Oorlogsmuseum in Overloon

De Tweede Wereldoorlog mag nooit vergeten worden en de verhalen van verzet en onderduikers moeten verteld blijven. Om deze verhalen te bewaren en levendig te houden, werd een jaar na de bevrijding van Nederland, het Oorlogsmuseum in Overloon geopend. Daarbij is de plaats Overloon niet toevallig uitgekozen, als locatie voor het oorlogsmuseum. De slag om Overloon was een van de felste veldslagen in Nederland en is in 1946 besloten, om het slagveld van Overloon blijvend te herinneren, door hier een oorlogsmuseum te openen.

Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon
Website: Oorlogsmuseum

Naast de heftige slag om Overloon, wordt er aan de hand van een vaste tentoonstelling, stilgestaan bij nog veel meer belangrijke gebeurtenissen. Zo is er een foto expositie met foto’s van 40 tot 45, een grote collectie militair materieel, een van de grootste munitieverzamelingen van Europa en een enorme tekening die de aanloop naar D-Day laat zien. Daarnaast krijgt u ook een inkijk in het dagelijkse leven tijdens de oorlog. Wat deden de mensen gedurende dag, wat aten ze en hoe zorgde ze ervoor dat ze het einde van de dag haalde. Kortom, voldoende verhalen die verteld en niet vergeten mogen worden.

Bungalowparken nabij

Oorlogsmuseum in Overloon

De Vers

Fietsen, wandelen en geniet van de rust op het platteland. U heeft het allemaal binnen handbereik. En ook Landal De Vers, heeft veel te bieden.

Leukermeer

Vakantiepark Leukermeer is gelegen aan het Leukermeer en op wandelafstand van Nationaal Park De Maasduinen. Bij mooi weer is ook het buitenzwembad open en bruist het van de watersportactiviteiten rondom het Leukermeer.

Marina Resort Well

Landal Marina Resort Well ligt in Noord-Limburg, direct aan het Leukermeer en aangrenzend ligt ook Nationaal Park De Maasduinen. U verblijft in een luxe watervilla met grote ramen waardoor u een geweldig uitzicht heeft op het Leukermeer.

Park de Witte Vennen

De Witte Vennen is een goed beoordeeld vakantiepark. Dit is niet voor niets! Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel en ook de voorzieningen zijn top!

De Ullingse Bergen

De Ullingse Bergen is het vakantieadres voor mensen die willen genieten van hun welverdiende rust. Maar ook jonge gezinnen zijn welkom!

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.