Haringvliet – Zeeland

In Zeeland vindt u talloze vakantieparadijzen voor de echte waterliefhebber. Eén van die mooie plekken is het Haringvliet. Hier vindt u prachtige vakantieparken, van waaruit u heerlijke uitstapjes kunt maken naar het Haringvliet. U kunt hier allerlei leuke watersportactiviteiten ondernemen of heerlijk ontspannen aan de oever.

Het Haringvliet
Het Haringvliet is een voormalige zeearm, gelegen tussen de eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee, die zorg droeg voor het afvoeren van het rivierwater van de Rijn, Maas en Waal. Met de bouw van de Haringvlietsluizen in 1970, die onderdeel uitmaken van de Deltawerken, is het Haringvliet veranderd van een zoute zeearm in een zoete rivierarm. Het Haringvliet kreeg na deze afsluiting hoofdzakelijk een recreatieve functie en werd een paradijs voor watersporters.

Waar houdt u van? Zeilen, varen met de motorboot, surfen, vissen, zwemmen? Het kan allemaal. Blijft u liever aan wal, ook dat is geen probleem. Rondom het Haringvliet bestaan er prachtige mogelijkheden voor het maken van wandel- of fietstochten. U voert langs dijken en door polders met uitgestrekte weilanden en akkers. Breng een bezoek aan sfeervolle stadjes als Middelharnis of Hellevoetsluis, waar u kunt neerstrijken op een terrasje. Ontspannen kan op één van de strandjes aan het Haringvliet. U komt weer even helemaal tot uzelf, terwijl de kinderen kunnen ravotten in het zand en spetteren in het water.

Bezoek ook eens het eilandje Tiengemeten, wat midden in het Haringvliet ligt. De kinderen zullen het een bijzondere ervaring vinden om daar eens met het veerpont heen te varen. Op het eiland ligt een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, van waaruit verschillende mooie wandelingen starten. Bent u kunstliefhebber? Naast het bezoekerscentrum ligt een museum met werk van Rien Poortvliet, dat zeker de moeite waard is.

Bungalowparken nabij Haringvliet – Zeeland

Zuytland Buiten

Als u een rustig en groen vakantiepark zoekt vlakbij Rotterdam; dan is Zuytland Buiten wat u zoekt. Hier kunt u omgeven door veel groen en water, heerlijk tot rust komen.

Lees meer
Cape Helius

Met het Haringvliet aan uw voeten en de boulevard op loopafstand, kunt u op Cape Helius heerlijk vakantie vieren. Kom tot rust in de luxe en kleurrijke villa’s.

Lees meer
Resort Città Romana

Op Resort Città Romana wordt u verwend met fijne wellness voorzieningen. Geniet van een gezellig diner op het terras en kom tot rust in de rietgedekte villa’s.

Lees meer
Resort Poort van Zeeland

Quality time op natuureiland Voorne-Putten. Verblijf in een moderne chalet op Resort Poort van Zeeland. Luieren en uitwaaien op de stranden van Hellevoetsluis

Lees meer
Speeltuin-op Rondeweibos
Rondeweibos

Rondeweibos ligt aan het strand van Rockanje. Hier kunt u luieren, zwemmen en genieten van de zon. Met o.a. buitenzwembad, tennisbaan, speeltuin en kabelbaan.

Lees meer