Oyfo Techniekmuseum

Voor zowel een leuk als educatief uitje bent u bij het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo aan het juiste adres. In dit museum worden zes thema’s op een aantrekkelijke en interactieve manier in het vizier gezet, namelijk: Textiel, Machine- en werktuigbouw, Elektrotechniek, Telecommunicatie, Procestechniek en Radar & Detectie. Er is daarbij ook veel aandacht voor de Twentse geschiedenis. In het museum zijn vele unieke pronkstukken te bewonderen, waaronder een velourspers van eind 19de eeuw, een suikerriet persinstallatie, diverse stoommachines, een HEEMAF-schakelbord uit 1928 en een complete telefooncentrale uit circa 1930. Regelmatig zijn er speciale doe- en draaidagen in het Oyfo Techniekmuseum. Diverse oude machines worden dan in werking gezet. Het lijkt alsof het verleden weer tot leven komt; een unieke ervaring voor jong en oud!

Adres: F. Hazemeijerstraat 300 7555 RJ Hengelo
Website: Oyfo Techniekmuseum

Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor ‘duurzaamheid’ in de E-missionzaal met allerlei interactieve uitdagingen. U mag ook zeker de bovenste verdieping van het techniekmuseum niet overslaan. Hier treft u het Spel der Techniek. Dit is een technische ontdekkingszaal waar u van alles kunt ontdekken en ervaren op het gebied van evenwicht, gewicht en magnetisme. Een eyecatcher op deze verdieping is de 11 meter lange periscoop uit 1965, afkomstig uit een onderzeeboot van de Koninklijke Marine!

Bungalowparken nabij

Oyfo Techniekmuseum

Vakantiecentrum ’t Schuttenbelt

Wandelen en fietsen - want de omgeving is schitterend! Duik in het buitenzwembad of daag uw kinderen uit op het all weather sportveld of op de tennisbaan.

Landgoed De Elsgraven

Landgoed De Elsgraven is een kleinschalig Landal park midden in de natuur. Ook een binnenzwembad en sport- en spelvoorzieningen ontbreken niet.

Vakantiepark ’n Kaps

In de natuurrijke omgeving kunt u wandelen en fietsen. Daarnaast kunt u vissen, is er een verwarmd buitenzwembad, een bowlingbaan en indoor speeltuin.

Bospark Markelo

Trek er op uit om Twente te verkennen. Na terugkomst kunt u een duik nemen in het buitenzwembad of sla een balletje op de tennisbaan. Ideaal om tot rust te komen.

Vakantiepark Mölke

Het Mölke ligt pal naast de Regge. Dolle waterpret in het binnenzwembad en de indoorspeeltuin, luieren op het zandstrandje en kunt u vissen en bootje varen.

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.