Stoottroepers

Prins Bernard gaf in september 1944 de opdracht tot het vormen van een militair verband dat bestond uit personen die actief betrokken waren bij het gewapend verzet. Maar niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de stoottroepen actief. Ook daarna werden ze ingezet in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en voormalig Joegoslavië. Er is vandaag de dag een Bond van Oud-Stoottroepers en Stoottroepers (BOSS) met de wil om onze vrijheid, parlementaire democratie en de constitutionele monarchie onder het Huis van Oranje te handhaven en te verdedigen tegen alles wat daarmee in strijd is.

Adres: Balkenweg 3, 9405 CC Assen
Website: Stoottroepers

De Bond laat zich daarbij inspireren door het verzet in de Tweede Wereldoorlog waaruit de stoottroepen ontstaan zijn. Er worden regelmatig herdenkingen en presentaties georganiseerd door de Bond van Oud-Stoottroepers en Stoottroepers. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan het Stroottroepenmuseum in Assen waar u van alles te weten kunt komen over de geschiedenis van deze militairen.

Bungalowparken nabij Stoottroepers

Vakantiepark Witterzomer

Witterzomer is gelegen in de bossen, nabij Assen. Een kindvriendelijk vakantiepark waar veel te doen en te beleven is. Ook de omgeving biedt voldoende uitdaging.

Lees meer
Landgoed Het Grote Zand

Of u nu komt voor het binnenzwembad, het speelbos of de vele wandel- en fietsmogelijkheden, op Landgoed Het Grote Zand voelt iedereen zich thuis.

Lees meer
Hof van Saksen kinderen waterpret in het zwembad
Hof van Saksen

Suis van de spectaculaire waterglijbanen, bezoek de kinder academies en de indoorspeeltuin. Nagenieten doet u in de rietgedekte boerderijen.

Lees meer
De Berenkuil

De Berenkuil is een gemoedelijk en goed gewaardeerd vakantiepark met een keur aan voorzieningen, met name voor kinderen! Ideaal voor (jonge) gezinnen.

Lees meer
De Norgerberg

In een van de mooiste stukjes van Nederland, in de Kop van Drenthe, ligt de Norgerberg. Of u nu lekker lang of een paar dagen er tussen uit wil, de Norgerberg is een goede keuze!

Lees meer
Villapark Akenveen

Geniet in de Kop van Drenthe van de schitterende natuur én van het gemoedelijke Villapark Akenveen. Met een recreatiemeer, visvijver en een binnen- en buitenspeeltuin.

Lees meer
Het Hart van Drenthe

‘Het Hart van Drenthe’ ligt in Drenthe, op een zeer rustig plekje. Perfect voor rust- en natuurliefhebbers. Maar ook op het bungalowpark is voldoende vertier.

Lees meer
Buitenplaats De Hildenberg

Golft u graag, dan zit u op ‘De Hildenberg’ helemaal goed. De Hildenberg beschikt namelijk over een 9-holes golfbaan, voor zowel de beginende als de meer ervaren golfer.

Lees meer
Speeltuin
Het Drentse Wold

Een echte wandel- en fietsliefhebber? Dan is Het Drentse Wold, gelegen naast een van de grootste bosgebieden van Nederland wat u zoekt.

Lees meer
De Roggeberg

RCN de Roggeberg onderscheidt zich van andere vakantieparken vanwege de uitdagende voorzieningen als de ‘Powerfan’ en het grootste palen parcours van Europa.

Lees meer