Nationaal Bomenmuseum

Het Nationaal Bomenmuseum is een prachtig natuurmuseum in Doorn in de provincie Utrecht. Hier kunt u zich verwonderen over een uniek botanisch bomenrijk van 29 hectare groot. Max Gimborn legde met zijn unieke collectie van naaldnomen, coniferen en wintergroene struiken de basis voor het Bomenmuseum. Na zijn overlijden in 1964 heeft de Universiteit van Utrecht zijn collectie als basis genomen voor het Nationaal Bomenmuseum Gimborn, dat nu voor wetenschappelijke doeleinden wordt gebruikt. Daarnaast is het ook toegankelijk voor bezoekers.

Adres: Velperengh 13, 3941 BZ Doorn
Website: Bomenmuseum

Een museum van wereldformaat!
Het Nationaal Bomenmuseum van Gimborn is uitgegroeid tot een museum van wereldformaat. De Universiteit van Utrecht heeft de basiscollectie van Gimborn uitgebouwd met wild verzamelde planten en loofbomen. Het museum ontving een bijzondere eremedaille van de International Dendrology Society. Vandaag de dag bestaat de collectie uit ruim 3000 verschillende boom- en struiksoorten, waaronder naaldbomen, esdoorns, kardinaalsmutsen, essen, gouden regens, berken, rododendrons en heidestruiken. De bomen en struiken zijn afkomstig uit delen van de wereld waar een vergelijkbaar klimaat heerst als in Nederland.

Leuke activiteiten in het Bomenmuseum
Het Bomenmuseum is niet alleen een interessant uitje voor de echte kenners, maar voor iedereen die van natuur en wandelen houdt. U kunt prachtige en leerzame wandelingen maken door het Bomenmuseum. Via de website van het Bomenmuseum kunt u diverse routes downloaden met bovendien veel interessante weetjes. U kunt hier ook regelmatig deelnemen aan speciale themawandelingen. Verder worden er vele festiviteiten, exposities, culturele evenementen en concerten georganiseerd. Ook voor de kinderen staan er vaak leuke activiteiten op het programma.

Bezoek de museumwinkel
Het Bomenmuseum is het hele jaar open. Daarnaast is er een museumwinkel en is er een kleine horecagelegenheid aanwezig. Deze zijn open van april tot en met oktober.

Bungalowparken nabij Nationaal Bomenmuseum

RCN het Grote Bos

Op zoek naar een vakantiepark dat centraal gelegen is in Nederland, dan is RCN het Grote Bos op de Utrechtse Heuvelrug ideaal.

Lees meer
Bonte Vlucht

Fietsen en boswandelingen maken, verken de stad Utrecht, ravotten in het buitenzwembad en ’s avonds knus met z’n allen in een bos chalet. Op Bonte Vlucht is het mogelijk!

Lees meer
Landgoed Ginkelduin

Landgoed Ginkelduin is ideaal voor zowel de 55 plusser als voor gezinnen! Wandelen en fietsen en maak gebruik van de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Lees meer
Landal Amerongse Berg

Amerongse Berg is een prima keuze voor rust en natuurliefhebbers! Maar plonzen in het binnenzwembad en spelen in de indoorspeeltuin is ook mogelijk.

Lees meer
Landgoed Ruwinkel

Ruwinkel is dé uitvalsbasis voor dagtrips in de Gelderse vallei. Of neem een duik in het binnenzwembad, ontspan in de sauna en schuif aan in het pannenkoek restaurant.

Lees meer
Camping De Rotonde

De Rotonde is een gemoedelijke camping voor zowel senioren èn gezinnen. Wandelen en fietsen langs de Linge en zwemmen en dobberen in het strandbad. Heerlijk!

Lees meer
De Thijmse Berg

De Thijmse Berg ligt in een prachtige wandel- en fiets streek. Nadien kunt u uitrusten in uw chalet, terwijl kinderen het buitenzwembad en spraypark bezoeken.

Lees meer
Recreatiepark ’t Gelloo

De uitvalsbasis voor het verkennen Nationaal Park de Hoge Veluwe. Na een dagje natuur- en cultuur duikt u het zwembad in en geniet u na in uw knusse chalet.

Lees meer
Bospark Ede

Bospark Ede is perfect voor gezinnen als ook voor rust- en natuurliefhebbers. Duik in het buitenzwembad en fiets- en wandelaars kunnen dwalen over de vele routes.

Lees meer