Oyfo Techniekmuseum

Voor zowel een leuk als educatief uitje bent u bij het Oyfo Techniekmuseum in Hengelo aan het juiste adres. In dit museum worden zes thema’s op een aantrekkelijke en interactieve manier in het vizier gezet, namelijk: Textiel, Machine- en werktuigbouw, Elektrotechniek, Telecommunicatie, Procestechniek en Radar & Detectie. Er is daarbij ook veel aandacht voor de Twentse geschiedenis. In het museum zijn vele unieke pronkstukken te bewonderen, waaronder een velourspers van eind 19de eeuw, een suikerriet persinstallatie, diverse stoommachines, een HEEMAF-schakelbord uit 1928 en een complete telefooncentrale uit circa 1930. Regelmatig zijn er speciale doe- en draaidagen in het Oyfo Techniekmuseum. Diverse oude machines worden dan in werking gezet. Het lijkt alsof het verleden weer tot leven komt; een unieke ervaring voor jong en oud!

Adres: Industriestraat 9, 7553 CK Hengelo
Website: Oyfo Techniekmuseum

Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor ‘duurzaamheid’ in de E-missionzaal met allerlei interactieve uitdagingen. U mag ook zeker de bovenste verdieping van het techniekmuseum niet overslaan. Hier treft u het Spel der Techniek. Dit is een technische ontdekkingszaal waar u van alles kunt ontdekken en ervaren op het gebied van evenwicht, gewicht en magnetisme. Een eyecatcher op deze verdieping is de 11 meter lange periscoop uit 1965, afkomstig uit een onderzeeboot van de Koninklijke Marine!

Bungalowparken nabij

Oyfo Techniekmuseum

Vakantiepark Zonneweelde

Zwemmen in het buitenzwembad, ravotten in de waterspeeltuin en de grote binnenspeeltuin en dat op slechts 800 meter van het Zeeuwse strand!

Noordzee Resort Vlissingen

Noordzee Resort Vlissingen is perfect voor een (strand) vakantie aan de Hollandse kust! De boulevard met het zandstrand van Vlissingen ligt op slechts 250 meter.

Moulin de Hotton

Welkom in de Ardennen, waar heuvels, bossen en kabbelende riviertjes het landschap bepalen. Trek er op uit en thuiskomen doet u in de chalets op Moulin de Hotton.

Familiehuis Nunspeet

Familiehuis Nunspeet ligt pal aan het Veluwemeer. U wandelt zo vanaf het park naar het Veluwemeer! Daarnaast liggen Nunspeet, Apenheul en het Dolfinarium vlakbij!

Andere uitjes in de buurt van

Oyfo Techniekmuseum
Kaart

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.