Ook met een allergie kunt u prima op vakantie

Voor mensen met een allergie is het niet altijd gemakkelijk om op vakantie te gaan! Want op vakantie heeft u veelal niet de zekerheid, die u thuis wel heeft! Thuis weet u immers zeker dat alles goed schoon is en het beddengoed aangepast is, zou u een allergie voor huisstofmijt hebben. Heeft u een voedselallergie, dan weet u precies welke producten u waar kunt kopen! Als u nu op vakantie gaat, dan bent u deze zekerheid kwijt! Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en kunnen mensen met een allergie ook ontspannen op vakantie. Maar het vergt wel wat meer voorbereiding.

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen met een allergie prima te doen. Daarbij is een goede communicatie wel belangrijk. 

Allergie voor huisstofmijt: Onze tips!

Een allergie voor huisstofmijt leidt vaak tot vervelende klachten zoals niezen, een verstopte neus, irritatie in de ogen, hoofdpijn en vaak vermoeidheid, door een slechte nachtrust. Terwijl u juist op vakantie gaat om uit te rusten. Gelukkig nemen nagenoeg alle vakantiepark organisaties een huisstofmijtallergie serieus. We raden u dan ook aan om dit te melden. Alle vakantiepark organisaties helpen u graag verder! Daarnaast kunt u ook vragen of ze de bungalow extra goed schoonmaken. Bovendien slaapt u bij Landal Greenparks en Roompot op anti-allergeen beddengoed. Bij RCN bent u vrij om uw eigen beddengoed mee te brengen. Bij Topparken mag u het beddengoed meebrengen, mits u een doktersverklaring kunt overleggen. Elke bungalow beschikt ook over een stofzuiger. Wel beschikken deze in de meeste gevallen niet over een HEPA-filter.  Handig om mee te nemen zijn (vochtige) schoonmaakdoekjes, u weet immers maar nooit! 

Goed om te weten: Bij alle vakantiepark organisaties doen ze niet moeilijk over een extra goede schoonmaakbeurt. Dus meld het gewoon!

Tip! U kunt ook een CARA bungalow boeken, deze worden altijd al extra goed schoongemaakt.

Allergie voor (huis)dieren

De klachten van een huisdierallergie lijken sterk op die van een huisstofmijt en op deze klachten zit niemand te wachten op vakantie. Gelukkig heeft u nagenoeg bij alle vakantiepark organisaties de mogelijkheid om een huisdiervrije bungalow te boeken! Ook deze bungalows beschikken over een stofzuiger. Wilt u echt zeker zijn van een vakantie zonder honden, dan adviseren we u om voor een huisdiervrij vakantiepark te kiezen. Zowel Landal Vitamaris op Schiermonnikoog en Landal Vierwaldstättersee zijn huisdiervrij.

  • Wilt u een huisdiervrije of een rookvrije accommodatie boeken, vink dan bij het reserveren de optie huisdiervrije en/of rookvrij aan.

Met een voedselallergie op vakantie

Een voedselallergie kan van een vakantie een lastige aangelegenheid maken. Zomaar wat eten of aanschuiven in het (park)restaurant is er niet bij! U zult altijd eerst moeten informeren of men rekening kan houden met uw voedselallergie. Maar gelukkig zien we dat ook de parkrestaurants steeds meer rekening houden met gasten die een voedselallergie hebben. Zo heeft Landal 13 parken met een glutenvrije menukaart en ook Center Parcs, Roompot en Molecaten hebben parken waar u glutenvrij kunt eten. Meer info kunt u lezen op: Glutenvrij eten op vakantie. Heeft u andere voedsel allergieën, vraag dan altijd naar de mogelijkheden, want veel koks denken graag met u mee. 

Daarnaast is het ook handig als u uw boodschappen (of bepaalde producten) ook mee inpakt! Hiermee voorkomt u stress op uw vakantie. Want veel vakantieparken verkopen alleen maar gangbare producten. Zoek thuis wat leuke recepten uit en neem de benodigde ingrediënten ook mee. Zoek ook uit of er in de directe omgeving een natuurvoedingswinkel zit, die allergievrije producten verkoopt.

Vakantieparken met schone lucht

Heeft u een chronische bronchitis, astma of bent u een longpatiënt, vier dan vakantie op een van de vakantieparken vlakbij zee, op de Waddeneilanden of kies voor het echte platteland. Hier is de lucht veel schoner dan in de grote en drukke steden! Dat blijkt uit een onderzoek van het Longfonds. Zoekt u nu een vakantiepark dat gelegen is ver weg van alle grote industrieën, dan kunnen we bijvoorbeeld Résidence Terschelling aanraden. Dit zijn mooie appartementen met een binnenzwembad, wellness en ligt het strand op wandel afstand! Liever naar Ameland? Dan is Boomhiemke met een binnenzwembad, veel spel- en sport mogelijkheden en gelegen onder de vuurtoren perfect! Wilt u zeker zijn van weinig autoverkeer dan kunnen we Schiermonnikoog en Vlieland aanraden. Beide eilanden zijn autoluw!

  • Heeft u een voedselallergie en gaat u naar een van de Waddeneilanden, dan is het raadzaam om de voor u onmisbare allergievrije producten mee te nemen. Deze zijn op de Waddeneilanden vrij lastig verkrijgbaar.

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.