Oorlogsmuseum in Overloon

De Tweede Wereldoorlog mag nooit vergeten worden en de verhalen van verzet en onderduikers moeten verteld blijven. Om deze verhalen te bewaren en levendig te houden, werd een jaar na de bevrijding van Nederland, het Oorlogsmuseum in Overloon geopend. Daarbij is de plaats Overloon niet toevallig uitgekozen, als locatie voor het oorlogsmuseum. De slag om Overloon was een van de felste veldslagen in Nederland en is in 1946 besloten, om het slagveld van Overloon blijvend te herinneren, door hier een oorlogsmuseum te openen.

Naast de heftige slag om Overloon, wordt er aan de hand van een vaste tentoonstelling, stilgestaan bij nog veel meer belangrijke gebeurtenissen. Zo is er een foto expositie met foto’s van 40 tot 45, een grote collectie militair materieel, een van de grootste munitieverzamelingen van Europa en een enorme tekening die de aanloop naar D-Day laat zien. Daarnaast krijgt u ook een inkijk in het dagelijkse leven tijdens de oorlog. Wat deden de mensen gedurende dag, wat aten ze en hoe zorgde ze ervoor dat ze het einde van de dag haalde. Kortom, voldoende verhalen die verteld en niet vergeten mogen worden.

Website: www.oorlogsmuseum.nl
Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon

Bungalowparken nabij Oorlogsmuseum in Overloon

De Vers

Fietsen, wandelen en geniet van de rust op het platteland. U heeft het allemaal binnen handbereik. En ook Landal De Vers, heeft veel te bieden.

Lees meer
Park de Witte Vennen

De Witte Vennen is een goed beoordeeld vakantiepark. Dit is niet voor niets! Gastvrijheid en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel en ook de voorzieningen zijn top!

Lees meer
Speeltuin
Het Heijderbos

Waterpret in het subtropisch zwembad of ontdek de Jungle Dome tijdens de Jungle Expedition. Sporten? Ga naar het Sport Center. Paardenliefhebbers bezoeken de manege.

Lees meer
Het Meerdal

Familiepret beleeft u op Het Meerdal. Met uitgebreide faciliteiten als een tropisch zwembad met superlange waterglijbaan, indoorspeeltuin en veel sportvoorzieningen.

Lees meer
Vakantiepark De Bergen

Vakantiepark De Bergen is een populair vakantiepark. De absolute trots is het strandbad met zandstrand. Maar ook de binnenspeeltuin en de elektrische motors zijn top!

Lees meer
Limburgse Peel

Limburgse Peel is een kindvriendelijk vakantiepark. Dolle waterpret in het tropische zwemparadijs,maak gebruik van de vele sport- en spelvoorzieningen en bezoek Toverland.

Lees meer