Met een baby op vakantie? Lees deze tips!

De eerste keer op vakantie met uw baby is super spannend, voor zowel ouders en eventuele broertjes en/of zusjes. Want wat moet u allemaal inpakken? Wat gaat u doen als u op vakantie bent? Zijn er speciale babybungalows boekbaar? En wellicht nog het belangrijkste, welk vakantiepark is uitermate geschikt voor een ontspannen vakantie met uw baby? Zomaar enkele vragen, die jonge ouders zich stellen als ze aan een vakantie denken met een baby. Met de onderstaande tips, helpen we u op weg, zodat u samen met uw baby kunt genieten van een ontspannen vakantie.

Op zoek naar een baby vakantie? Lees onze tips of lees de info pagina’s van Landal GreenParks en Center Parcs.

Veel comfort voor jonge ouders

De meeste vakantieparken zijn uitermate geschikt voor een vakantie met een baby en beschikken over fijne extra’s, waardoor u als jonge ouders ook zelf eventjes tot rust kunt komen. Denk hierbij aan de mogelijkheid die nagenoeg alle vakantiepark organisaties aanbieden, om uw boodschappen inclusief luiers op de dag van aankomst te laten bezorgen in uw bungalow. Schuift u aan in het parkrestaurant, laat dan het flesje of hapje opwarmen in de keuken. Maak ook zeker gebruik van de ontbijtservice in de vroege morgen, zodat u dag heerlijk ontspannen kan beginnen.

Goed om te weten: Bij alle parkrestaurants van Center Parcs kunt u gratis babyvoeding krijgen en ook kinderstoelen zijn ruim voorhanden.

Reserveer een kinderbungalow

Wilt u heerlijk ontspannen vakantie vieren met uw baby en eventuele broertjes en zusjes, reserveer dan een kinderbungalow bij Landal of Roompot. Deze kinderbungalows zijn namelijk veelal standaard voorzien van een kinderbed, kinderbox, kinderstoel, traphekje op de bovenverdieping en afgeschermde wandcontactdozen. Kiest u voor Center Parcs, in elke cottage voor 4 personen of meer is een babybed, een kinderstoel en babybox aanwezig. Het babydekbedpakket moet u dan bij bestellen!

Daarnaast kunt u bij Center Parcs ook een gratis baby servicepakket bestellen. Bij aankomst staat dan een buggy, aankleedkussen, wipstoeltje en badje in uw cottage klaar. Dit servicepakket is voorhanden op Het MeerdalDe Huttenheugte en Erperheide (BE).

Optimaal ontspannen? Boek een babybungalow

Wilt u optimaal ontspannen en zoekt u een bungalow die van alle luxe voor uw baby is voorzien, reserveer dan een babybungalow! Hier is alles voorhanden voor wat u nodig heeft voor de dagelijkse zorg van uw baby, plus een aantal fijne extra’s! Denk hierbij aan een flessenwarmer, wipstoel, speelkleed met speeltjes, een schommelstoel en natuurlijk een echte babykamer. Maar ook u wordt verwend! De baby bungalows zijn compleet en prachtig ingericht en zijn bij aankomst de boxsprings opgemaakt! Ook aan eventuele broertjes en zusjes is gedacht! Interesse? Deze babybungalows zijn boekbaar op de onderstaande Landal parken:

Samen met uw baby zwemmen

Samen spetteren en spelen in het warme water is voor veel baby’s een geliefde bezigheid! Nagenoeg alle vakantieparken hebben een binnenzwembad. Maar wilt u verzekert zijn van heerlijke warme temperaturen, dan raden we u een vakantiepark met een subtropisch zwembad aan. Bij Landal zijn dit Het Vennenbos en De Lommerbergen. Het water is heerlijk warm en er zijn speciale tijden voor babyzwemmen. Maar ook alle Center Parcs parken hebben een subtropisch zwembad en kunt u op alle parken inschrijven voor het babyzwemmen. Samen met uw baby doet u oefeningen en spelletjes onder begeleiding. 

Daarnaast kunt u bij een groot aantal Center Parcs parken ook Baby-Vroege-Vogel-Zwemmen. Speciaal voor u en uw baby gaat het zwemparadijs vroeger open, zodat u in alle rust kunt zwemmen. Interesse? Bekijk hier het overzicht van alle parken die het Baby-Vroege-Vogel-Zwemmen aanbieden.

Ook leuk: Een baby voetafdruk en babymassage

Naast zwemmen is het ook heerlijk om met uw baby naar buiten te gaan. Wandel een stukje over het park, door de natuur en bezoek de dierenweide. Of wat dacht u van een babymassage? Deze activiteit is boekbaar op een aantal Center Parcs parken. U leert dan van specialisten hoe u uw baby kunt masseren. Leuk en handig om te kunnen. Ook voor thuis! Een babymassage is mogelijk op: De Eemhof, De Huttenheugte, Het Meerdal, Port Zélande, Park Zandvoort, Erperheide, Park Eifel en Nordseeküste. Nog een andere fijne baby activiteit is het maken van een baby voetafdruk. Deze kunt u laten maken op Het Meerdal, Nordseeküste, Les Trois Forêts en Le Bois Aux Daims.

Top 5 van babyvriendelijke vakantieparken

Een vakantiepark is de perfecte bestemming voor de eerste vakantie met uw kleintje. Maar welk vakantiepark heeft net die fijne extra’s voor u en uw baby? Onze top vijf van de meest babyvriendelijke vakantieparken.

  • De Huttenheugte: Speciale baby activiteiten, zoals babymassage, baby zwemmen en baby gym
  • Het Meerdal: Veel baby activiteiten, zoals babymassage, baby zwemmen en babyvoetafdruk
  • Erperheide: Speciale baby activiteiten, zoals babymassage, baby zwemmen en baby servicepakket
  • Rabbit Hill: Boek de speciale baby bungalow. Veel voorzieningen en gelegen in het bos
  • Hof van Saksen: Luxe vakantiepark met de unieke Newborn bungalow

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.