Ook met een allergie kunt u prima op vakantie

Voor mensen met een allergie is het niet altijd gemakkelijk om op vakantie te gaan! Want op vakantie heeft u veelal niet de zekerheid, die u thuis wel heeft! Thuis weet u immers zeker dat alles goed schoon is en het beddengoed aangepast is, zou u een allergie voor huisstofmijt hebben. Heeft u een voedselallergie, dan weet u precies welke producten u waar kunt kopen! Als u nu op vakantie gaat, dan bent u deze zekerheid kwijt! Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en kunnen mensen met een allergie ook ontspannen op vakantie. Maar het vergt wel wat meer voorbereiding.

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen met een allergie prima te doen. Daarbij is een goede communicatie wel belangrijk. 

Allergie voor (huis)dieren

De klachten van een huisdierallergie lijken sterk op die van een huisstofmijt en op deze klachten zit niemand te wachten op vakantie. Gelukkig heeft u nagenoeg bij alle vakantiepark organisaties de mogelijkheid om een huisdiervrije bungalow te boeken! Ook deze bungalows beschikken over een stofzuiger. Wilt u echt zeker zijn van een vakantie zonder honden, dan adviseren we u om voor een huisdiervrij vakantiepark te kiezen. Zowel Landal Vitamaris op Schiermonnikoog en Landal Vierwaldstättersee zijn huisdiervrij.

  • Wilt u een huisdiervrije of een rookvrije accommodatie boeken, vink dan bij het reserveren de optie huisdiervrije en/of rookvrij aan.

Vakantieparken met schone lucht

Heeft u een chronische bronchitis, astma of bent u een longpatiënt, vier dan vakantie op een van de vakantieparken vlakbij zee, op de Waddeneilanden of kies voor het echte platteland. Hier is de lucht veel schoner dan in de grote en drukke steden! Dat blijkt uit een onderzoek van het Longfonds. Zoekt u nu een vakantiepark dat gelegen is ver weg van alle grote industrieën, dan kunnen we bijvoorbeeld Résidence Terschelling aanraden. Dit zijn mooie appartementen met een binnenzwembad, wellness en ligt het strand op wandel afstand! Liever naar Ameland? Dan is Boomhiemke met een binnenzwembad, veel spel- en sport mogelijkheden en gelegen onder de vuurtoren perfect! Wilt u zeker zijn van weinig autoverkeer dan kunnen we Schiermonnikoog en Vlieland aanraden. Beide eilanden zijn autoluw!

  • Heeft u een voedselallergie en gaat u naar een van de Waddeneilanden, dan is het raadzaam om de voor u onmisbare allergievrije producten mee te nemen. Deze zijn op de Waddeneilanden vrij lastig verkrijgbaar.