Stoottroepers

Prins Bernard gaf in september 1944 de opdracht tot het vormen van een militair verband dat bestond uit personen die actief betrokken waren bij het gewapend verzet. Maar niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de stoottroepen actief. Ook daarna werden ze ingezet in Nederlands-Indië, Nieuw-Guinea en voormalig Joegoslavië. Er is vandaag de dag een Bond van Oud-Stoottroepers en Stoottroepers (BOSS) met de wil om onze vrijheid, parlementaire democratie en de constitutionele monarchie onder het Huis van Oranje te handhaven en te verdedigen tegen alles wat daarmee in strijd is.

Adres: Balkenweg 3, 9405 CC Assen
Website: Stoottroepers

De Bond laat zich daarbij inspireren door het verzet in de Tweede Wereldoorlog waaruit de stoottroepen ontstaan zijn. Er worden regelmatig herdenkingen en presentaties georganiseerd door de Bond van Oud-Stoottroepers en Stoottroepers. Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan het Stroottroepenmuseum in Assen waar u van alles te weten kunt komen over de geschiedenis van deze militairen.

Bungalowparken nabij

Stoottroepers

Vakantiepark Witterzomer

Witterzomer is gelegen in de bossen, nabij Assen. Een kindvriendelijk vakantiepark waar veel te doen en te beleven is. Ook de omgeving biedt voldoende uitdaging.

Landgoed Het Grote Zand

Of u nu komt voor het binnenzwembad, het speelbos of de vele wandel- en fietsmogelijkheden, op Landgoed Het Grote Zand voelt iedereen zich thuis.

Hof van Saksen

Suis van de spectaculaire waterglijbanen, bezoek de kinder academies en de indoorspeeltuin. Nagenieten doet u in de rietgedekte boerderijen.

De Berenkuil

De Berenkuil is een gemoedelijk en goed gewaardeerd vakantiepark met een keur aan voorzieningen, met name voor kinderen! Ideaal voor (jonge) gezinnen.

De Norgerberg

In een van de mooiste stukjes van Nederland, in de Kop van Drenthe, ligt de Norgerberg. Of u nu lekker lang of een paar dagen er tussen uit wil, de Norgerberg is een goede keuze!

Populaire Thema's

Meer inspiratie

Bungalowpark

Overzicht

Zoek via de filterfunctie en landkaart in een enorm aanbod bungalowparken, in het groen of aan de kust. Bruisende vakantieparken, maar ook lekker rustig: Hier vindt u het ideale bungalowpark dat aan uw vakantiewensen voldoet.

Volg ons

Nooit meer actie missen?

Meld je aan

Nooit meer een goede aanbieding missen? Schrijf in voor onze GRATIS nieuwsbrief.