Nationaal Park De Weerribben

Het prachtige stukje natuur van De Weerribben maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het is een bijzonder gebied dat erop wacht om door jou ontdekt te worden. Staatsbosbeheer heeft hier mooie fietsroutes uitgezet, waarbij je onder andere langs het historische vaardorpje Kalenberg komt dat vroeger alleen via het water bereikbaar was. Verder kom je ook nog langs een oude woning van turfmakers, een vogelhut en een eendenkooi.

De fietstocht begint bij het Natuuractiviteitencentrum van het Nationaal park De Weerribben. Openingstijden: april t/m oktober iedere dag van 10:00 tot 17:00 en van november t/m maart van maandag t/m donderdag van 10:00 tot 17:00 en op zondag van 12:00 tot 16:00.

Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl

Bungalowparken nabij Nationaal Park De Weerribben

Villapark de Weerribben

Vooral het genieten van rust, ruimte en de natuur staan hier centraal. U verblijft in luxe en vrijstaande rietgedekte villa’s. Ontspannen kan in het binnenzwembad en restaurant.

Lees meer
Résidence Weerribben

Perfecte keuze voor familie- of vriendenweekenden. Geniet van het waterlandschap van Nationaal Park de Weerribben. Nagenieten kan in de luxe groepsaccommodaties.

Lees meer
Résidence De Eese

Trek er op uit want de natuur is hier prachtig, bezoek Nationaal Park Weerribben-Wieden en ook het schilderachtige Giethoorn is bijzonder.

Lees meer
Vakantiepark Giethoorn

Park Giethoorn is pal aan het water gelegen en het perfecte vakantieadres voor waterliefhebbers. Eten kan in het restaurant of huur een fiets en verken de omgeving.

Lees meer