen vakantie vieren met uw baby en eventuele broertjes en zusjes, reserveer dan een kinderbungalow bij Landal of Roompot. Deze kinderbungalows zijn namelijk veelal standaard voorzien van een kinderbed, kinderbox, kinderstoel, traphekje op de bovenverdieping en afgeschermde wandcontactdozen. Kiest u voor Center Parcs, in elke cottage voor 4 personen of meer is een babybed, een kinderstoel en babybox aanwezig. Het babydekbedpakket moet u dan bij bestellen!

Daarnaast kunt u bij Center Parcs ook een gratis baby servicepakket bestellen. Bij aankomst staat dan een buggy, aankleedkussen, wipstoeltje en badje in uw cottage klaar. Dit servicepakket is voorhanden op Het MeerdalDe Huttenheugte en Erperheide (BE).

Samen met uw baby zwemmen

Samen spetteren en spelen in het warme water is voor veel baby’s een geliefde bezigheid! Nagenoeg alle vakantieparken hebben een binnenzwembad. Maar wilt u verzekert zijn van heerlijke warme temperaturen, dan raden we u een vakantiepark met een subtropisch zwembad aan. Bij Landal zijn dit Het Vennenbos en De Lommerbergen. Het water is heerlijk warm en er zijn speciale tijden voor babyzwemmen. Maar ook alle Center Parcs parken hebben een subtropisch zwembad en kunt u op alle parken inschrijven voor het babyzwemmen. Samen met uw baby doet u oefeningen en spelletjes onder begeleiding. 

Daarnaast kunt u bij een groot aantal Center Parcs parken ook Baby-Vroege-Vogel-Zwemmen. Speciaal voor u en uw baby gaat het zwemparadijs vroeger open, zodat u in alle rust kunt zwemmen. Interesse? Bekijk hier het overzicht van alle parken die het Baby-Vroege-Vogel-Zwemmen aanbieden.

Top 5 van babyvriendelijke vakantieparken

Een vakantiepark is de perfecte bestemming voor de eerste vakantie met uw kleintje. Maar welk vakantiepark heeft net die fijne extra’s voor u en uw baby? Onze top vijf van de meest babyvriendelijke vakantieparken.

  • De Huttenheugte: Speciale baby activiteiten, zoals babymassage, baby zwemmen en baby gym
  • Het Meerdal: Veel baby activiteiten, zoals babymassage, baby zwemmen en babyvoetafdruk
  • Erperheide: Speciale baby activiteiten, zoals babymassage, baby zwemmen en baby servicepakket
  • Rabbit Hill: Boek de speciale baby bungalow. Veel voorzieningen en gelegen in het bos
  • Hof van Saksen: Luxe vakantiepark met de unieke Newborn bungalow